Tegenlicht: Expeditie Beter Nederland!

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9573
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Tegenlicht

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Politiek, Gezondheid, Aarde en milieu, Editors choice, Inspiratie

(Tegenlicht) Tegenlicht helpt de politici een handje door over de grenzen te kijken hoe ze daar omgaan met bekende Nederlandse hoofdpijndossiers.

Diederik en Mark Opgelet!! Hardnekkige problemen in Nederland, in de zorg, het onderwijs en in de industrie zijn in Europese buurlanden allang opgelost. Door gewaagde visie met gedurfde besluiten en spectaculaire resultaten. Tegenlicht ging op onderzoek. De aanstaande regering buigt zich over bezuinigingen, ombuigingen en nieuw beleid. Tegenlicht helpt de politici een handje door over de grenzen te kijken hoe ze daar omgaan met bekende Nederlandse hoofdpijndossiers als de kosten van de zorg, het onderwijs, en het stimuleren van de economie.

Dat doen ze in andere landen namelijk beter, daar nam men gedurfde besluiten op basis van gewaagde visies met spectaculaire resultaten: In Noorwegen sturen ze hun hulpbehoevende ouderen naar Spanje en besparen geld. In Nieuw-Zeeland heeft de overheid de medicijnmarkt overgenomen en besparen geld. In Duitsland zette men in op duurzame industrie en verdienen daarmee 300 miljard Euro. En in Finland moeten onderwijzers een universitaire opleiding hebben en krijgen de status van een arts en de Finnen het beste onderwijs ter wereld.

Bron:

tegenlicht.vpro.nl

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het lijkt onmogelijk, maar de ideeën komen naar me toe vanuit de ether.

Thomas Edison, Amerikaans uitvinderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.