26-02-2015 | Eindelijk! Debat over de sluipende bevoegdheidsoverdracht aan Brussel!

Atomium - Brussels 4

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6440
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Burgercommité EU

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Europa, Nederland, Politiek, Media en agenda

(Agenda-item | Burgercommité EU) Minister Koenders moet zich verdedigen. Met welk recht wordt ons geleidelijk zelfbestuur ontnomen? Het heeft even geduurd, maar het debat over de sluipende bevoegdheids-overdracht naar de Europese Unie zal komende donderdag worden gehouden in de Tweede Kamer. Onze strijd hiervoor begon in januari 2013 - met een aantal collega's schreef ik een stuk in NRC Handelsblad waarin we onze zorgen uitspraken over de voortdurende machtsvergrotingen van Brussel, waardoor we steeds minder te zeggen hebben over ons eigen land ('Ook wij eisen een referendum' 26 januari 2013).

Directe aanleiding was de toespraak van de Britse premier Cameron, die enkele dagen daarvoor had gesproken van het 'groeiende democratisch gat tussen de EU en haar burgers' - en die de Britten daarom een referendum beloofde. (Lees verder)

Het debat zal plaatsvinden op donderdag 26 februari 2015 van 14.00-16.00 in de Groen van Prinstererzaal in het gebouw van de Tweede Kamer, met de Commissie Europese Zaken en Minister Koenders, en is vrij toegankelijk.

Wilt u hierbij ook aanwezig zijn? Dat kan met ons, want Forum voor Democratie en het Burgercomité EU zullen ook aanwezig zijn. Laat zien dat u democratie en zelfbestuur belangrijk vindt. Wij zien er naar uit u daar te ontmoeten!

Het Burgercomité-EU
Pepijn van Houwelingen
Arjan van Dixhoorn
Beata Supheert
Pieter Mink

Bron: Burgercommité EU


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik heb geleerd dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar het overwinnen ervan. Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar die zijn angst weet te overwinnen.

Nelson Mandela, ex-president van Zuid-AfrikaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.