Over deze zes medicijnen moet je goed nadenken voor je ze slikt

Statins

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:76418
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Natural News

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Ziekte, Geografisch, Amerika

(Natural News by Ethan A. Huff | vertaling voor Earth Matters door Joke Lochmans) Dat je arts je een bepaald medicijn voorschrijft, wil niet zeggen dat je dat middel ook veilig kan innemen. Het is gebleken dat veel medicijnen die vaak worden voorgeschreven ernstige bijwerkingen kunnen hebben, variërend van onschuldige, kortdurende misselijkheid en hoofdpijn tot chronische ontstekingen in de spieren en hartproblemen -of nog erger.

Maar deze informatie wordt vaak voor de consument verborgen gehouden, waardoor de mythe in stand wordt gehouden dat de positieve effecten van de door de FDA goedgekeurde medicijnen veel groter zijn dan de nadelen. (De FDA is de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit die ook de veiligheid van medicijnen beoordeelt –vertaler.) Om je een beter beeld te geven van waar het hier om gaat, beschrijven we hier zes typen medicijnen die je niet klakkeloos zou moeten slikken vanwege hun mogelijke gevaarlijke bijwerkingen.

1. Protonpompremmers

Deze middelen worden door miljoenen Amerikanen geslikt om de symptomen van refluxziekte te verlichten. Bij deze aandoening lekken voedsel en maagzuur terug naar de slokdarm en richten daar schade aan. Maar van protonpompremmers zoals lansoprazol is gebleken dat zij zowel de opname van voedingsstoffen als de aanmaak van het noodzakelijke maagzuur remmen, wat een groot aantal andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. (well.blogs.nytimes.com)

De FDA heeft meer dan tien waarschuwingen doen uitgaan betreffende de gevaren van protonpompremmers, waaronder een toegenomen kans op door bacteriën veroorzaakte diarree, een tekort aan magnesium en botfracturen. (www.fda.gov) Langdurig gebruik van protonpompremmers is ook in verband gebracht met longontsteking en ongezonde gewichtstoename.
(www.naturalnews.com/036336_PPIs_acid_reflux_side_effects.html)

2. Statinen

Statinen horen al een aantal jaar op rij bij de meest verkochte medicijnen. Artsen bejubelen ze als een soort wondermiddel tegen verhoogd cholesterol en hart- en vaatziekten. Maar van populaire statinen als lipitor (atorvastatine) en crestor (rosuastatine) is aangetoond dat zij het risico op diabetes, leverziekten, hersenschade, spierzwakte en zelfs overlijden sterk vergroten. (www.drfranklipman.com)

De bijwerkingen van statinen zijn zelfs zo ernstig dat de FDA de waarschuwingen bij gebruik van deze middelen recent flink heeft uitgebreid. (www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm293330.htm). Verder hebben meer dan twaalf studies aangetoond dat het gebruik van statinen voor primaire preventie weinig of geen effect heeft op het voorkomen van hartaanvallen of beroertes. Dit betekent dus dat dit type medicijnen medisch gezien nutteloos is voor de miljoenen mensen die verder gezond zijn, maar ze toch voorgeschreven krijgen. (www.minnpost.com)

3. Antibiotica

Antibiotica zijn de belangrijkste oorzaak van resistente 'superbacteriën' en zijn een ander type medicijnen die op de lange termijn gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, terwijl ze weinig of geen positieve effecten hebben. Ze worden in zeer grote hoeveelheden voorgeschreven voor ziekten die er niet eens op reageren. Op deze wijze heeft langdurig misbruik van antibiotica door de medische stand bacteriën virulenter gemaakt en het is soms onmogelijk om ze nog te behandelen. Volgens wetenschapper Shane Ellison van 'The People's Chemist' zijn de drie gevaarlijkste antibiotica die momenteel worden voorgeschreven levofloxacine, vancomycine en bactrimel. Ellison zet ook de fluoroquinolonen, die in Amerika momenteel het meest worden voorgeschreven, op de lijst van gevaarlijke antibiotica. Hij maakt het publiek erop attent dat antibiotica als ciprofloxacin, moxifloxacine en ofloxacine ernstige en blijvende handicaps tot gevolg kunnen hebben. (thepeopleschemist.com)

4. Antipsychotica

Antipsychotica behoren tot de meest dodelijke voorgeschreven medicijnen. Ze worden gebruikt voor ziekten als schizofrenie, bipolaire stoornis en ernstige depressies. Voor lichte stemmingsstoornissen en alledaagse angsten worden ze ook wel 'off-label' voorgeschreven (gebruik voor indicaties waarvoor het middel niet officieel is goedgekeurd, maar mogelijk wel werkzaam is -vertaler). Maar van populaire antipsychotica als seroquel (quetiapine), abilify (aripiprazol), risperdal (risperidon) en Zyprexa (olanzapine) is aangetoond dat zij de glucosewaarden in het bloed verhogen, evenals vetzuren en cholesterol en dat ze gewichtstoename bevorderen. (www.nytimes.com)

Wat echter nog veel zorgwekkender is, is de neurologische en hersenschade die kan optreden na het gebruik van antipsychotica, om nog maar niet te spreken van een fors toegenomen kans op het metabool syndroom, waaronder zulke ernstige problemen als hart- en vaatziekten en diabetes vallen. (www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121127190016.htm) Antipsychotica zijn zo gevaarlijk dat een studie die gepubliceerd werd in het British Medical Journal stelde dat ze dodelijker zijn dan terrorisme.

5. Aan opium verwante pijnstillers

Tegenwoordig zijn receptgeneesmiddelen een officiële doodsoorzaak in de Verenigde Staten, met voorop de aan opium verwante pijnstillers als vicodin (niet in Nederland verkrijgbaar), oxycontin (oxycodon), percocet (niet in Nederland verkrijgbaar), codeïne en morfine.

Volgens een studie die is uitgevoerd door de Brandeis universiteit in Massachusetts veroorzaken pijnstillers die op recept verkrijgbaar zijn nu meer dodelijke overdoses dan heroïne en cocaïne samen. De Amerikaanse CDC’s (centra voor ziektebestrijding en -preventie –vertaler) zegt zelfs dat er sprake is van een epidemie waar het het aantal sterfgevallen veroorzaakt door pijnstillers op recept betreft.

6. Selective Serotonin Re-uptake Inhibitors (SSRI's)

Antidepressiva zoals prozac (fluoxetine), zoloft (sertraline), seroxat (paroxetine) en lexapro (escitalopram) bestaan al jaren, maar over het algemeen krijgen de gevaren die aan deze middelen kleven lang niet de aandacht die ze verdienen. Bijwerkingen zoals suïcidale gedachten, seksuele problemen, bloedingen in het maag-darmkanaal en hartproblemen vormen slechts het topje van de ijsberg wanneer we kijken naar de vele bijwerkingen. 

In sommige gevallen kunnen SSRI's de symptomen van een depressie juist verergeren en ervoor zorgen dat sommige mensen gewelddadig gedrag gaan vertonen. Bekijk vooral de Health Ranger's muziekclip S.S.R.Lies voor een creatieve visie op de gevaren van SSSR's: www.naturalnews.com

Bron: www.naturalnews.com


Aanvullende opmerking: van J.T. Rugge, arts-acupuncturist NAAV-lid

Antibiotica geven vaak een tekort aan probiotica, waardoor de doorlaatbaarheid van de darmen groter wordt, er grotere moleculen in het lichaam geraken , er allergieën of intoleranties ontstaan. Ook wordt de vertering minder of onregelmatig, met als gevolg wisselende ontlasting. Bovendien is de kans op andere infecties, zoals schimmels en virussen groter.
Met de EAV-methode(electro-acupunctuur volgens Voll) zou je kunnen zien of de patiënt een belasting op zijn organen krijgt van deze "geneesmiddelen". 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik weet niet wat ik aan moet met moraal, het enige wat ik weet is wat goed voelt.

Brad Pitt, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.