Wat is er fout met de Gezondheidsclaimsverordening?

Gezondheidsclaims

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11808
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health Claims Censored

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Voeding, Wetgeving, (Verborgen) nieuws, Politiek, Codex Alimentarius , Geografisch, Europa

(Healthclaims censored | door Bert Schwitters)

1) De Verordening berooft consumenten van een enorme hoeveelheid waarheidsgetrouwe informatie, die van vitaal belang is voor allen die geïnformeerd willen worden over het positieve verband tussen voeding en gezondheid.

2) De Verordening berooft verantwoordelijke fabrikanten van hun fundamentele recht om consumenten te informeren over nieuwe, recentelijk naar voren gekomen wetenschappelijke inzichten over de waarschijnlijke en mogelijke positieve gezondheidseffecten van voeding. Net als in het geval van het het onderdrukken van de informatie dat gebruik van foliumzuur een “open ruggetje” kan voorkomen, zal dit leiden tot dood en gezondheidsschade bij honderdduizenden.

3) De Verordening zal veilige, legitieme en bruikbare voedingsproducten van de markt doen verdwijnen, omdat het fabrikanten niet langer zal zijn toegestaan om consumenten te informeren over het normaal beoogd gebruik van hun producten.

4) De Verordening zal een negatief effect hebben op de volksgezondheid, omdat hij consumenten dwingt om voor het behoud en het verbeteren van hun gezondheid geneesmiddelen te gebruiken in plaats van voeding. Daarnaast is het zo, dat geneesmiddelen duurder zijn dan voeding en dat geneesmiddelen de gezondheid niet kunnen onderhouden zoals voeding dat doet.

5) De Verordening beschermt consumentren niet tegen misleidende reclame. In plaats daarvan bemoeit het zich onnodig met de vrijheid van consumenten om vrijwillige dieet-keuzes te maken op basis van betrouwbare informatie over de gezonde effecten van voeding.

6) De Verordening levert consumenten niet meer gezondheid en veiligheid op, omdat de veiligheid van voeding sowieso is gewaarborgd onder vele andere Europese regels. In plaats daarvan, zal de Verordening leiden tot minder gezondheid.

7) De Verordening is een bureaucratische en bevoogdende benadering van de volksgezondheid, die slechts de belangen dient van de Europease bureaucraten, wetenschap met een politieke agenda en de aandeelhouders van de Grote Voedings en Pharma bedrijven.

8) De Verordening is een belediging van de gemiddelde consument, omdat hij voortkomt uit het foute gezichtspunt dat zelfs intelligente consumenten het verschil niet kennen tussen schoensmeer en koeienstront.

9) De Verordening is antisociaal omdat het wetenschappelijke research en ontwikkeling op het gebied van voeding en gezondheid zal bevriezen. Dit zal “duistere middeleeuwen” terugbrengen op het gebied van wetenschappelijke en kennis over voeding en zal een eind maken aan alle tradidionele kennis over voeding en gezondheid.

10) De Verordening verschaft Grote Bedrijven een wapen om de voedings- en voedingssupplementen-markten te monopoliseren door consumenten de toegang te beletten tot nieuwe, veelbelovende en gezonde vopedingsproducten die door kleine en middelgrote bedrijven werden ontwikkeld.

11) De Verordening zal leiden tot hogere prijzen voor minder voedingsproducten, die door minder bedrijven op de markt worden gebracht. Het zal de gezonde diversiteit op de markt van voedingsproducten verminderen.

12) De Verordening zal de kosten van de volksgezondheid dramatisch verhogen, omdat het de gezondheid van miljoenen mensen zal aantasten. Uiteindelijk betalen consumenten de prijs hiervoor.

Door Bert Schwitters © / 16 Februari 2013

Schwitters

Bron: healthclaimscensored.com


Geplaatst door Bert Schwitters

Bert Schwitters

Bert Schwitters (Groningen, 1945) is actief op het gebied van voeding en gezondheid sinds de jaren zeventig. Daarvoor werkte hij enkele jaren als programmamaker en onderzoeksjournalist voor TV, radio en diverse media. In de tachtiger jaren legde hij legde de grondslag voor de Orthica voedingssupplementen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Bert SchwittersLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Neo: "Ik dacht dat het echt was" Morpheus: "Je gedachten maken het echt"

The MatrixBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.