Alle hens aan dek

virus

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7104
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aleph

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Vaccinaties, Ziekte

(Aleph | door Ellen Vader) In Saudi-Arabië werd vorig jaar september 2012 een afgeleide stam van het coronavirus bij een patiënt vastgesteld (gelinkt aan SARS). De behandelend arts in het ziekenhuis sloeg onmiddellijk alarm, maar werd ontslagen voor het signaleren van een nieuw dodelijke variant van dit virus. Na meerdere gevallen met dodelijke afloop, heeft de WHO inmiddels een waarschuwing doen uitgaan en opgeroepen om 'zich op het ergste voor te bereiden'. Met gevolg dat wereldwijd virologen zich nu koortsachtig bezig houden met het zoeken naar een remedie voor deze ziekte.

Eén van de virologen, Ron Fouchier van het Erasmus MC (onze wereldberoemde vogelgriepkenner), werd vorige week door The Guardian naar zijn mening gevraagd en omschreef het 'probleem-oplossing' proces als volgt: "We zullen meer moeten doen en ons niet moeten richten op termen van preventie, maar van interventie, zodra dit virus in Europa zijn intrede doet".

Ron Fouchier maakt deel uit van de Europese groep Silver (Small-molecule Inhibitor Leads Versus Emerging and neglected RNA viruses) en is van zijn kant gestart met het screenen van honderden door de FDA toegelaten medicijnen, die eventueel ingezet zouden kunnen worden om dit virus te bestrijden. In geval van een pandemie zou er dan in afwachting van een vaccin tijd gewonnen kunnen worden, zo zegt hij.

De Silver-groep is in 2010 opgericht op initiatief van internationale virologen en de Europese Commissie. Vanzelfsprekend met een financiële EU-ondersteuning van12.000.000 euro, uitgesmeerd over 4 jaar (1 oktober 2014 aflopend). Een overzicht van hun binnen dit tijdsbestek te bereiken doelstellingen staat vermeld op hun website. Naast Ron Fouchier worden als partners ook bijvoorbeeld Ab Osterhaus, Frank van Kuppeveld uit Nederland en Johan Neyts uit België met name genoemd.

Meer info en bronnen:

Bron: earth-matters.nl


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik droomde dat ik wakker was en toen werd ik wakker en merkte ik dat ik sliep.

Stan Laurel, Amerikaans komiekBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.