Senatoren die ouders het recht ontnamen tot eigen keuze vaccinaties ontvingen donaties van farmaceutische bedrijven

hypodermic-needle-13280952791fr

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7390
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:WDDTY

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Vaccinaties

(WDDTY | Vertaling door Frank Bleeker) De Amerikaanse staat Californië beëindigt dit jaar de rechten van ouders om vaccinatie van hun kinderen vanwege religieuze of persoonlijke overtuiging te weigeren. Veel van de senatoren die betrokken zijn geweest bij deze beleidswijziging hadden donaties van farmaceutische bedrijven ontvangen!

Deze bedrijven hebben in 2013 en 2014 een bedrag van meer dan twee miljoen dollar aan donaties verstrekt aan senatoren en andere betrokkenen in de wetgevende macht, toen het omstreden Senaatsvoorstel 277 werd voorbereid. Daarnaast betaalden zij ook nog eens ongeveer 3 miljoen dollar aan lobbyisten.

Een van de meest begunstigden was een senator en arts die het vaccin wetsvoorstel promootte; hij kreeg $ 95.000,00 aan donaties. Negen van de top-20 ontvangers behoorden tot de wetgevende macht of zij dienden in de California State Assembly of Senaatscommissies voor gezondheid. De grootste donateur was Eli Lilly – dat het omstreden conserveringsmiddel Thiomersal ontwikkelde dat tot voor kort in de meeste vaccins gebruikt werd ($ 193.000,00), gevolgd door Abbot Laboratories, fabrikant van een influenza vaccin, dat $ 173.000 gaf.

Bron: What Doctors dont tell you

Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wie denkt dat hij iets kan, kan het. En wie denkt dat hij iets niet kan, kan het niet. Dat is een onverbiddelijke, onbetwistbare wet.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.