Hungry for change (volledige film)

still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Earth Matters | door Arjan Bos) De makers van Food Matters hebben zichzelf met deze film overtroffen. Het vertelt het belangrijke verhaal over ons voedsel, hoe ver we van onze natuur zijn geraakt en hoe we het pad naar een spetterende gezondheid eenvoudig zelf terug kunnen bewandelen.

Mike Adams, dr. Mercola, David Wolff, Kriss Kar, Jamie Oliver en vele anderen passeren de revue in deze bijzondere en hoogwaardige productie.

Er wordt veel visueel gemaakt: Jamie Oliver die een kruiwagen vol suiker op het podium gooit, het gemiddelde wat kinderen tot hun 5e jaar binnen krijgen.
Met sommige ingrediënten die in voedsel zitten zou je prima je auto kunnen waxen.  
Van cocaïne weet iedereen dat het slecht is, maar thee drinken van cocabladeren is gezond. Als je extracten van planten isoleert krijg je een geheel ander product. Dat geldt niet alleen voor het cocablad, maar ook voor graan (wit meel) en de suikerbiet. Suiker wordt in de film gelijk gesteld met alcohol, drugs en wit meel: vergif voor het lijf. Als je die klik maakt gaat er een boel goed. 

Wij denken veelal dat overheidsinstanties over de kwaliteit van het voedsel waken en dat er onafhankelijke wetenschappers zijn die controles uitvoeren. Niets blijkt verder van de waarheid dan dat. De controles worden uitgevoerd door hetzelfde geld als waar de promotiecampagnes mee worden betaald. Er is geen interesse om een gezond product te verkopen, maar wel 1 die er goed uitziet en lang in het schap kan liggen.   

Er werd een vergelijk gemaakt met de dierentuin. Als je mensen in een dierentuin zou zetten, wat zou je ze dan voeren? Chimpansees krijgen geen muffins met een Fristi. Mensen in hun kantoren met veel computers en neplicht wel...

De vele ervaringsverhalen van mensen die ten dode opgeschreven waren, o.a. vanwege overgewicht, kanker en suikerziekte, en hun leven hebben herwonnen door de simpele keuze over wat er de mond ingaat, maken het geheel ongelofelijk inspirerend. 

Naast veel tips over wat en hoe je echt gezond kunt eten ontbraken zelfs het belang van visualitaties en de noodzakelijkheid van liefde - vanuit hard core wetenschap - niet. Een heel compleet verhaal. 

Enjoy!


klik hier om de gehele film te bekijken.

   

www.hungryforchange.tv 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het probleem van vandaag de dag is niet de atoomenergie, maar het hart van de mens.

Albert EinsteinBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.