De Franse Kandidaat van de Schaduwregering?

Franse verkiezingen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3289
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Cooperatie de vrije media

Gekoppelde categorieen
Politiek, (Verborgen) nieuws

(Helena Glass) De aanloop naar het waarschijnlijk komende Franse presidentschap van Macron beslaat een aantal jaren. De schaduwregering wist, dat ze iemand moesten vinden die jonger, charismatischer was dan Hollande, ook een socialist en die door ambitie en honger naar macht eenvoudig te koop was. Ze vonden de geschikte persoon: Emmanuel Macron, de kandidaat van de schaduwregering. Tenminste, daar heeft het wel alle schijn van.

Macron zat op een van Frankrijks bekendste elitescholen, waar hij werd opgeleid in publieke bestuurskunde. Hij behaalde zijn diploma in 2004. In zijn biografie staat dat hij vanaf 2007 als assistent rapporteur was aangesteld bij een commissie, ingesteld door Jacques Attali, met als opdracht om de Franse economische groei te bestendigen. Macron was toen 29. De commissie was er echter pas in 2008. Deze commissie werd zwaar bekritiseerd vanwege de voorstellen om immigratie en open grenzen te bevorderen. Attali werd afgeserveerd en een globalist genoemd.

Macron verliet de commissie nadat die werd opgeheven in september 2010, om voor de Rothschild & Cie Banque te gaan werken. Hier werd hij van de ene dag op de andere miljonair door zijn betrokkenheid bij de acquisitie van de voedingsafdeling van Pfizer door Nestlé in 2012. Nestlé is een klant van Rothschild. Macron had geen enkele voorgaande ervaring met acquisities en fusies.

En wat doe je als je van de ene dag op de andere miljoenen in de wacht sleept? Dan ga je er rap vandoor.

Macron verliet de Rothschild bank om voor Hollande als assistent secretaris-generaal op het Elysee te werken om vervolgens in 2014 als Minister van Economie, Industrie en IT  te worden benoemd, een positie die hij 18 maanden vervulde voordat Macron opging voor het Presidentschap. Dit is een wel heel korte aanloop voor iemand met weinig tot geen politieke ervaring en bewezen zakelijk inzicht. In 2016 werd Macron vervangen door ‘oude rot’ Sapin en werd de titel – weer – Ministerie van Economie en Financiën. Het lijkt toch erg veel op een ingelaste ‘ministersstage’.

De bovengenoemde posities zijn nogal ongewoon voor een zeer jonge man zonder ervaring in de gebieden waarop hij actief was. Het heeft er alle schijn van dat de schaduwregering in Macron de geschikte kandidaat zag, evenals een aantal jaren daarvoor dat met Obama het geval was. Ook Obama werd overigens plotseling miljonair.

Om een bank zoals Rothschild & Cie Banque te verlaten, waar hij vele miljoenen in de wacht sleepte, om vervolgens een assistent overheidsfunctionaris te worden met een inkomen van minder dan $ 70.000 per jaar en dan in minder dan twee jaar op te klimmen tot de positie van Minister, is meer dan een beetje vreemd.

In Frankrijk worden Ministers gewoonlijk pas aangesteld na een bewezen staat van dienst en ruimschootse ervaring, opgedaan in tientallen jaren politieke functies. Macron werd Minister op 36-jarige leeftijd en had vrijwel geen ervaring.

Opvallend is de move van Macron van socialist naar een positie ‘in het midden’ door een nieuwe partij ‘En Marche’ op te richten. Hoogstwaarschijnlijk om niet geassocieerd te worden met het teleurstellende optreden van de socialist Hollande.

En Marche wordt als een liberaal progressieve socialistische partij geplaatst, zoals dat bij Tony Blair het geval was en zoals ook Hillary Clinton werd gepositioneerd. Macron zegt zelf tot het politieke midden te horen, maar zijn algemeen secretaris Richard Ferrand is lid van de Socialistische Partij. En Marche wordt gefinancierd door BNP Paribas. Deze bankgigant zou zijn geassocieerd met de Rothschilds.

Macrons grootste tegenstander Francois Fillon kwam in de problemen doordat op 25 januari een parlementslid naar de Canard Enchaine lekte dat er een onderzoek naar mogelijk misbruik van gelden door Fillon was gestart. Fillon zou zijn vrouw in haar functie van zijn assistente hebben betaald uit publieke gelden. Fillon verloor daardoor de leiding in de polls en Macron kwam naar voren als de grootste kanshebber tegenover Marine Le Pen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn dat ook Marine Le Pen in een schimmig schandaal betrokken raakt, waardoor er ruim baan gemaakt wordt voor Macron, de kandidaat van de schaduwregering.

Helena Glass, vertaald en bewerkt door Ad Broere

 

27 april 2017:

Het Front National van Marine Le Pen heeft de Europese Unie voor ongeveer 5 miljoen euro benadeeld door fraude.Dat zegt een advocaat van het Europees Parlement,dat de zaak onderzoekt. Het FN zou medewerkers op het eigen partijkantoor hebben betaald met geld dat was bedoeld voor fractiemedewerkers in Brussel.Eerder werd een fraudebedrag van bijna 2 miljoen euro genoemd. Le Pen zelf zou EU-geld hebben besteed aan salarissen van een bodyguard en een assistent. Ze spreekt dat zelf tegen en zegt dat de hele zaak door politieke tegenstanders is bedacht om haar tegen te werken.

© Coöperatie De Vrije Media UA

Bron: Coöperatie De Vrije Media


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Persoonlijkheid is bewustzijn dat beperkt is geraakt. Oorspronkelijk ben je onbeperkt en volmaakt. Later krijg je beperkingen en word je een persoonlijkheid.

Ramana Maharshi, Indiaas wijsgeerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.