In water opgeloste curcumine veel beter opneembaar door het lichaam

Curcumine opgelost in water

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9985
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Supplementen, Genezing

(Earth Matters) Curcumine is supergezond, het werd tot nu alleen slecht opgenomen door het lichaam. Door het te vermengen met peper werd dat al iets verhoogd, maar nu het door een speciaal en natuurlijk procedé in hoogwaardig water is opgelost, is de opneembaarheid in het bloed significant toegenomen. 

(Infotorial)

Jaren lange ervaringen lijken uit te wijzen dat curcumine, de werkstof van de Kurkumawortel (geelwortel) een positieve invloed heeft op het menselijk lichaam. De opneembaarheid van curcumine-poeder is echter zéér laag, zwarte peper als toevoeging kan de opname iets verhogen. Door curcumine oplosbaar te maken in zuiver bronwater kan de opneembaarheid significant worden vergroot.

Voordelen Kenwell Nature Curcumin opgelost in zuiver bronwater

In normale omstandigheden komen vaste stoffen in ons lichaam terecht via ons spijsverteringsstelsel. Hiervoor hanteert ons lichaam verschillende mechanismen. Enzymen trekken de voedselketens uit elkaar tot enkel enkelvoudige structuren overblijven die een waterige oplossing vormen.

Een oplossing in water betekent dat de opgeloste stof tot op het molecuul afgebroken is. Deze moleculen zweven dan tussen de watermoleculen. Een oplossing in water herkent men aan het transparante karakter van de oplossing. Hoewel de oplossing een bepaalde kleur kan hebben, blijft ze steeds volledig transparant.

Stoffen die niet in water opgelost kunnen worden blijken moeilijker in ons bloed opgenomen te worden. Vetten behoren bijvoorbeeld hiertoe. Het lichaam heeft hiervoor een mechanisme ontworpen om ook vetten te kunnen opnemen. Dit proces vraagt meer van ons metabolisme waardoor we weleens het gevoel krijgen dat vetten "moeilijker" verteren.

Curcumine is een stof die in normale omstandigheden niet in water oplost met als gevolg dat het moeilijker in ons bloed wordt opgenomen. Sommige producenten hebben hier een oplossing voor gevonden door het verteringsproces van ons lichaam (of beter de stoffen die in dit proces geproduceerd worden) na te bootsen. Hierbij maakt men soms gebruik van micellen en oliën als drager.

Een andere methode is Kurkuma of Curcumine te mengen met Peperine afkomstig uit zwarte peper en/of gember. De curcumine wordt hierdoor beter opgenomen .

Stoffen die in water oplosbaar zijn, worden makkelijker in ons bloed opgenomen dan vetstoffen.

Door een natuurlijke methode en een speciale bron zijn we erin geslaagd om Curcumine in hoogwaardig water op te lossen. Hierdoor kunnen we een goede opname van het opgeloste Curcumine in het bloed ondersteunen.

Vanwege de Gezondheidsclaimsverordening en de KOAG/KAG mogen we de krachtige werking hier niet noemen. Google op curcumine of kurkuma en je vindt legio wetenschappelijke gezondheidsartikelen die er heel specifiek over zijn. 

  • Inhoud: 250 ml Kenwell Nature Curcumin
  • Ingrediënten per 2,5 ml: 25 mg Geelwortel (Curcuma longa) extract, waarvan 23,75 mg Curcumine, bronwater.
  • Ingrediënten per 5 ml: 50 mg Geelwortel (Curcuma longa) extract, waarvan 47,5 mg Curcumine, bronwater.
  • Vrij van: gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, conserveermiddelen, geur- en smaakstoffen.
  • Gebruik: 1 tot 3x per dag 2,5 - 5 ml. De eerste inname op een dag bij voorkeur op de nuchtere maag. Voor een optimale opname van de doseringen eerst een tijdje (hoe langer hoe beter omdat de enzymen in het speeksel reeds het niet opgeloste gedeelte (bezinksel) bewerken) in de mond spoelen  en daarna doorslikken. Verder heeft het spoelen in de mond ook een positief effect op het tandvlees. Begin altijd de eerste dagen met 1x per dag 2,5 - 5 ml. Gebruik maximaal 6 x 5 ml per 24 uur. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.
  • Schudden voor gebruik!
  • Bewaren: Buiten bereik van kinderen houden. Buiten zonlicht bewaren.
  • Prijs: € 39,95 
  • Aanbieding: bestel 6 voor €33,32 per stuk en bespaar 17% én zonder verzendkosten

Voedingssuplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde levenstijl.

Bron: Earth Matters Shop


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Journalist: 'Mr. Gandhi, hebt u een boodschap?' Gandhi: 'Mijn leven is mijn boodschap'.Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.