Oproep: deel je ervaringen met de mazelen!

Mazelen!

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8851
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Vaccinaties, Farma

(Door Frankema) Beste lezers van Earth-matters,

Voor degenen die mij niet kennen, ik ben de schrijfster van www.vaccinvrij.nl, een website over vaccins en vaccinvrij opgroeien. Ik heb regelmatig voor www.earth-matters geschreven – de laatste tijd was het wat rustiger. De reden hiervoor? Het schrijven van een boek slokt al mijn tijd op! Het was al af en het manuscript ligt al bij de uitgever, maar vanwege de mazelen hype wordt er nog een stuk aan toegevoegd. En hier heb ik jullie hulp bij nodig.

OPROEP:

1. Wie heeft zélf de mazelen gehad?

Wie heeft een kind dat de mazelen gehad heeft? Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf hoe de ziekte verlopen is, hoe lang het geduurd heeft en of je wel of niet gebruik hebt gemaakt van medicijnen of andere interventies. Vergeet niet te vermelden of je kindje of jijzelf wel of niet gevaccineerd was. Ook je emotionele ervaring tijdens of na de ziekte en eventuele groeispurten in het kind vind ik waardevol om te horen.

2. Wie heeft een kindje dat bijwerkingen ondervonden heeft n.a.v. de BMR?

Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf wat de bijwerking was/is en hoe de gezondheidssituatie van het kind nu is. Vergeet niet te vermelden of de bijwerking gemeld is bij het RIVM of Lareb en hoe daarmee omgegaan is. Ik zou ook graag weten hoe de gezondheidstoestand was op het moment van toediening van de prik en of het kind al eerder reacties op een eerder toegediend (ander) vaccin vertoonde (bijvoorbeeld de DKTP).

Het mag net zo kort of zo lang zijn als je wilt en het gaat niet om literaire hoogstandjes maar om persoonlijke ervaring die wat mij betreft belangrijk zijn en meegenomen dienen te worden in de hele discussie over het wel of niet vaccineren van onze kinderen.

De berichten van ouders die de ziekte bij hun kinderen hebben meegemaakt die mij bereiken – en dat zijn er heel wat de laatste tijd - en de berichtgeving in de media verschillen.

Ik hoor bijvoorbeeld:

“Ik was blij toen mijn dochtertje met 9 maanden de mazelen kreeg, het klinkt misschien gek maar het gaf me een opgelucht gevoel. Zo van: dan heeft ze dat tenminste gehad. Het hield ook allemaal niet zo veel in.. een dag of wat koorts en vlekjes. Ik heb toch het gevoel dat we er geen  goed aan doen om al die kinderziektes maar te onderdrukken. Ik denk dat ze wel degelijk een rol spelen in de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem.” ~ Marja

“Mijn dochtertje van twee heeft net de mazelen gehad.  Het begon zaterdag; ze was een beetje hangerig, een beetje huilerig had koorts (39.6°C). En ze was ook een klein beetje verkouden, niets ernstigs. Het enige dat me echt opviel waren die waterige, beetje rode oogjes; net alsof er wat adertjes waren gesprongen. Zondag had ze ook nog verhoging en af en toe een dipje op de dag maar ze wilde gewoon spelen, fietsen en eten.

De koorts heeft eigenlijk maar twee dagen geduurd, maandag was het al weer gezakt. Dinsdag heb ik haar in bad gezet en toen zag ik die typische mazelen uitslag. Haar romp zat helemaal vol, haar buik dat helemaal vol en haar rug ook. De volgende dag nam het weer af. Ik dacht echt als dit het nou is dan is het helemaal niets, dan is hoesten in de winter nog erger. Ik heb ook weleens gehoord dat kinderen drie weken ziek zijn mij zij was eigenlijk niet eens ziek. Wat alleen heel opvallend was, dat waren die waterige ogen en die uitslag, maar voorde rest was er niets bijzonders, we zijn gewoon de stad in geweest om te gaan lunchen.

En even ter vergelijking, de zesde ziekte heeft ze ook gehad. Toen ze anderhalf was. Daar was ze drie dagen echt goed ziek van met hele hoge koorts (40°C). Het was wat mij betreft tien keer erger dan de mazelen. Ze heeft drie dagen alleen maar bij me geslapen en toen daalde die koorts opeens heel snel. Op de vierde dag kreeg ze ook allemaal vlekjes, maar lichter en veel milder dan bij de mazelen. De huisarts zei meteen: ‘Dat is de zesde ziekte.’ Na twee dagen trok de uitslag weg.

Mijn andere dochter (die is nu 6) heeft het ook gehad. Ook precies met 18 maanden op dezelfde manier met hele hoge koorts en daarna diezelfde uitslag. Het zijn andere vlekjes dan de mazelen, maar in beide gevallen was er ook een milde verkoudheid. In principe zijn ze ook nooit verkouden.. nog geen snotje niets.. dus als ze verkouden zijn dan weet ik meteen dat er iets is. Maar ik maak me er niet druk om. Wel over wat er in de media verschijnt over de mazelen, dat  vind ik zeer eenzijdig en het komt totaal niet overeen met mijn ervaring.” ~ Sonja

Dus nogmaals: wie kan en wil vertellen - uit eigen ervaring - hoe de mazelen eruit zien? Hoe moeilijk of makkelijk het is om deze ziekte te door te maken en hoe het kind of jijzelf dit beleven?

Het volgende mailtje heeft me ook aan het denken gezet:

“Ik denk dat kinderziekten zoals rode hond, bof en mazelen niet alleen een onderdeel zijn in de ontwikkeling van het immuniteitssysteem van een kind, maar eveneens een zeer belangrijke rol spelen in de cognitieve ontwikkeling!

Meteen nadat mijn dochter de mazelen had "overwonnen" – en het is wat mij betreft een onschuldige kinderziekte - begon zijn mensen totaal anders te tekenen. Eerst tekende ze echt van die stokfiguurtjes, romp, ledematen, handen en voeten waren alleen maar lijnen. En de mazelen waren nog niet voorbij of ze tekende prachtige ronde vormen, terwijl niemand had het had voorgedaan of uitgelegd. Het leek wel alsof de mazelen het cognitieve systeem een boost hadden gegeven.” Weet jij hier iets van? Op het internet valt hier nagenoeg niets over te vinden. ~ Kees

Zijn er mensen die gemerkt hebben dat hun kindje vlak na een kinderziekte opeens iets kon? Veranderd was? Lekkerder in zijn / haar vel zat? Een groeispurt had doorgemaakt?

En ten slotte, ik hoor helaas maar al te vaak verhalen over (niet erkende) bijwerkingen:

“Ik heb drie kinderen. Mijn oudste zoon is volledig gevaccineerd. Na elke vaccinatie kreeg hij boven de 41°C koorts, dat was echt heel heftig. De middelste is gedeeltelijk gevaccineerd – na de BMR heeft hij zeven koortsstuipen gehad en bij de zevende is zijn hart ermee gestopt. Hij raakte bewusteloos en ze moesten hem reanimeren om hem weer bij te brengen. En de jongste is niet gevaccineerd. De kinderarts had het dossier gelezen en raadde mij aan om dit niet meer te doen. Ik dacht altijd dat het verplicht was maar dat bleek dus niet zo te zijn.”  ~ Karin

Mijn mond valt vaak open van de verhalen die ik hoor. Zijn er mensen die ervaren hebben dat hun kind bijwerkingen ondervonden heeft van de BMR? Misschien omdat de verandering of reactie direct na de vaccinatie optrad, omdat er behalve de prik niets anders was dan normaal wat deze verandering zou kunnen veroorzaken, of omdat ze het diep van binnen gewoon weten? Deel je ervaring alsjeblieft. Het liefst via de mail maar je mag ook bellen.

Hoe meer reacties hoe beter. Wel of niet goed kunnen schrijven is niet belangrijk

JULLIE HULP MET HET VERZAMELEN VAN DATA IS WEL BELANGRIJK.

Om jullie privacy te respecteren komt alleen een voornaam onder de ervaring te staan (en dat mag ook een pseudoniem zijn). Je kunt contact met me opnemen via de contactpagina van www.vaccinvrij.nl.


Geplaatst door Door Frankema

Door Frankema

 

Door Frankema; woonachtig te Amsterdam, getrouwd en moeder van twee dochters - werkte eerst als fysiotherapeute in de reguliere gezondheidszorg en combineerde later natuurgeneeskunde en de verschillende vormen van alternatieve psychotherapie in haar privé-praktijk in Amsterdam...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Door FrankemaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Een groot mens heeft twee harten. Het ene bloedt en het andere verdraagt.

Khalil GibranBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.