Is groene stroom wel echt zo groen?

Energieleveranciers

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2172
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Energieleveranciers

Gekoppelde categorieen
Energie

(Energieleveranciers) Veel mensen kijken vooral op basis van prijs naar hun energierekening maar gelukkig is er ook een groot deel dat waarde hecht aan de herkomst van de stroom die ze ontvangen. Door ingewikkelde constructies van energieleveranciers is echter niet altijd duidelijk waar de geleverde stroom écht vandaan komt.

Lokale duurzaamheid
Duurzaamheid is belangrijk omdat het gaat om de toekomst van onze aarde. Lokale energie is het meest duurzaam. Veel energieleveranciers geven aan dat ze 100% groene stroom verkopen maar dit wil niet zeggen dat jij ook echt groene stroom ontvangt. Leveranciers kunnen namelijk ook certificaten uit het buitenland kopen waaruit blijkt dat energie op een duurzame manier is opgewekt. Vaak is hier een overschot aan deze energie waardoor de certificaten goedkoop zijn. Met zo’n certificaat mogen ze ‘grijze stroom’ uit kolencentrales verkopen als groene energie.

Lokale energie daarentegen is wel groen. In ons eigen land hebben we ook windmolen- en zonneparken die je kunnen voorzien van échte, 100% groene energie. Er zijn verschillende energieleveranciers die stroom aanbieden dat rechtstreeks van deze duurzame lokale bronnen komt. Bij deze energie weet je zeker dat er geen kolencentrales opgestookt worden voor jouw energievraag. 

Kies op basis van herkomst
Wil jij ook groene energie ontvangen? Het kan zijn dat dit misschien niet de goedkoopste energie is, hoewel er tegenwoordig al hele mooie tarieven worden aangeboden. En ach, als je energiecontact groen is maar €20,- duurder op jaarbasis, dan is dat hopelijk nog de overweging waard. Energie vergelijken is erg eenvoudig voor een vergelijkingswebsite. Je filtert hier namelijk makkelijk op groene energie.

Stap over naar groen
Wil jij niet langer de kolenindustrie steunen? Zorg dan dat je overstapt naar een 100% groene energieleverancier. Deze leveren jouw groene elektriciteit en groen gas. Dit groene gas is biogas of bosgecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat voor jou gasverbruik hier, elders op de wereld bomen worden geplant om deze CO2-uitstoot op te nemen.

Maak een vergelijking van de groenste leveranciers en stap direct over via de energievergelijker. Zij regelen alles voor je. Je huidige contract wordt opgezegd, je nieuwe contract aangevraagd en jij kunt voortaan zonder schuldgevoel de waterkoker aanzetten.

 

Bron: Energieleveranciers


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik dacht dat ik, als ik het maar vaak genoeg zei, de wereld ervan kon overtuigen dat ik werkelijk de grootste was.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.