Verkiezingstijd: camouflagetijd

Geen prijzen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7047
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Politiek, Nederland, Europa, Verkiezingen, (Verborgen) nieuws

(Ad Broere) Op 12 september 2012 doet het constitutioneel Hof in Karlsruhe uitspraak over klachten van Duitsers over het ESM en het begrotingspact. De hoofdklacht is, dat de internationale verdragen waarop ze zijn gebaseerd zich niet verhouden met de Duitse grondwet. Als het Hof de klagers in het gelijk stelt, dan krijgt Merkel het moeilijk. Daarom wordt er nu alles aan gedaan om de publieke opinie te beïnvloeden. Zelfs de Chinese premier, waar Merkel momenteel bij op bezoek is, doet uitspraken over het GROTE belang van Europa en de rol van Duitsland hierin. Ondanks, dat deze uitspraak van het Duitse constitutionele hof van groot belang is, niet alleen voor Duitsland, maar ook voor de andere eurolanden, wordt er in de Nederlandse mainstream media vrijwel geen aandacht aan besteed

In ons landje werpt het VNO zich op als verdediger van Europa. Europa kost ons wat, maar het levert 'ons' veel meer op! Het VNO komt met een rekensom die aan alle kanten rammelt, want wat het behoud van de euro 'ons' uiteindelijk gaat kosten valt niet te ramen.
Vanzelfsprekend verdedigt het VNO de euro, want deze munt heeft ONDERNEMEND Nederland veel opgeleverd. Ten koste van de zuidelijke landen, dat wel. Maar daar bemoeien ondernemers zich niet mee..., dat is een zaak van de politici, die de zakken van de burgers moeten legen om de financiële problemen van de eurolanden in de verdrukking op te lossen.

De kampioen van de ondernemers en van een flink aantal slapende loonslaven, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, doet het weer goed in de peilingen. Dus de kans dat het beleid van het vorige kabinet wordt voortgezet wordt steeds groter. De PVDA -ze stijgen in de peilingen- volgt wel, als ze maar kunnen meeregeren. De invloed van de media is bij deze verkiezingsstrijd groter dan ooit. Door subjectieve berichtgeving naar aanleiding van de radio en TV debatten tussen de lijsttrekkers van de midden en grote partijen wordt een beeld gecreëerd van winnaars en verliezers. Dat dit beeld geheel in lijn is met de richting die in juni op de Bilderberg conferentie – met Pechtold en Rutte-  is aangegeven lijdt geen twijfel. Het merendeel van de Nederlandse kiezers verkeert kennelijk in een dermate comateuze toestand dat zij zich laten manipuleren.

De uitspraak van Rutte, dat er geen cent meer naar de Grieken gaat kan zijn ingegeven door de wetenschap dat de Griekenland exit uit de euro achter de schermen al beklonken is. De terugbetaling van de 73,7 miljard euro, die door het EFSF, de voorloper van het ESM,  aan 30-jarige leningen met ingebouwde rente zijn verstrekt kunnen ‘we’ op onze eurobuiken schrijven. Voor deze leningen staat Nederland voor 4,5 miljard euro garant. Ook is aan de Grieken nog een verdere steun van 70,7 miljard euro aan leningen toegezegd, dus nog eens 4,3 miljard euro garantie. Een garantie geven houdt in, dat moet worden betaald als de lener, Griekenland dus, in gebreke blijft. Nu is het vanzelfsprekend buitengewoon handig om een lening zonder aflossingsverplichtingen voor zo’n lange tijd te verstrekken, want het probleem is dan ver naar de toekomst verschoven. Maar de bijna 8 miljard euro, waarvoor Nederland in dit verband garant staat, blijft als een Zwaard van Damocles boven ons hangen. Overigens, mocht het ESM worden afgeschoten door het Constitutioneel Hof in Karlsruhe, dan valt de EU waarschijnlijk terug op het EFSF noodfonds, waarin Nederland zich zonder enige ophef in 2010 garant heeft verklaard voor leningen door dit fonds tot een bedrag van 45 miljard euro . Als het EFSF door zou gaan met het uitlenen van aflossingsvrij geld voor een periode van dertig jaar, dan betekent dit dat de volgende generatie wordt opgezadeld met de problemen. En dat is dan ook het enige antwoord dat de leiders tot dusver hebben bedacht, een steeds groter wordende onaflosbare schuldenberg voor zich uit te schuiven. Liefst zoveel mogelijk aan het oog onttrokken, want dan is het ook niet nodig om je ervoor te moeten verantwoorden.

© Ad Broere


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je moet dingen van jezelf verwachten voor je ze kunt doen.

Michael Jordan, Amerikaans basketballerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.