9/11 en de glim, eh grimlach…

still video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6851
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Want to know nl

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, 11 september 2001, Politiek, Geografisch, Amerika

(WantToKnow | Guido J) Het gevaar van je bezig houden met de aanslagen van 9/11 -a.s. zondag 15 jaar geleden- ligt verborgen in de heftigheid van de materie. Want hoe is het mogelijk dat 3000 mensen die dag sterven in de WTC-torens en dat ‘krachten-achter-de-schermen’ van de Amerikaanse overheid zeer waarschijnlijk de schuldigen zijn van deze monsterlijke daad..? Tot op de dag van vandaag krijg je het labeltje ‘complotdenker’ opgeplakt, wanneer je vanuit je hart spreekt over deze moordpartij.. Is dat op zich geen ‘grimlach’ waard..?

Waarom kan deze zaak niet gewoon vanuit een normaal gesprek worden belicht? Waarom beseffen mensen die die ‘complotdenker-etiketjes’ plakken niet, dat ze feitelijk OVER ZICHZELF spreken..? Zoals in het gezegde: ‘Wat Jan zegt over Piet, zegt meer over Jan dan over Piet’…!We hebben hier op de site al vaker gesproken over het fenomeen ‘cognitieve dissonantie’, waarbij mensen uit diepe angst van het verliezen van hun uitgangspunten-in-het-leven, die voor hen HEEL WAAR zijn, de werkelijkheid afwijzen als onjuist en zover gaan dat ze deze werkelijkheid zelfs belachelijk maken: ‘Nonsens!’

Deze houding is een reflex van het mentale lichaam en daarmee verdient die ook ons respect; mensen die kort gezegd het 9/11-verhaal niet kunnen bekijken met een ‘open mind’, doen dat zelden vanuit een soort domheid. Het is deze cognitieve dissonantie in combinatie met het onbekend zijn met de werkelijke feiten van deze aanslagen, die maakt dat ze deze complot-etiketjes willen plakken.. Hup, etiketje erop, laatje open, opbergen en klaar-is-case..

Kun je dan misschien met satire de ridicule zaken rondom 9/11 neerzetten..?
Jazeker, satire is een methode om mensen in de bijtende spot van de satirische grap, de essentie van het verhaal wél te laten zien; récht door hun cognitieve dissonantie heen.. En precies dát heeft de onnavolgbare burgerjournalist James Corbett gepresteerd met het filmpje dat je hieronder (nogmaals) kunt zien. We plaatsten het al eerder, maar wij kunnen -zo blijkt- er geen genoeg van krijgen. Kijk en probeer van die grimlach op je gezicht wellicht eens een glimlach te maken..! Je hebt 5 minuten om te oefenen..!

Bravo James Corbett!
Om het geweldige werk van James Corbett nog even in het zonnetje te zetten én bij het onderwerp te blijven, bieden we je graag één van de nieuwe video’s aan die hij recent maakte. Over de mogelijke daders achter 9/11 maakt hij een serie, waarvan we je graag de episode laten zien met de burgemeester van New York van die dagen/jaren, Rudy Guilliani. Het is met uiterste precisie en met de investering van een heel boel tijd en energie, dat James Corbett in staat is, om deze krachtige filmpjes te maken. Kijk zelf en trek je conclusies..

 

We willen je aanraden eens een kijkje te nemen op de website van James Corbett. Hij verdient het niet alleen, maar jij ook.! De uiterste zorgvuldigheid waarmee hij de berichtgeving verzorgt, is een voorbeeld voor velen. Kijk even naar het filmpje waarin hij zijn website presenteert.

Bron: WantToKnow, CorbetreportJohnny Cirucci


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zoals gewoonlijk staat er een grote vrouw achter iedere idioot.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.