Gemeente in Florida keurt resolutie goed die ingezetenen waarschuwt voor de gevaren van kankerverwekkende mobiele telefoons

Man speaking on Mobil Phone

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Natural News | vertaling door Frank Bleeker) Hoewel veel gezondheidsorganisaties over de hele wereld nog steeds terughoudend zijn om het toe te geven, bevestigen talrijke wetenschappelijke studies dat langdurig gebruik van de mobiele telefoon, in het bijzonder wanneer het apparaat rechtstreeks tegen het oor of de huid wordt gedrukt, mogelijk kan leiden tot de ontwikkeling van kanker en andere gezondheidsproblemen. Een gemeente in Florida neemt deze realiteit serieus en heeft onlangs een resolutie aangenomen die de lokale bewoners waarschuwt voor deze gevaren en er bij hen op aan dringt om voorzorgsmaatregelen te treffen om de ontwikkeling van gezondheidscomplicaties te voorkomen. 

Het begon allemaal toen Jimmy Gonzalez, een inwoner van Pembroke Pines in de buurt van Miami, enkele jaren geleden als eerste meervoudige tumoren ontwikkelde in zijn lichaam. In die tijd was hij volledig onbewust van het feit dat zijn mobiele telefoon iets te maken zou kunnen hebben met die groei. Maar gelet op het moment en de locatie van de tumoren, begon Gonzalez te vermoeden dat de straling van zijn telefoon een trigger zou kunnen zijn geweest, die hem aanspoorde onmiddellijk actie te ondernemen.

"Ik had steeds maar hoofdpijn", aldus Gonzalez in een interview met Local 10 News in Miami over zijn situatie. "Op een dag besefte ik dat ik mijn mobiele telefoon steeds met dezelfde hand tegen dit oor houd, en wanneer ik hem uitschakelde deed ik zet hem in deze zakken" voegde hij eraan toe, wijzend op alle plekken op zijn lichaam waar hij uiteindelijk cancereuze tumoren ontwikkelde.

Mobiele telefoons kunnen tumoren veroorzaken, daar, waar zij het vaakst met het lichaam in aanraking zijn.

Gonzalez is er nu van overtuigd dat elk van zijn drie tumoren – één ontwikkelde zich boven zijn linker oor, terwijl twee andere zich ontwikkelden op zijn linkerhand en in de buurt zijn heup, alle plaatsen waar zijn mobiele telefoon constant tegen zijn lichaam gedrukt zat – een direct gevolg was van voortdurend direct contact van zijn telefoon met zijn lichaam. En na het benaderen van zijn lokale gemeenteraad met deze zorgen, was Gonzalez in staat om de lokale burgemeester en gemeenteraad te overtuigen, actie te ondernemen. 

“Het is absoluut niet de bedoeling om met het besluit van onze gemeente paniek en onrust te veroorzaken”, aldus commissaris Angelo Castillo van Pembroke Pines over de resolutie, “Het gaat om het op een verantwoorde manier verhogen van het bewustzijn om ervoor te zorgen dat de gezondheid van alle mobiele telefoongebruikers beschermd wordt."

Als aanvulling hierop vertelde burgemeester Frank Ortis aan verslaggevers, dat de resolutie geen mandaat kent en geen actie van de inwoners vraagt, maar gericht is op het beschermen van het publiek tegen onnodige gevaren voor de gezondheid, veroorzaakt door onverantwoordelijk gebruik van de mobiele telefoon.

Vrouwen worden bijvoorbeeld aangespoord hun telefoons niet in hun beha's te steken en mensen worden gewaarschuwd hun telefoons niet te dicht bij hun liesstreek te houden; gewoon een verstandige manier om de volksgezondheid te helpen bevorderen.

De gemeente beveelt ook aan dat de bewoners hun telefoon zo veel mogelijk, minimaal tweeëneenhalve centimeter van hun lichaam verwijderd te houden en om te sms-en, te e-mailen of de luidsprekeroptie te gebruiken, of handsfree te bellen, om de blootstelling aan straling zo veel als mogelijk te beperken.

Bronnen voor dit artikel zijn o.a.:

www.naturalnews.com

www.local10.com

articles.sun


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De grote gave van ons mensen is dat we empathisch kunnen zijn.

Meryl Streep, Amerikaans actriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.