Pokken comeback?

Pokken

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8007
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aleph

Gekoppelde categorieen
Vaccinaties, Gezondheid, Farma, Ziekte, (Verborgen) nieuws

(Ellen Vader) De WHO heeft in 1980 de wereld pokkenvrij verklaard. Universele vaccinatie tegen pokken is daardoor overbodig geworden. Er zijn echter twee mogelijkheden waardoor het ziektebeeld pokken weer geïntroduceerd kan worden. Er kan een incident plaatsvinden in de Collaborating Centers in de VS en Rusland, uiterst beveiligde WHO-laboratoria waar nog virusmateriaal opgeslagen ligt.

Een andere mogelijkheid is het misbruiken van virusvoorraden die ergens anders op de wereld aanwezig zouden kunnen zijn (bron 'Draaiboek bestrijding pokken juli 2009' RIVM).

MAAR (enkele opmerkelijke feiten en cijfertjes) :

 • Een Amerikaanse militair heeft kortgeleden na zijn inenting met het pokkenvaccin, 2 liefdespartners besmet (het vaccin maakt in de US deel uit van het vaccinatieprogramma voor militairen).
 • Er zijn in de US meer dan 100 gevallen bekend van besmetting van ongevaccineerden door gevaccineerden.
 • In 1999 heeft het RIVM 40 miljoen doses pokkenvaccin aan Amerika geleverd (toentertijd de énige instantie ter wereld die, volgens zeggen, levend verzwakt pokkenvirus ter beschikking had). 
 • In Nederland liggen op geheime plaatsen 20 miljoen doses pokkenvaccin klaar, voor het geval er een terroristische aanslag met het pokkenvirus plaatsvindt. 
 • Het Ministerie VWS (Ndl) gaf in oktober 2001 (één maand na 9/11) opdracht aan het RIVM om 20 miljoen vaccins te produceren en in voorraad te houden voor de Nederlandse bevolking.
 • België beschikt over een voorraad van 1 miljoen doses pokkenvaccin. 
 • In 2005 zijn er in de Belgische Senaat kritische vragen gesteld aan het Ministerie van Gezondheid over het pokkengebeuren - Vragen zonder antwoorden.
 • De US houden 300 miljoen pokkenvaccins in voorraad, genoeg om elke Amerikaan te beschermen.
 • Volgens het CDC wordt het vaccinatieplan meteen in werking gesteld, zodra ook maar één geval van pokken wordt ontdekt, tenzij duidelijk blijkt dat het om een ongeluk in een laboratorium gaat.
 • In de US wordt sinds 2007 het ACAM2000 vaccin van Sanofi Pasteur gebruikt (geproduceerd op moderne laboratorium apencellijnen - 'African green monkey cells').
 • In december 2002 besliste de G7 om het licht op groen te zetten voor pokkeninentingscampagnes. In de VS worden voortaan meer dan 1 miljoen militairen en medisch personeel verplicht gevaccineerd.
 • Tot slot : wereldwijd is er een voorraad van 750 miljoen doses vaccin aangelegd (voor 10% van de wereldbevolking). 

Bron: www.dailymail.co.uk en diverse persberichten/websites internationale overheidsinstanties (wegens plaatsgebrek, bijkomende informatie/bronvermeldingen op verzoek verkrijgbaar).


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.