Duits dorp produceert 321 procent meer duurzame energie dan het nodig heeft en verdient miljoen door het te verkopen aan het nationale net

wildpoldsried-germany

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13411
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Natural News

Gekoppelde categorieen
Energie, Bouwen en wonen, Windenergie, Milieu, Zelfvoorziend leven

(Natural News | door Ethan A. Huff | vertaling Pauline Fransen) Het ontwikkelen van een systeem van duurzame energie dat zorgt voor energieonafhankelijkheid en zelfs voor een nieuwe bron van inkomsten is niet een of andere science fiction droom.

BioCycle schrijft dat het Duitse dorp Wildpoldsried, 2600 inwoners, dit geweldige succes heeft behaald met zijn duurzame energiesysteem. Wildpoldsried produceert 321 procent meer duurzame energie dan het nodig heeft en nu verkoopt het het surplus aan het nationale net voor ongeveer $5,7 miljoen (€4,37 miljoen) per jaar voor extra inkomsten.

Door gebruik te maken van een unieke combinatie van zonnepanelen, "biogas"-generatoren, natuurlijke afvalwaterreinigingsinstallaties en windturbines heeft Wildpoldsried in feite zijn noodzaak om aangesloten te zijn op een centraal elektriciteitsnetwerk overbodig gemaakt, en heeft het een bloeiende duurzame-energiesector in het dorp opgezet, die zichzelf versterkt en overweldigend voordelig is voor de lokale economie, het milieu en de bevolking.

Op de site zijn verbazingwekkende foto's te zien van Wildpoldsried.

In het bezit van een bewonderenswaardige visie en een sterke motivatie om het project als geheel een succes te zien worden, was burgemeester Arno Zengerle vele jaren de drijvende kracht om de pogingen tot energie-onafhankelijkheid een succes te maken. Al sinds 1997 investeert het dorp in het bouwen en promoten van nieuwe industrieën, het onderhouden van een sterke lokale economie, het genereren van nieuwe vormen van inkomsten, en uiteindelijk, het uit de schulden te blijven. En de beste manier die het zag om veel van deze dingen te bereiken, was door het implementeren van zelf-versterkende, duurzame-energietechnologieën.

Niet alleen heeft Wildpoldsried met succes de verwachte tijd teruggebracht om de nodige fondsen te werven voor het bouwen van lokale schatten als een sporthal, een theater, een café, een bejaardenhuis, met de opbrengsten uit zijn bloeiende duurzame-energiesector -- het dorp heeft met succes al negen gemeenschapsgebouwen neergezet, en er zijn plannen voor meer -- maar het heeft dit alles en meer bereikt zonder schulden aan te gaan.

"We spreken vaak lange tijd met onze bezoekers over hoe een gemeenteraad (en burgemeester) te motiveren om anders te gaan denken", zegt burgemeester Zengerle, die nu over de hele wereld presentaties geeft over het succes van zijn prijswinnende dorp. " We laten ze een best practices model in beweging zien en velen zien meteen de voordelen. Door de rondleiding die we geven, begrijpen onze gasten hoe goed dingen kunnen werken als je het enthousiasme en het vertrouwen van de mensen hebt."

Lees het hele, inspirerende verhaal over de geschiedenis en successen van Wildpoldsried in duurzame energie op de site.

Bron:

www.naturalnews.com


Geplaatst door Pauline Fransen

Pauline Fransen

Ik ben bij Earth Matters terecht gekomen toen ik op zoek was naar vrijwilligerswerk op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een heel breed onderwerp. Mijn interesse ligt vooral bij duurzaamheid op het gebied van voedsel en energie. Hoe gaan we (als mensheid) om met schaarste? Schaarste aan grondstoffen, maar ook schaarste aan schone lucht om te ademen en schoon water om in te zwemmen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Pauline FransenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Om jezelf te leren kennen moet je kijken hoe je met andere mensen omgaat.

Bruce Lee, Amerikaans KungfuspecialistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.