De Wonderboom Moringa

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:19130
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Gezondheid, Voeding, Supplementen, Ziekte, Lyme

(Advertorial | Succesboeken) Bestaat er een geneeskrachtige plant tegen bijna alle lichamelijke klachten? Ja! De tovernaam is "Moringa".

De eiwitrijke "Wonderboom" uit India en de Himalaya heeft nog veel meer verrassingen - en zoveel hooggedoseerde vitamines en mineralen, dat hij ondertussen biologen over de hele wereld fascineert.

In dit boek leest u alle wetenswaardigheden over het Ayurvedische levenselixir.

De wonderboom Moringa
Overige productinformatie:
87 pagina's 
ISBN: 9789088790379 
Uitvoering: Softcover 
Uitgever: Jim Humble Uitgeverij
Auteurs: Erwin Bruhns en Hans-Peter Zgraggen  
Prijs: € 18,90
Klik hier om te bestellen.

De redactie van Earth Matters maakt wekelijks een keuze uit pas uitgekomen boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt, ontvangt Earth Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth Matters en haar visie. Onze dank daarvoor! 

Over de Moringa
De moringaboom (Moringa oleifera) komt oorspronkelijk uit India, waar hij aan de voet van de Himalaya groeit. Het is voor de Indiërs altijd al een belangrijke boom geweest. In de Veda teksten, 5000 jaar geleden opgeschreven, wordt hij al genoemd. Volgens de traditionele Ayurvedische geneeskunde kunnen de verschillende delen van deze boom meer dan 300 ziektes genezen. Niet alleen in Azië maar ook in Afrika wordt moringa al heel lang, volgens oude tradities, als voedingssupplement gegeven aan zieke mensen.

Voor lymepatiënten is moringa interessant omdat hij niet alleen uitzonderlijke hoge hoeveelheden vitamines bevat, maar ook andere supplementen die binnen de lymetherapie vaak ingezet worden. Het "mooie" of "handige" van moringa is dat het al deze stoffen in één heeft, en dan ook nog in een verantwoorde natuurlijke vorm, dus zonder bijwerkingen. Moringa is voor de lymetherapie echter geen basismiddel, maar wel een aanvullend middel.

Eén van de toepassingsgebieden - als voorbeeld - binnen de lymetherapie, is ondersteuning bij het herstel van beschadigd bindweefsel. Bindweefsel (of collageen) is niet alleen het weefsel waarin de Borrelia zich graag nestelt, maar ook het weefsel waarmee de Borrelia zich voedt. Het bindweefsel wordt daarom door de spirocheet afgebroken en "verorberd". Er ontstaan als het ware gaten in.

Voor herstel van dit bindweefsel (en verwante weefsels zoals kraakbeen) wordt in de natuurheelkunde als voedingssupplement vaak voorgeschreven vitamine C, E, en B-complex, verder ook de metalen zink, koper en selenium. Dit zijn allemaal stoffen die moringa allemaal in hoge concentratie bevat.

Voor algemene ondersteuning van het immuunsysteem is moringa ook waardevol omdat het in een hoge concentratie bevat: vitamine A, calcium, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium, kalium en zwavel. Meer over Moringa lezen? Klik hier.

Bron:  Lymenatuurlijkgenezen.nlSuccesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zorg ervoor dat je gedachten, woorden en daden in overeenstemming zijn: op één lijn. Werk jezelf niet tegen door het ene te denken, het volgende te zeggen en weer iets anders te doen.

Tijn Touber, Nederlands schrijver, componist en muzikantBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.