In balans met Schüsslerzouten: Gratis pfd!

Salt

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:16139
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Voeding, Media en agenda

(Margit Müller-Frahling) We leven in een tijd van ongekende medische mogelijkheden.Er zijn veel verschillende diagnostische methoden. Vroeger waren mensen voornamelijk aangewezen op ervaring en op de kennis die ze met hun zintuigen konden verzamelen. Hoe ziet de patiënt eruit, hoe ruiken zijn uitscheidingen? Om inzicht te kunnen krijgen, moesten artsen en heelmeesters zich intensief met de zieke bezighouden.

Nu worden instrumenten gebruikt waarvan de metingen en data tot een wetenschappelijke diagnose moeten leiden. Helaas zijn deze uiteenlopende methoden en mogelijkheden voor diagnose en behandeling nauwelijks met elkaar verbonden. Traditionele geneeswijzen en ervaringen werden zelfs verdrongen, zodat in de reguliere geneeskunde de apparatuur en de diagnose vaak tussen arts en patiënt staan. Patiënten voelen zich hierdoor vaak ‘afgehandeld’ in een groot bedrijf en hebben niet het gevoel dat hun situatie daadwerkelijk wordt waargenomen.

Ook de moderne geneeskunde heeft haar grenzen. Aan de-ene kant is er ondanks zeer geavanceerde medische mogelijkheden een stijging van het aantal chronische en vage 22 ziekten, zoals reumatische aandoeningen, en nieuwe ziektebeelden als het ‘chronische vermoeidheidssyndroom’. Aan de andere kant ervaren veel mensen ondanks het gebruik van de modernste medicijnen geen blijvende vermindering van hun klachten.

Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden om hun levenskrachten te versterken. Tegelijkertijd hebben de exploderende kosten van hetzorgstelsel nieuwe denkprocessen op gang gebracht. Ook de economie dwingt ons tot kritisch nadenken over de gezondheids zorg. Het enorme reparatiebedrijf begint veel teduur te worden!

Zieke mensen moeten steeds meer medicijnen en behandelingen zelf betalen en stellen onvermijdelijk de vraag: ‘Waaraan geef ik mijn geld uit?’ Alternatieve geneeswijzen zijn om al die redenen steeds aantrekkelijker geworden. Vooral de celzouten komen steedsmeer in de publiciteit. Ze zijn ideaal voor de instandhouding van de gezondheid en het ondersteunen van de genezing: een overzichtelijke geneeswijze zonder bijwerkingen.

Mijn eigen houding ten opzichte van de traditionele geneeskunde is opbouwend kritisch. Ik heb bij mezelf en naaste verwanten dankbaar ervaren hoezeer de moderne, medische mogelijkheden levensreddend kunnen zijn. In mijn dagelijkse praktijk en op mijn seminars heb ik contact met artsen die een holistische visie in hun werk toepassen – vaakmet veel inspanning, persoonlijke inzet en ook financiële consequenties.

Ik stel mezelf telkens weer de vraag: ‘Wat kan ik doen?’ En ik ben bereid de verantwoordelijkheid voor mezelf dan ook 23 helemaal te nemen. In mijn advieswerk heb ik te maken met mensen die de verantwoordelijkheid voor hun genezing volledig bij de arts hadden neergelegd en nu zelf het heft weer in handen moeten nemen. Wat je nodig hebt voor een vitaal leven heb je al in je. Soms heb je maar enkele aanwijzingen of‘handvatten’ nodig om je eigen weg weer vol kracht te kunnen bewandelen.

Een eerste stap kan een beter begrip van jezelf en je eigen lichaam zijn. Waarom jeukt mijn huid? Waarom heb ik altijd koude voeten? Het gaat dan niet om een studie geneeskunde. Diepere kennis en diagnosen kun je gerust overlaten aan degenen die daar jarenlang voor gestudeerd hebben. Het gaat om alledaagse kwalen die ons hinderen. Meer inzicht in fysiekesensaties en middelen om jezelf te helpen geven je lichaam – en uiteindelijk jezelf –zekerheid en vertrouwen.

Met dit boek wil ik je de nodige ondersteuning bieden omin het dagelijks leven je gezondheid te versterken. Het is bedoeld als bijdrage aan de verzorging van je gezondheid. Bijzwaardere klachten en bij ziekten is echter altijd behandeling van een arts noodzakelijk!
De omgang met deze gezondheidsvragen is te vergelijken met de omgang met elektriciteit. Ik kan zelf een gloeilamp vervangen, maar haal een deskundige in huis om een lamp te monteren.

Sommige mensen kunnen wel een lamp monteren,maar geen elektriciteitsleidingen aanleggen. Daarvoor zijngediplomeerde elektriciens nodig. Gebruik je eigen kennis,maar doe ook een beroep op deskundige kennis als je grenzen bereikt zijn. Uiteindelijk gaat het om gezond mensenverstand en zorgvuldige omgang met jezelf.

Bron:

www.uitgeverijakasha.nl


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

I trust so much in the power of the heart and the soul; I know that the answer to what we need to do next is in our own hearts. All we have to do is listen, then take that one step further and trust what we hear. We will be taught what we need to learn.

-- Melody BeattieBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.