08-04-2015 | Groningen | Lezing Janneke Monshouwer | Ander Nieuws: Wat het journaal niet uitzond

detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:22733
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:ONE heart

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, (Verborgen) nieuws, ONE heart, Geografisch, Media, Oorlog, Politiek

(Agenda-item | ONE heart) Janneke Monshouwer praat over haar boek Ander Nieuws - Wat het journaal niet uitzond. Janneke Monshouwer begon met schrijven als een zoektocht naar wat zij in haar hele leven miste aan juiste informatie via de reguliere media.

Janneke Monshouwer werkte zo’n dertig jaar bij de Nederlandse Televisie. Ze begon in 1965 als jong productie-medewerkster bij het NOS Journaal. Dat was toen nog in de pionierstijd van de TV en alles ging toen nog op film. Na drie jaar 'nieuws' stapte ze over naar de omroepen en bekwaamde ze zich in het maken van documentaire films, TV-programma’s, reportages, presentaties en massacommunicatie. De praktijk was een uitgelezen opleiding om alle kneepjes van het vak te leren. Samen met haar ex-partner runde ze acht jaar een filmbedrijf. In die periode maakte ze ook deel uit van een filmploeg waarmee ze door het land trok en ook in veel landen in Afrika. 

Ook werkte ze aan een film met (toen) prinses Beatrix. Na een scheiding werkte ze weer solo als programma- en documentairemaakster. En als het Journaal haar nodig had, werkte ze daar als invalster. Hierdoor bleef de band met het nieuws. In al die TV-jaren werkte ze met: overheid, politici, RVD, koningshuis, Defensie, banken, bedrijfsleven, vakbonden, universiteiten, kerken, alle lagen van de maatschappij. 

Naast haar TV-werk stond ze voor dag en dauw op en verdiepte zich in onderwerpen waar ze warm voor liep: kinderbescherming, opvoedkunde, inspirerend onderwijs, kunst in de opvoeding,
homeopathische en 'alternatieve' geneeskunde, psychiatrie (Jung) en spirituele ontwikkeling- spsychologie, gezond en leefbaar bouwen (organische architectuur en cradle to cradle), biologische landbouw / veeteelt & voeding, nieuwe vormen van energie, geld / bankwezen, enz. enz. Het gaat om transitie naar: leven in harmonie met de natuur en het universum.

Janneke: "Toen ik besefte dat de toestand in Afrika na dertig jaar er nog veel slechter was dan toen ik daar fondsenwervings-films maakte, voelde ik me ontzettend boos worden. De gedachte kwam bij me op: dat kan niet alleen aan hebberige dictators liggen, daar moet iets achter zitten.

Toen ging ik op zoek. En ik kwam van het een op het ander. Ik stuitte op vragen: waarom groeit de armoede wereldwijd? Waarom worden goede initiatieven, zoals alternatieve energie en vredesinitiatieven, gesaboteerd? Als journalist moet ik natuurlijk met feiten en bronnen komen. Om structuur aan te brengen speurde ik chronologisch nieuwsgebeurtenissen na die me diep geraakt hebben, en zo begon ik aan mijn boeken. Deel 1 is klaar. Deel 2 is bijna klaar (hopelijk voor 8 april). Van deel 3 is de tekst grotendeels klaar. In mijn zoektocht ging ik mijn eigen weg.

Ik onderzocht de impact en de gevolgen van ons verleden: van de Nederlandse compagnieën (VOC en WIC), slavenhandel, koloniën, Shell, aardbevingen in Groningen, de invloed van de VS en de CIA op de westerse journalistiek, ook op de vorming van Europa, de rol van de NAVO (als bijv. in Georgië en Oekraïne), de rol van Rockefeller, Rothschild, Bush & vrienden, de duistere Skull & Bones, Safari club en BCCI-bank, pedofilie, drugs- / wapen- / sekshandel, Nederlandse grote pensioenfondsen ondergebracht bij de Carlyle Group, de rol van Saoedi Arabië en ook: de rol van Prins Bernhard. Ook belicht ik de rol van veel sleutelfiguren die allemaal invloed hadden / hebben op ons leven, zoals Winston Churchill en Henry Kissinger en veel meer..."Janneke Monshouwer

Ander Nieuws - wat het journaal niet uitzond

Woensdag 8 april 2015

van 19.30 tot ca 22.30 uur 

Locatie:  
Huis de Beurs 

Aa Kerkhof ZZ 4 
9711 JB te Groningen 

Entree:
Voorverkoop: € 9,- (alleen via Orongo)
Aan de deur: € 10,- p.p. 
Studenten op vertoon van studentenpas: € 5,- p.p.

Reserveringen: Stuur een mail aan [email protected] of koop een kaartje via Orongo.

Je hoeft het kaartje van Orongo niet uit te printen (besparing van het milieu). Onthou wel het factuurnummer.

Wil je de lezing graag bijwonen maar is een tientje toch teveel? Voor de minima zijn er elke lezing twee gratis kaarten beschikbaar (maximaal 1 kaart per persoon per kalenderjaar). Reserveer dan even via bovenstaand e-mailadres.


Janneke over haar boeken
Omdat ik natuurlijk niet alle wijsheid in pacht heb, vraag ik collega onderzoekers om met aanvullingen te komen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de huidige staat van onze zogenaamde beschaving. Ik schrijf 'zogenaamd', omdat de beschaving naar mijn mening naar een dieptepunt is gedaald... Maar dáárvoor heb ik niet zeventig jaar geleefd... integendeel. We zijn juist op Aarde om ons verder te ontwikkelen. Het punt is: via geld en het geldsysteem worden we gemanipuleerd. Vooral door het heffen van rente en geld dat opgehoopt in verkeerde zakken terecht komt.

Sommige mensen vragen: waarom houd jij je met die negatieve dingen bezig? Mijn werk is juist positief. Met mijn werk ontmasker ik duistere zaken. Dat voel ik als mijn taak. Ik breng het negatieve aan het licht. Dat is nodig. Want als iets 'aan het licht' komt, dan kunnen wij mensen niet meer in dezelfde valkuil vallen en opgelicht en uitgebuit worden, dat geeft een stuk verlichting. Om te genezen van een ziekte is er eerst een diagnose nodig. Pas als de oorzaak van de ziekte bekend / erkend is, dan dat is al het begin van genezing. Zo zit het met onze menselijke beschaving ook.

Het boek Ander Nieuws - Wat het journaal niet uitzond is een deel van haar zoektocht naar ongekende of ontkende nieuwsfeiten. Jannekes conclusie is dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen en dat we nieuwe geschiedenisboeken kunnen schrijven. Kijk ook eens naar dit filmpje op GeenStijl.

 Bron: ONE heart, Andernieuws


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En in den beginne was alles nep en daaraan koppelde zich het woord, de vorm, het gebod en de zin.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.