Prikkelende vaccinatie-feitjes

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:14873
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gaia health

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, (Verborgen) nieuws, Geografisch, Afrika, Farma, Vaccinaties, Ziekte, Kinderen, Opvoeden

(Ellen Vader) Om de vaccinatiegraad in Afrika op te krikken, besloten in december 2012 enkele farmagiganten (GSK en Pfizer) in samenwerking met Vodafone, sms'jes te gaan sturen naar moeders om hen te attenderen op beschikbare vaccins.

Inmiddels is er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze mobiele methode, dat zich in dit geval concentreerde op het griepvaccin voor zwangere vrouwen. Het eindresultaat viel spijtig genoeg dik tegen. Naar aanleiding van deze teleurstellende studie, wordt er nu op aangedrongen de druk op te voeren om alsnog de beoogde vaccinatiegraad bij Afrikaanse zwangeren te kunnen bereiken...

Lees meer op:
journals.lww.com/greenjournal

S.O.S. ('save our souls'):

Als we het dan toch hebben over het vaccineren van zwangere vrouwen, dan past ook dit recente nieuws uit de UK in dit prikplaatje : de Britse gezondheidsautoriteiten zijn een massale prikcampagne begonnen om aanstaande moeders te vaccineren met het 'kinkhoestvaccin' Repevax van Sanofi Pasteur (het gaat hier wel degelijk om een difterie-kinkhoest-tetanus-polio cocktail). Opmerkelijk : de fabrikant heeft in de bijsluiter uitdrukkelijk de vermelding opgenomen dat dit vaccin NIET geschikt is voor zwangeren.

Enkele bijkomende vragen:

  •  Waarom werd dit vaccin in 11 EU-lidstaten onder de merknaam Repevax (geregistreerd in 2002) toegelaten en waarom in België-Luxemburg-Nederland onder de naam Triaxis Polio (= zelfde fabrikant = zelfde samenstelling, geregistreerd in 2003)?
  •  Waarom worden de al geruime tijd internationaal ter discussie staande toevoegingen en wijze van productie van dit vaccin niet opnieuw onder de loep gelegd (fenoxyethanol, polysorbaat 80 en aluminiumfosfaat, geproduceerd in Vero-cellen)?
  •  Waarom worden deze geregistreerde vaccins niet door de EMA (European Medicine Agency) genoemd?
  • Waarom wordt er tijd, geld en energie gestoken in debatten over het wel of niet vaccineren van zwangeren, terwijl dit door de fabrikant zélf sterk wordt afgeraden?
  • Waarom wordt aanbevolen dit vaccin nogmaals toe te dienen (28-38 weken zwangerschap) wanneer de aanstaande moeder in kwestie bevestigt kortgeleden nog met hetzelfde middel gevaccineerd te zijn?
  • Waarom en op welke gronden wordt dit vaccin door de gezondheidsautoriteiten veilig geacht voor de nog ongeboren baby, terwijl dit volgens de producent niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar?
  • Waarom wordt in de bijsluiter expliciet vermeld dat 'het effect van het vaccin op de embryo-foetale ontwikkeling niet werd geëvalueerd' en geen rekening gehouden met teratogene (placentabarriëre passerende) schadelijke stoffen die de vrucht blijvend kunnen beschadigen?

Nog een belangrijk punt: wordt de zwangere vrouw er eigenlijk wel van op de hoogte gesteld dat zij een 4-voudige cocktail ingespoten krijgt, of laat men haar in de waan dat het hier enkel om een kinkhoestvaccin gaat (want niet apart verkrijgbaar)?

Conclusie: Triaxis Polio (= Repevax) lijkt een 'slapend' vaccin te zijn, dat in geval van een kinkhoestepidemie direct beschikbaar is.

Nederlandstalige bijsluiter Triaxis Polio: http://db.cbg-meb.nl/IB-teksten/h27654.pdf
Engelstalige bijsluiter Repevax : http://www.medicines.org.uk/EMC/printfriendlydocument.aspx?documentid=15256

Niet al te vergezocht gezien het recente advies (7 februari 2013) van het RIVM om zwangeren te vaccineren tegen kinkhoest. Het is nog wachten op het groene licht van de Gezondheidsraad (na registratie voor gebruik tijdens de zwangerschap). Nogmaals: deze vaccins worden door de fabrikant afgeraden voor deze doelgroep... Het ligt in de lijn der verwachting, dat dan ook de bijsluiters aangepast zullen worden.

Bekijk ook eens dit filmje:


Bronnen:

Artikel Gaia : http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-12-09/vaccine-pushed-on-pregnant-women-not-approved-for-pregnancy/

Public Health England - 'Kinkhoest vaccinatie programma zwangere vrouwen' (update 11 februari 2013) : http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/WhoopingCough/ImmunisationForPregnantWomen/whooqandaPertussisVaccinationProgrammeforPregnantWom/

http://journals.lww.com/greenjournal/Abstract/2013/04000/Improving_Influenza_Vaccination_Rates_in_Pregnancy.7.aspx

Nederlandstalige bijsluiter Triaxis Polio: http://db.cbg-meb.nl/IB-teksten/h27654.pdf

Engelstalige bijsluiter Repevax:
http://www.medicines.org.uk/EMC/printfriendlydocument.aspx?documentid=15256

Jessica Novax


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je kunt niet spelen met het dier in je zonder het dier helemaal te worden, met de leugen niet spelen zonder het recht op de waarheid te verliezen, met de wreedheid niet spelen zonder de zachtheid van je gemoed kwijt te raken. Wie zijn tuin schoon wil houden reserveert geen grond voor onkruid.

Dag HammarskjöldBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.