Onderzoekscommissie: media verspreiden vals beeld over Syrië

A shell exploses Syria

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4927
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De lange mars

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Oorlog, Media, Midden-Oosten, Geografisch

(De lange mars | Rob Vellekoop) Een groepje vredesactivisten is op onderzoek gegaan naar Syrië en is met schokkende conclusies terug gekomen, zoals dat er geen burgeroorlog woedt, maar een invasie-oorlog en dat de media tal van leugens over Syrië en haar regering heeft verspreid die de Amerikaanse vredesbeweging volledig op het verkeerde been hebben gezet.

In een ruimte van de VN geeft een deel van het onderzoeksgroepje een persverklaring af voor een enkele opgekomen journalist. Zij zijn zichtbaar ontdaan over wat hen is voorgelogen door de media en wat zij in Syrië aantroffen.

De onderzoekers zijn naar Syrie geweest met als doel met eigen ogen te zien wat er in dat land aan de hand is, te spreken met officials en niet-officials. Zij zeggen dat ze een berg propaganda moeten bestrijden waarin de Syrische regering wordt gedemoniseerd, om de bevolking te overtuigen dat het uit humanitaire redenen akkoord is om de regering omver te werpen en met iets te vervangen dat met de VS samen wil werken.

Er is door de valse westerse media een beeld gecreëerd over een land, verscheurd door een burgeroorlog van elkaar rivaliserende (geloofs)groepen. Volgens de Amerikaanse deelnemers aan het onderzoek van zes dagen, gaat het hier om legertjes van huurlingen die worden gefinancierd door Qatar, Saoedi-Arabië, Turkije, de VS en Israël. Er wordt niet gevochten door president Assad tegen zijn eigen volk, maar door Assad en de Syriërs tegen huurlingen, terroristenorganisaties. De namen van deze groepen veranderen steeds, misschien om te voorkomen dat het land dat deze groep financiert, bekend wordt.

De Verenigde Staten wil volgens de onderzoekers een regime verandering tot stand brengen en bepalen wie Syrië gaat leiden, maar heeft hiertoe geen enkel recht. Wij Amerikanen, zeggen ze, kunnen helemaal niet bepalen wat het beste voor de Syriërs is. Daarnaast willen de Amerikanen het door oorlog verscheurde land opdelen op dezelfde manier zoals ze ook met Irak hebben gedaan, in geloofsgroepen. De Syriërs met wie het onderzoekteam sprak van christen tot moslim heeft gezegd dat ze juist als een volk willen samenleven met elkaar en naast elkaar. Zij zeggen er zijn 23 miljoen christenen, maar ook 23 miljoen moslims en dat zij niet toestaan opgedeeld te worden.

Klik op de bron om het gehele artikel te lezen.

Bron: De Lange Mars


Lees ook: Leugens en propaganda over Syrië | De vrije media

In onderstaande video kun je zien hoe de onderzoekscommissie verslag doet. 

James Corbett kwam op 9 oktober jl. met een belangrijke boodschap op video:

URGENT: MSM Syria Lies NEED TO BE EXPOSED… Before It’s Too Late .

De Vrije Media heeft deze voorzien van Nederlandse ondertitels: 


Geplaatst door Redactie Earth Matters




Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen





Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Angst is een zeer doeltreffend werktuig om de ziel van een individu te verwoesten - en de ziel van een volk.

Anwar Sadat, Egyptisch staatsman











Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.