Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”

Karen van Wolferen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9830
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Nine for news

Gekoppelde categorieen
Oorlog, (Verborgen) nieuws, Geografisch

(Nine for News) Het beeldmateriaal afkomstig uit Syrië van de chemische aanval begin deze maand is puur theater, zegt oud-hoogleraar Karel van Wolferen.

De beelden zijn afkomstig van dezelfde groep die ons al heel lang propagandistisch materiaal laat zien. Van Wolferen noemt onder andere de Witte Helmen.

Hij merkt op dat Zweedse doktoren die zijn aangesloten bij mensenrechtenorganisaties kritiek hebben geuit op de manier waarop deze filmpjes zijn gemaakt.

False flag

Volgens de artsen hebben de filmpjes niets te maken met het behandelen van mensen die zijn getroffen door gifgas en is heel veel puur theater.

“Er wordt zelfs gedacht dat er kinderen zijn vermoord om te dienen als propagandamateriaal,” aldus de voormalig NRC-correspondent.

“Je hebt het hier dus eigenlijk over een false flag,” constateert gesprekspartner Laszlo Maracz.

Theater

Als reactie op de chemische aanval, waar Washington Assad voor verantwoordelijk houdt, vuurde president Trump 59 Tomahawks af op een Syrische luchtmachtbasis.

“Het is ongelooflijk hoe de Amerikaanse kranten allemaal in de rij gaan staan om te applaudisseren wat Trump gedaan heeft, terwijl het een oorlogsmisdaad is,” merkt Van Wolferen op.

Ook die Amerikaanse raketaanval was volgens hem in hoge mate theater.

Hele gekke situatie

Hij ziet nu rond Trump een soort militaire junta verschijnen, die nauwe relaties heeft met de neoconservatieven.

“Het is eigenlijk heel erg dat een oorlogsmisdaad wordt gezien als een goede daad van een president,” zegt Van Wolferen. “Te gek om los te lopen.”

“In de Verenigde Staten heb je een hele gekke situatie die we nog niet eerder in ons leven hebben meegemaakt,” zegt hij.

Pathologische leugenaar

“Mensen die woelen daar als het ware in hun eigen propaganda, waar ze in zijn gaan geloven,” vervolgt hij.

Een pathologische leugenaar is iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens; hij ziet geen andere werkelijkheid meer. Amerika als land functioneert als een pathologische leugenaar, aldus Van Wolferen.

Het land is een pathologische leugenaar geworden omdat alle aansprakelijkheid is verdwenen, zegt hij. Er is niemand die de machthebbers met de neus op de feiten drukt.

Krankzinnigen

“Dat is denk ik het allerergste wat er gebeurd is,” stelt hij.

We zien dus eigenlijk een implosie van Amerika als democratie, resumeert hoogleraar Maracz.

NAVO-landen, en zeker Nederland, hebben zich verbonden met deze krankzinnigen die alle contact met de werkelijkheid verloren zijn, benadrukt Van Wolferen. “Dat is heel gevaarlijk.”

Nederlandse kranten schrijven het over uit de New York Times en Washington Post. “Ze zeggen het allemaal na en zijn papegaaien.”

Alternatieve media

Hij vindt dat bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NRC zo gauw mogelijk weg moet. “Het was al aan het afzakken, maar wat hij ervan gemaakt heeft valt op geen enkele manier goed te praten.”

De Volkskrant is volgens hem ook niet veel beter, want die krant ‘volgt ook de Amerikaanse lijn’.

“De mensen die hiernaar kijken moeten we aanmoedigen de alternatieve media op het internet te bezoeken,” besluit de oud-hoogleraar.

“Daar moeten ze hun inlichtingen uit krijgen. Niet uit de Nederlandse kranten. Die deugen niet meer.”

[Café Weltschmerz]

Bron: Nine for News


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er is geen verlichting buiten het leven van alledag.

Tich Nhat Hahn, Vietnamees monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.