Spontane genezing bestaat

Spontane genezing

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6047
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Genezing

(Hayo Bol) Spontane genezing | Wist je dat er mensen 'spontaan' genezen door hun leven en zichzelf radicaal te veranderen? In het boek Radicale Remissie worden 9 kenmerken gegeven van mensen die zijn genezen van een ernstige chronisch aandoening. Dat deze mensen bestaan is goed gedocumenteerd door het  Institute of Noetic Sciences. Deze heeft een database van meer dan 3.500 gedocumenteerde en verifieerbare gevallen van vaak levensbedreigende ziekten die allemaal spontaan zijn verdwenen.Met spontaan wordt bedoelt dat artsen technisch niet verklaren hoe het kan wanneer iemand spontaan geneest. Ze noemen het een medisch wonder, toeval of denken dat hun tests misschien niet helemaal goed gegaan zijn.

Gevraagd aan deze zieken: “Wat heeft je lichaam nodig om te genezen?” Kregen onderzoekers zeer ontwapenende antwoorden zoals: “Ik moet stoppen met mijn stressvolle baan” of “Ik moet stoppen met mijn ongelukkige huwelijk” of “Ik moet nu echt gaan doen wat ik leuk vindt.” Sommigen gingen hun zelfbedachte oplossingen toepassen en gooiden hun hele leven oom. Patiënten met terminale kanker, hiv, blindheid, hartfalen, diabetes, auto-immuun ziektes enz. Er staat in de genoemde database van alles in, maar niet wat die patiënten zelf gedaan hadden waardoor ze genezen waren. Dat staat dan weer wel in het boek van de arts K. Turner.


Als je dat boek leest onderscheidt zij 9 kenmerken van mensen die eens terminaal waren en nu springlevend. Wat hebben ze gedaan of gelaten?
1. Ze hebben radicaal hun dieet veranderd.
2. Ze namen eigen verantwoordelijkheid over hun genezing.
3. Ze volgden hun intuïtie en namen gewaagde besluiten.
4. Ze versterkten hun immuunsysteem door het innemen van kruiden en voedingssupplementen.
5. Ze begonnen met het loslaten van onderdrukte emoties.
6. Ze zorgden voor meer positieve emoties.
7. Ze omarmden sociale steun.
8. Ze hielden zich meer bezig met spiritualiteit.
9. Ze hadden een belangrijke reden om voor te leven.

Fysiek mechanisme
Er is een fysiek mechanisme wat deze resultaten tot gevolg heeft en dat is de amygdala. De amygdala is een amandelvormig plekje in je hersenen die betrokken is bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties. Deze maakt deel uit van het limbisch systeem. De amygdala staat in verbinding met de orbitofrontale cortex, de thalamus, de hypothalamus en de hippocampus.
Angst is één van de emoties die de amygdala reguleert. Het is een soort van ingebouwd alarmsysteem dat je waarschuwt of je moet vechten of vluchten. Niet alleen bij stressvolle situaties op je werk, maar ook bij elke angstige gedachte die je hebt, elke keer dat je je zorgen maakt, je emoties opvreet, boos wordt of wanneer je je aangevallen voelt door andere mensen. Al deze gedachten ziet je lichaam als stress. Bij alles wat je denkt, voelt of ervaart, creëer je ofwel een stressrespons die de neiging heeft om ziekte te creëren, of een ontspanningsrespons welke ziekte behandelt. Als je dus een patiënt vraagt wat hij volgens hem moet doen om te genezen en die persoon zegt ik moet ontslag nemen dan zegt hij dus eigenlijk dat zijn werk zijn amygdala elke dag triggert, hem veel stress geeft en hem ziek gemaakt heeft.

Hij zou dus daar iets aan moeten doen. In plaats van dan maar allerlei medicijnen in te nemen tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, hoge bloeddruk om de symptomen te onderdrukken is het beter om de oorzaak van de stress weg te nemen en te onderzoeken wat de dingen in je leven zijn die jouw amygdala steeds triggeren. Ons lichaam weet hoe het zichzelf kan genezen en doet dat elke dag. Wat het genezingsproces vaak blokkeert of tegenhoudt zijn onze gedachten en overtuigingen.
Wat echter ook zo is, is dat dit mechanisme alleen werkt alleen wanneer je lichaam ontspannen is. Je lichaam geneest niet wanneer het gestrest is. Wil je genezen dan is het noodzakelijk dat je lichaam echt kan ontspannen. Niet de hele dag maar minstens elke nacht. Dat laatste is door het gebrek aan nachtrust, teveel aan geluid en wifi geen vanzelfsprekendheid meer.

Hoe doe je dat?
Behalve praktische zaken als een goede nachtrust en een diepe slaap zijn de volgende zaken net zo belangrijk: lief zijn voor jezelf, rust en actie bewust afwisselen en veel lachen. Kijk desnoods komedies zodat je jezelf uit het stressgevoel haalt. Als je niet veel lacht kun je met jezelf afspreken dat je vanaf nu meer zult gaan lachen, want lachen bestrijdt angst, ontspant en vermindert zelfs pijn. Alleen dat blijkt niet genoeg te zijn. Wat nodig is, is om alle zaken die de amygdala triggeren te veranderen of desnoods afscheid van te nemen. Focus niet op je ziekte maar op het leven en op datgene wat je wilt . Dit geldt niet alleen als je al ziek bent of pijn hebt. Het werkt ook als preventie.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Vrijheid Where there is resistance there is no Freedom Where there is choice there is no Freedom Where there is division there is no Freedom

Sri Amma BhagavanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.