Klimaatengineering, klimaatoorlog en de ondergang van de beschaving

still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:19837
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Next World TV

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Technologie, Chemtrails, Milieu, Aarde en milieu, HAARP, Gezondheid, Ziekte

(Next World TV | Transcript vrij vertaald door Mariken Zwart) Mijn naam is Dane Wigington van GeoEngineeringWatch.org. Het doel van onze website is het bekend maken van de wereldwijde klimaatengineering, ook bekend als geotechniek of geo-engineering.

We worden op dit moment feitelijk aangevallen. Dat is geen paniekzaaierij en geen overdrijving. Dit type weermodificatie verspreidt chemicaliën en toxines, sommige bekend, andere niet. Veel mensen proberen om dit onderwerp te bespreken. Als ze je vragen waarom zij zouden moeten geloven dat dit gebeurt: we hebben op film dat dit gebeurt, einde argument. Er is geen debat, geen discussie, dit is geen speculatie. We hebben filmbeelden waarop je duidelijk kunt zien dat er gesproeid wordt. Het valt niet te ontkennen dat dit vliegtuig aan het sproeien is. Punt uit. We hebben beelden van binnenin, die ik zo zal laten zien. Maar waar het om gaat: dat is geen condensspoor. Elke notie dat dat wel zo is, is eenvoudig ontkenning of totale onwetendheid.

Bij dit vliegtuig kun je zelfs zien dat de slierten aan beide kanten verschillen, wat betekent dat de straalbuizen niet perfect zijn uitgelijnd. Je ziet dat de sporen van samenstelling verschillen, wat er ook op wijst dat er verschillende materialen uit verschillende delen van het vliegtuig worden uitgestoten. Dus nogmaals, dit komt neer op een weeroorlog, punt. De VS hebben zich historisch beziggehouden met weeroorlog over de hele aardbol. Dit is een historisch feit. We hebben gegevens die teruggaan tot Vietnam: 1968 Project Popeye. In 1976 hebben de VN resoluties aangenomen die weermodificatie in oorlogstijd verbieden. Dus nogmaals: dit is geen speculatie. We leven in een maatschappij die geleerd heeft om zich af te sluiten als ze het woord complottheorie horen. We zijn goed geconditioneerd. Maar waar het om gaat: deze zaak kan niet langer genegeerd worden. Mensen kunnen Kennedy negeren, ze kunnen incidenten onder valse vlag negeren zoals Vietnam en zelfs wat er gebeurd moge zijn op 9/11, maar deze kwestie niet. In de North State bijvoorbeeld komt er niets uit als we de kraan opendraaien. Dat is het einde van de rit.

Dit is heel recent, van twee dagen geleden (15 januari 2014): "Al Gore zegt dat gebruik van geo-engineering om een klimaatramp te voorkomen krankzinnig is." Dus ook al wordt niet toegegeven wat er gebeurt, het komt elke dag dichterbij. Het lijkt erop dat Al Gore zich nu probeert te distantiëren van deze programma's, waarvan hij het bestaan nog niet heeft toegegeven. Dit is belangrijke berichtgeving waar we in de komende weken meer van zullen zien.

Hier is een foto van een interieur. We kunnen uit de diverse typen vliegtuigen niet afleiden welke soorten sproei-apparatuur er zijn. Dit is een lopend experiment. Er zijn waarschijnlijk vele samenstellingen. We zien vliegtuigsporen met verschillende kleursamenstellingen. Dus dit experiment is aan de gang en we maken er allemaal deel van uit, of we dat nou leuk vinden of niet.

Nog een interieur: hogedruktanks. Toen deze foto geplaatst werd, werd een aantal van de sites die hem in eerste instantie geplaatst hadden uit de lucht gehaald. Ze probeerden kennelijk deze foto zo snel mogelijk van het internet af te halen. Maar teveel mensen hadden hem al gedownload, hij is nu in omloop.

Nog meer opstellingen. Kennelijk zijn er een heleboel vliegtuigen met een heleboel tanks die een heleboel aan het doen zijn. Dit soort beelden moeten niet genegeerd worden. Dit lijken duidelijk passagiersvliegtuigen, de meeste hebben ramen. Er lijken veel verschillende soorten vliegtuigen betrokken te zijn bij de sproeiactiviteiten.

Dit is waar we mee te maken hebben: "Wereldwijde geo-engineering, het steeds veranderende experiment" en wij zijn deel van dat experiment.

"Russische geleerde waarschuwt tegen 'geheim' klimaatveranderingswapen van de VS". Rusland is hier ook mee bezig. En China. Dat is een van de redenen waarom het zo moeilijk is om enige verslaggeving door de gangbare media hierover te krijgen, omdat de grote spelers er allemaal tot over hun oren in betrokken zijn. Dat is één van de redenen dat de verslaggeving hierover in de media zo schaars is. Maar het gaat komen.

Wat doen weerwapens? Ze richten verwoestingen aan in landen, zonder dat ook maar iemand weet dat ze aangevallen worden. Overstromingen, droogte, dit zijn allemaal vormen van weerwapens en weeroorlog. En het staat buiten kijf dat we allemaal onderworpen zijn aan weeroorlog als ons klimaat wordt geraakt, zoals nu gebeurt.

Nogmaals, landen over de hele wereld, dit soort gevolgen, niemand zal het herkennen als een aanval. En dat maakt weeroorlog zo waardevol voor de gevestigde macht. Niemand weet dat ze worden aangevallen.

Bruggen en infrastructuur worden weggevaagd. Je kunt letterlijk een land op de knieën krijgen. Je kunt ook een Staat op de knieën dwingen, vooral één die zich niet teveel wil conformeren aan de federale overheid. Je kunt ze volledig uitdrogen en dat is precies wat er nu gebeurt in Californië.

Dit soort droogte in Afrika wordt al decennia lang gebruikt. We weten dat deze programma's plaatsvinden en de invloed ervan in Afrika lijkt direct verband te houden met landen op de knieën dwingen en de deur openen voor bezetting door de VS. De VS heeft troepen in ongeveer 156 landen. Het gaat niet alleen om de VS. Zoals ik zei, zijn er ook andere landen bij betrokken.

Lege waterreservoirs, dit is waar Californië naar op weg is op dit moment. Dat weten we allemaal. Als we aan het eind van dit jaar geen significante neerslag hebben gehad, dan zitten we in een vrije val naar een ramp die nooit eerder is opgetekend.

Onze bossen gaan in vlammen op. Als geo-engineering het systeem over de hele linie treft, begint het zichzelf in stand te houden. Als je het vocht afsnijdt van de naaldwouden, die de longen zijn van de planeet, en zij raken in brand, dan gaat dat de hele klimaatcyclus beïnvloeden en kantelt het geheel nog verder uit het lood. Dat is een niet-lineaire vergelijking. Als het eenmaal scheefgroeit, gaat dat sneller en sneller.

Dit soort wolken zijn historisch niet vaak gemeld. Nu wel.

Dit soort luchten, waar velen aan gewend zijn geraakt en denken dat dit wel normaal zal zijn, zijn helemaal niet normaal. Dit is een aerosolbedekking[1] die velen van u eerder hebben gezien en als normaal zijn gaan beschouwen. Maar het vereist heel wat materiaal om de zon tegen te houden. Al dat materiaal daalt op ons neer en we ademen het allemaal in.

Als iemand denkt dat dit commercieel vliegverkeer is, leeft hij in een andere realiteit. Er was iemand echt de weg kwijt daarboven!

Nog een beeld; het lijkt op iets van een andere planeet. Nogmaals, dit heeft zich zo langzaam verbreid dat velen dit accepteren als zijnde normaal en natuurlijk, terwijl het dat allesbehalve is.

Nog een beeld, dat we meer en meer zien over de hele wereld. Vooral de laatste maanden - en ik zal later uitleggen waarom ik denk dat dit gebeurt - maar het sproeien neemt beslist wereldwijd toe, en heel snel. En de gevolgen worden overal gevoeld.

Een lucht als deze is belangrijk om te onderzoeken. Veel mensen zullen denken dat er niet gesproeid wordt, maar als je nauwkeurig kijkt, dan zie je iets dat lijkt op lagen plasma in de lucht. Op dagen met een koepel van hoge luchtdruk, zoals we nu ervaren in Californië, is dit niet ongebruikelijk, vooral als je 's avonds naar het westen kijkt. Die kortere sporen, die erg helder zijn, zijn nog steeds in de lucht verspreide deeltjes, die de lucht zilverachtig wit kleuren. Wij geloven dat dit soort verspreiding verband houdt met het meer geleidend maken van de lucht. Dit maakt de verhitters van de ionosfeer, HAARP, waarvan er in de wereld ten minste twee dozijn zijn, grote en vele kleinere installaties, waarschijnlijk effectiever in het creëren van die hogedrukkoepels. Dit soort luchten zijn nog steeds luchten die verzadigd zijn met deeltjes.

Dit is een punt dat ik nog een keer duidelijk wil maken, want het is noodzakelijk i.v.m. ons onderwerp. Taalgebruik is belangrijk, het is absoluut van belang. Als mensen "chemtrail" opzoeken, komen ze hier uit: "Chemtrail complottheorie." Ik heb vrienden bij de Union of Concerned Scientists[2] die geprobeerd hebben deze definitie te verhelderen door te stellen dat dit een amateurterm is voor geo-engineering. Als die correctie is gemaakt, wordt hij binnen een paar minuten gewist. Ze houden deze site heel nauwlettend in de gaten. Ze willen dat mensen "chemtrails" googelen en dan uitkomen bij "complottheorie".

Maar als je "klimaatengineering" opzoekt, wordt er in de eerste zin uitgelegd dat klimaatengineering in feite een toepassing is van geo-engineering. Dus we hebben wetenschap, en de media maken hier nooit gebruik van. Zij gebruiken deze termen nooit. Onze lokale media hier heeft deze woorden gemeden als de pest, want ze vinden dat het hun taak is om mensen van de waarheid af te houden. Daar zullen we later nog dieper op ingaan. Maar woordkeus is dus heel belangrijk. Klimaatengineering? Geo-engineering. Wetenschappelijke termen leiden mensen naar de wetenschap en dat leidt naar geloofwaardigheid.

Wie bestuurt de boel? Psychopaten bestieren de wereld. Dat is geen overdrijving. Vier procent van de maatschappij is klinisch psychopaat. Die vier procent komt onvermijdelijk terecht in machtsposities, omdat zij bereid zijn dingen te doen die jij en ik niet willen doen. Dus hebben we een kleine groep van ongelooflijk psychotische mensen die letterlijk de planeet runnen. Ik zou dit twintig jaar geleden niet geloofd hebben, maar na zoveel jaren onderzoek kun je eenvoudig tot geen andere conclusie komen.

Dit is een belangrijk document. Dit is alleen de voorpagina. Je kunt het document vinden op Geo-engineering.com, het is uit 1966. Het is een presidentieel document van NASA, dat de weersveranderings­programma's uiteenzet vanaf 1966, met budgetten die toen al in de honderden miljoenen dollars liepen. Het vermeldt de organisaties die erbij betrokken zijn: Ministerie van Defensie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Binnenlandse Zaken, zo'n twaalf universiteiten. Dit is het hete hangijzer waar iedereen over zwijgt. Ik heb het in de NASA-archieven gevonden, het leek of iemand het neer had gelegd zodat ik het zou vinden. Dus wij hebben het bewijs.

"Leger VS wil het weer in bezit hebben." Waarom niet? Veel mensen vragen: "Waarom zouden zij het weer willen beheersen?" Waarom niet? Dat is wat ze doen, ze willen alles beheersen. Het weer is het meest vernietigende wapen dat ze zouden kunnen beheersen. Ze kunnen landen veroveren terwijl niemand weet dat ze in oorlog zijn. De kleine gele stippen die je hier ziet, zijn kleinere zenders van radiofrequenties, waarvan er een onbekend aantal bestaat, dat deel lijkt te zijn van deze programma's. Het zijn niet alleen de grote installaties zoals HAARP, er zijn ook vele kleinere.

"Heimelijke terreur I: weeroorlog en het einde van Amerika." Wederom: weersverandering is een zeer heimelijk wapen dat machthebbers kunnen gebruiken tegen hun eigen bevolking om ze in het gareel te houden. Het lijkt erop dat we daar in Californië nu midden in zitten.

"Weeroorlog: Pas op voor de militaire experimenten van de VS met klimatologische oorlogvoering." Nog een waarschuwing.

Er is veel documentatie over de voortdurende klimatologische oorlogvoering, zelfs van diplomaten uit andere landen. Hier hebben we Iran: "Iraanse vice-president stelt dat droogte in het land deel is van weeroorlog van Westen tegen Islamitische Republiek." De Iraanse president heeft ook twee keer bij de VN geprobeerd alarm te slaan over het feit dat zijn land slachtoffer is van klimatologische oorlogvoering. Onze media doen hier geen verslag van.

"Klimaatverandering: houdt droogte verband met klimatologische oorlogvoering?" Dit is al een aantal decennia gaande in Afrika, zoals ik zei. Hoe meer ze sproeien, hoe minder het over het geheel genomen zal regenen. Het is belangrijk om dat te onthouden. Hoe meer deeltjes in de atmosfeer, hoe minder neerslag. Ja, we hebben wolkbreuken van vocht dat op sommige plaatsen wordt samengepakt en naar beneden komt vanwege luchtstromen, maar in zijn totaliteit vermindert het de wereldwijde neerslag.

"Vijftien militaire leiders zeggen dat klimaatverandering een bedreiging is voor de nationale veiligheid." Natuurlijk is dat zo. Vooral als je bezig bent met geheime oorlogvoering tegen landen over de hele wereld die het klimaat letterlijk uiteen scheurt, dan wordt dat geheid een probleem. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat te begrijpen.

"Rusland dringt erop aan dat geo-engineering wordt opgenomen in klimaatrapport VN." En dat is gebeurd. Afgelopen september heeft het IPCC[3] geo-engineering eindelijk opgenomen in hun rapport. Ze hebben niet toegegeven dat het bestaat, maar de kluit is nu een beetje te groot om nog onder het tapijt te passen. Het lijkt erop dat Rusland, om redenen waar je over kunt speculeren, probeert enig licht op deze zaak te werpen. Misschien omdat ze zich realiseren dat als deze programma's door blijven gaan, het hele schip zal zinken.

"Klimaatveranderingsprocedure VS gebaseerd op geo-engineeringsbeheer en technologiebeleid VN." Dit is slechts één van vele documenten die het wereldwijde beheer van geo-engineering schetst. Geen van deze geeft toe dat deze programma's gaande zijn, en toch zien we de volledige organisatie voor het beheer ervan. Dit is weer een signaal dat zou moeten aangeven dat deze programma's bestaan.

"Publieke betrokkenheid bij beheer zonnestraling en waarom het nu moet gebeuren." Er zijn nu sommigen in de academische wereld met voldoende ruggengraat om te besluiten dat het publiek dit moet weten. Wat een oorspronkelijk idee! Dat wij moeten weten dat we als proefdieren worden besproeid. Dus we hebben tenminste enkele mensen die hun mond beginnen open te doen.

"Opwarming van de aarde versus klimaatverandering." Dit is ook belangrijk. De term "klimaatverandering" is omstreeks 1998 in het spel gekomen, toen we het warmste jaar ooit gemeten hadden. Ik denk omdat in die tijd de machthebbers besloten dat, om de volledige reikwijdte en omvang van geo-engineering te ontketenen, ze een term nodig hadden die mensen zou conditioneren om enorme temperatuurswisselingen, van 10, 15, 20°C[4] op één dag, te accepteren. Zodoende werd de term "klimaatverandering" gelanceerd. Nogmaals, het is een term die bedoeld is om mensen te conditioneren om enorme geconstrueerde weersystemen te accepteren met omvangrijke temperatuurverschillen die meer te maken hebben met geo-engineering dan met opwarming van de aarde. Daarom hebben ze de benaming veranderd.

"Een korte geschiedenis van aanvallen onder valse vlag of waarom de regering dol is op door de staat gesponsorde terreur." Hoeveel gebeurtenissen onder valse vlag moeten er plaatsvinden voordat we wakker worden? Vietnam: het Tonkin-incident was een aanval onder valse vlag. We hebben een dozijn andere. Dit is business as usual. Dus het is hoog tijd dat we wakker worden en beseffen dat elk uitgangspunt dat nodig is, zal worden gebruikt door de machthebbers om een oorlog te beginnen tegen een ander land of misschien zelfs om hun eigen bevolking aan banden te leggen. Dat zien we nu gebeuren in de VS.

"Hoe wordt dit alles betaald?" vragen veel mensen, alsof het om belastinggeld gaat. Degenen die de geldpers hebben, kunnen alles betalen wat ze willen, tot het moment dat niemand meer wil aannemen wat ze drukken. Dit is een recente publicatie: 8,5 biljoen[5] dollar aan niet verantwoorde uitgaven door het Pentagon sinds 1996. Dit bedrag is bijna gelijk aan, of eigenlijk is het groter dan, het totale budget voor die periode voor zover dat bekend is. Maar dit is misschien ook niet helemaal bekend, dit is niet noodzakelijk het hele bedrag. Waar het op neerkomt is dat ze alles kunnen betalen wat ze willen, zolang de dollar de wereldreservemunt is. Dat is iets dat snel op zijn einde loopt, wat de machtsstructuren nog gevaarlijker maakt nu de situatie voor hen steeds nijpender wordt.

"COPD[6]: een groeiende maar verwaarloosde wereldwijde epidemie." We zijn op het moment allemaal kikkers in water dat aan de kook wordt gebracht. Of we het ons realiseren of niet, of we ons vanavond gezond voelen of niet, we ademen allemaal dit spul in en het verstopt ons, langzaam maar zeker. Dit gebeurt zonder meer, dit is geen speculatie. We hebben ongeveer zestig laboratoriumtesten alleen al van Shasta County. We weten dat dit materiaal in de lucht zit en we weten dat we dit inademen, dat is geen speculatie. Dit zijn bio-accumulatieve metalen, waarvan we weten dat ze dodelijk zijn. Dit is een probleem dat we allemaal in bepaalde mate ervaren.

"1 op de 3 oudere volwassenen sterft nu met dementie." En/of alzheimer. Dat betekent niet dat ze eraan sterven, maar ze sterven ermee. En nogmaals, we zijn allemaal ergens op dat pad, we hebben dit spul allemaal in onze hersenen en het heeft tot op zekere hoogte een effect op ieder van ons.

Dit is een oudere grafiek. Ik heb deze grafiek eerder gebruikt, maar hij is van belang omdat hij de escalatie van autisme laat zien. We zijn gegaan van één op de vijfduizend naar één op de vijftig. Dat is een toename van 10.000%. Dat zou mensen moeten alarmeren. Dus waarom kijken mensen naar American Idol en voetbal en drinken ze bier en houden ze kofferbakfeestjes? We zitten middenin een totale crisis, hier en nu. Ik probeer om die boodschap over te brengen.

"Het wereldwijde ontvolkingsbeleid - ze brengen ons zachtjes om." Hoe dun je een bevolking uit zonder dat ze in paniek raken? Ik heb het diepgaand behandelen van dit onderwerp vermeden omdat ik hoopte dat mensen bij hun positieven zouden komen gewoon door de simpele notie dat we dag in dag uit worden besproeid als laboratoriumratten. Maar het lijkt erop dat nog niet voldoende mensen dat hebben gedaan. Zolang MacDonalds nog burgers bakt en Walmart nog open is, schijnen mensen te denken dat alles in orde is, maar dat is het niet. Dat is het niet. En met deze koers zal dit heel spoedig zeer abrupt tot een einde komen. Er is geen ontkenning mogelijk dat Agenda 21 en eugenetica deel uitmaken van dit hele sommetje. Tezamen met een hoop andere dingen. Teveel mensen delen de dingen in in deze categorie of die, maar dit is een ui met een heleboel laagjes. En dit is er één van.

"VS geven tests met biologische wapens toe." Er is een hele lange lijst met onbetwistbaar gedocumenteerde biologische proeven die door de VS op onschuldige inwoners zijn uitgevoerd. Veel landen hebben dit gedaan. Dit is een harde realiteit die de Amerikaanse bevolking hoe dan ook spoedig onder ogen zal moeten zien.

"Zware metalen werken als endocrienverstoorders." Dit is uitermate ernstig. Dit staat gelijk aan onze voortplantingsvermogens, hormoonproductie. Het beïnvloedt het leven en onze lichaamsstelsels tot in de kern. Dit zou iedereen moeten verontrusten.

Obama: laten we ons zo goed mogelijk aanpassen en doorgaan, nietwaar? Net zoiets als wat Bush zei na 9/11: ga allemaal terug en ga winkelen. Dat is wat de regering wil dat we doen: niets.

"Kan geo-engineering de planeet redden?" Er is op het moment veel discussie onder een hoop bange ideologen, meteorologen en wetenschappers, veel mensen uit de academische wereld, die ofwel geestelijk gehandicapt zijn of klinisch blind, dan wel betaalde leugenaars. Het is niet mogelijk dat iemand met een IQ van twee hoge cijfers niet weet wat er aan de hand is. En ik heb met veel mensen in de academische wereld gesproken, ik ken veel mensen in die wereld. Velen weten ervan en ze zijn bang. Ze zijn erg bang. NOAA[7] wetenschappers vertrouwden mij een half jaar geleden toe dat ze doodsbang zijn ze weten niet wat ze eraan moeten doen want ze genieten niet de bescherming van het Eerste Amendement[8]. Dus, kan geo-engineering de planeet redden? We kennen het antwoord al. Geo-engineering is de planeet aan het vermoorden.

"De bevolkingsexplosie bedreigt de wereldvrede dus wat doen we eraan?" Dit is een uitspraak die je van de wereldwijde elite kunt verwachten. En ik zeg: als we de bevolking gaan reduceren, dan moeten we met hen beginnen.

Dit is hun motto: "Eugenetica: het fundament van de globalisten..." Dit is altijd het geval geweest. We hebben een opgetekende uitspraak van David Rockefeller waarin hij zegt dat 95% van de bevolking weg moet. Veel mensen hebben deze citaten nooit gezien, maar ze bestaan. Het is niet moeilijk om de juiste verbanden te leggen. Op dit punt zijn we niet alleen vervangbaar voor ze, maar zelfs een sta-in-de-weg. Dat is iets dat we moeten onthouden.

"Plankton, de basis van het voedselnetwerk in de oceanen, holt achteruit." Er zijn veel manieren om de populatie uit te dunnen. Als mensen geen voedsel hebben, sterven ze. Op dit moment zijn de planktonvoorraden wereldwijd met ongeveer 50% afgenomen. En dit is immens belangrijk: het plankton produceert 50-60% van de zuurstof op aarde. De media berichten hier niet over. Waar berichten ze wel over? CNN tovert een of ander drama uit de hoge hoed waar ze waarschijnlijk nog duizend meer van hebben en wekenlang krijgen we één of twee drama's per week te horen. Terwijl letterlijk om ons heen het huis afbrandt. Geen plankton, geen vis. De ansjovisvissersvloot keerde afgelopen herfst terug uit de noordwestelijke Stille Ocean zonder enige vangst, niets. Dus. De voedselketen is aan het instorten. Zeedieren spoelen aan op de westkust van Noord-Amerika en nu ook in Texas. Een deel daarvan houdt misschien verband met Fukushima, maar op dit moment houdt het overgrote deel nog verband met de voedselketen die aan het instorten is.

De bijen, hoe zit het met de bijen? Zijn het landbouwchemicaliën? Als het landbouwchemicaliën zijn, waarom zijn de bijen duizend kilometer verderop midden in de wildernis dan net zo dood? Probeer dit maar eens te vertellen aan bijenhouders. Ik heb het geprobeerd. De meesten luisteren niet. Ik heb met sommigen van de belangrijkste mensen in het land gesproken, maar ze willen in hun cocon blijven zitten. Ze hebben geleerd dat, tenzij er in hun door onafhankelijke vakgenoten beoordeelde officiële handleiding staat dat er iets aan de hand is in de lucht, het letterlijk niet bestaat in hun realiteit. Het afsterven van de bijen lijkt het meest direct verband te houden met geo-engineering en de straling van zendmasten.

Nog een artikel: "Een wereld zonder bijen. Geen bijen = geen eten = geen mensen meer…" Einstein heeft gezegd: "Vier jaar nadat de bijen zijn verdwenen, zullen ook de mensen verdwenen zijn." We zitten nu op dat spoor. Nu. Van zoveel kanten wordt de situatie nijpender, door factoren die te herleiden zijn tot geo-engineering.

"Achteruitgang chinookzalm in gehele Staat wijst naar krachten van buitenaf." Weer wat ik zojuist heb genoemd: als je geen basis hebt voor de voedselvoorziening, als je een ozonlaag hebt die is verscheurd door deze programma's, overmatige UV-straling die het plankton doodt, dan stort de voedselketen in. Op dit moment is de wereldwijde vispopulatie in open water afgenomen met 95%. Het zal niet lang meer duren voordat er niets meer gevangen kan worden op zee. Dat zijn harde feiten.

De snelheid waarmee soorten uitsterven. Als je die grafiek daar kunt zien, dat gaat bijna loodrecht omhoog. Ik heb het al eerder gezegd maar het is belangrijk om te herhalen: we verliezen ongeveer tweehonderd soorten per dag. Tweehonderd per dag sterven er uit. Ik hoor veel mensen zeggen: "Ach, dat is normaal, dat er soorten uitsterven." Dit is tienduizend keer meer dan normaal. Tienduizend keer meer dan de normale uitstervingssnelheid.

Dit is iets wat velen van u waarschijnlijk nog niet gezien hebben. Het lijkt op een golfterrein, maar het zijn algen. Dit is de oceaan en je ziet mensen op het strand die zich gedragen alsof er niets aan de hand is. Dit is in China. Gigantische algengroei die de oceaan bedekt met een tapijt van meer dan een halve meter dikte. Deze oceanen zijn dood, ze zijn dood, in deze regio's. Anders krijg je dit soort groei niet. Onze media berichten hier niet over. Dit is een letterlijke ineenstorting van een ecosysteem.

Deze stippen zijn allemaal dode zones. Er zijn meer dan vierhonderd dode zones op onze planeet op dit moment. Sommige zo groot als 25.000 vierkante kilometer. Dit zijn anoxische zones waar geen zuurstof in het water zit, en alles sterft af. Deze zones breiden zich uit, en nogmaals, de media besteden er geen aandacht aan.

Massale vissterfte over de hele aardbol. Dit is één voorbeeld van een te groot aantal om zelfs maar te laten zien. We zouden ons hier allemaal op moeten focussen. Dat gaan we ook wel doen, als er niets meer te eten valt. Maar als we dat voor kunnen zijn, voordat we niets meer over hebben, dan kunnen we misschien nog wat redden.

"Lakmoesproef: toenemende CO2-niveaus doden zeeleven." De oceanen nemen CO2 op, daar is geen twijfel aan. Ze verzuren in snel tempo. Schaaldieren kunnen geen schalen vormen. Deze verzuring zou al het leven in de zee kunnen uitroeien. Nogmaals, geen leven in de zee, geen leven op het land.

Dit is een heel belangrijke grafiek: "Verandering totale warmte-inhoud aarde." Ik wil benadrukken dat niets hiervan over Al Gore of emissiehandel gaat. Ik zeg dat er iedere keer bij. Ik heb grote minachting voor de heer Gore, hij is onderdeel van het probleem. Dat gezegd hebbende, vergis je niet, de aarde is aan het opwarmen. Elk van deze geo-engineering voorvallen die mensen van het tegendeel overtuigen, zijn eenvoudigweg een afschuwelijk valse voorstelling van zaken. Dit is van belang om daarover te onthouden: het blauwe deel van de grafiek geeft de warmte-inhoud van het zeewater aan vergeleken met warmte in de atmosfeer. Een kubieke meter zeewater bevat vierduizend keer de thermische energie van een kubieke meter lucht. Dus het maakt niet uit wat ze met geo-engineering doen, ze kunnen de temperatuur aan het landoppervlak naar beneden brengen, dat betekent niets vergeleken met wat er in de oceanen gebeurt. Die warmen uitermate snel op. Dat kun je niet lang verborgen houden. Geo-engineering blijkt een grote rol gespeeld te hebben in die opwarming, maar niet de enige rol. Dat wil ik ook benadrukken. Menselijke activiteit is een vorm van geo-engineering. Als je dagelijks 15 miljard liter koolwaterstof in de atmosfeer dumpt, is dat een vorm van geo-engineering. Mensen moeten daarover na gaan denken. Zonder deze klimaatengineeringprogramma's zouden we exponentieel beter af zijn, dan zou de planeet hebben kunnen reageren. Maar het komt erop neer dat de temperatuur van de oceanen zeer snel stijgt.

Deze grafiek gaat ook over de warmte-inhoud van de oceanen en die gaat recht naar boven.

Dit is de wereldwijde, gemiddelde, absolute zeespiegelstijging. Stijgen de zeespiegels? Ja, die stijgen absoluut. Als iemand iets anders beweert, vraag ze dan om het te bewijzen. Als iemand zegt dat de ijskappen aangroeien en het zeeniveau daalt, zeg dan dat ze dat moeten aantonen. Want dat kunnen ze niet.

"Stijging zeespiegel niet te stoppen, zeggen wetenschappers." Dit is wat de harde, actuele, wetenschappelijke data aangeven, zonder enige twijfel. Hoever kan de zeespiegel eigenlijk stijgen? Op Groenland ligt genoeg voor 6,5-7 meter stijging, op Antarctica ligt genoeg voor 65 meter en nog eens ongeveer 4,5 meter stijging als we kijken naar alle gletsjers op aarde. Conservatieve schattingen van wetenschappers spreken van ten minste 30 meter stijging van de zeespiegel in de komende decennia. Er zijn genoeg data te vinden die dit weerspreken, maar dat zijn dezelfde mensen die weerleggen hoeveel olie er in de Golf van Mexico is gelekt en aan hoeveel straling we hier blootstaan. Je moet gegevens goed kunnen onderscheiden, want er zijn zoveel onjuiste gegevens te vinden dat mensen niet meer weten wat ze moeten geloven.

"Jaarlijkse minimale hoeveelheid zee-ijs op Noordpool." Er waren een heleboel krantenkoppen afgelopen herfst dat het ijs bezig was weer aan te groeien. Wacht de komende twee jaar eens af en kijk wat je dan ziet. Want die berichten waren ook verdraaid. Ze hebben het oppervlak gemeten, niet de dikte van het ijs, niet het volume. Het volume neemt nog steeds snel af, het is één vijfde van wat het dertig jaar geleden was. Met geo-engineering houden ze een dun laagje in stand, met behulp van kunstmatige ijsvorming en het tegenhouden van het zonlicht 24/7. Ze proberen het ijs te behouden, om het methaan in de oceaanbodem te houden. Het werkt niet en het maakt alles erger. Dat proberen wij bekend te maken.

"Geo-engineering vernietigt de ozonlaag." Dit is ook weer onderdeel van hoe geo-engineering de farmaceutische oplossing zou zijn voor planeet Aarde. Ze proberen één ding te behandelen en veroorzaken honderd andere. En die zijn exponentieel erger. Als je nu rondrijdt in Redding en naar de bomen kijkt bij Walmart, Cosco, dan zie je, als je goed kijkt, dat de schors verdwenen is aan de zuid/zuid-west kant. Er is veel straling voor nodig om de schors van een boomstam te branden. We worden blootgesteld aan enorme hoeveelheden UVB en tegenwoordig zelfs UVC-straling. UVC is de laatste trap vóór röntgenstraling. We weten dit, we meten het aan de grond. In Californië, Maine, Florida en New Mexico.

Dit is de penetratie van UVB in het zeewater. Ik heb het over het afsterven van plankton gehad, nietwaar? Wat betreft geo-engineering en het aan flarden scheuren van de ozonlaag: er is ons verteld dat het spuitbussen waren. Ik vraag je: wat is logischer? Bussen haarlak, of militaire vliegtuigen die 100 ton per vlucht verspreiden daarboven? En dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze zijn hier al mee bezig sinds ten minste eind jaren veertig. We worden veelvuldig op een vals spoor gezet als het gaat om oorzaken voor dingen die gebeuren. Cfk's zijn slecht voor de atmosfeer, maar het blijkt dat geo-engineering de grootste oorzakelijke factor is voor het feit dat UV-straling dieper de oceaan in komt, het plankton wordt gedood, het zuurstofgehalte neemt af, vissen sterven. Je ziet hoe alles met elkaar samenhangt.

Dit is een kaart die afwijkingen van de normale temperatuur weergeeft over de periode 2008-2012. De oranje en rode gebieden geven een stijging aan ten opzichte van het gemiddelde over dertig jaar. Je ziet een paar blauwe plekken op de Zuidpool, maar dat is het wel. Dit is de ware wereldwijde situatie. Je ziet ook wat blauw bij de kust van Noord-Amerika. Dat is waar ze 24/7 een deken van deeltjes sproeien die onze vochttoevoer afsnijdt. Dit is niet het eerste droogtejaar. We zitten in het zesde jaar. Dus van 2008-2012 hebben ze een deken gelegd over de Stille Oceaan. Wij denken om El Niño te stoppen, want die zou de opwarming van de aarde nog hebben verergerd. Maar wat betekent dat voor de rest van de planeet als je één van haar natuurlijke mechanismen stillegt? Die deken van deeltjes over de hele Stille Oceaan koelde het oppervlak af, maar tegen welke prijs? Als het op het land alles doet afsterven, is dat dan winst? Ik vind van niet.

Dit is de huidige kaart. O nee, sorry, dit is een oudere kaart, maar het laat een verloop zien. Ik zal zo een nieuwere laten zien. Als je een kaart ziet die zo uit balans is, dan zou dat een waarschuwing moeten zijn. Dat kan niet op natuurlijke wijze ontstaan zijn, als de ene helft van het land ligt te bakken en de andere helft temperaturen onder normaal heeft. Dus de donkere kleuren geven temperaturen aan boven normaal, het middelste gedeelte zo'n 11°C boven normaal en op steenworp afstand heb je temperaturen beneden normaal.

Dit is een recente GISS[9] kaart, belangrijk om te bekijken. Je ziet de blauwe kleuren boven Canada en het oosten van de VS. Daar vindt zware, zware geo-engineering plaats. Geo-engineering kan grote gebieden afkoelen en doet dat ook, tijdelijk. Ten koste van het toenemen van de algehele opwarming van de aarde. Dus je hebt manipulatie van de straalstroom die de poollucht naar beneden duwt. Je ziet dat het poolgebied veel warmer is dan Canada en het oosten van de VS. Dus ze kunnen gebieden afkoelen en dat zorgt voor veel krantenkoppen, maar wat is het totale plaatje? Dit is het echte plaatje.

"Wereldwijde temperatuurrecords." Alweer, hier is geen trend naar beneden te zien.

Nog een kaart van het GISS, zeewatertemperaturen. Overal ver boven normaal. Als je de krantenkoppen doorspit en je zoekt naar nieuws over de aarde, dan zie je al snel dat dit een heel ander beeld is dan de media geven. Sprak men in de media aanvankelijk over opwarming van de aarde? Ja. Hadden ze daar een bedoeling mee? Om ons op te zadelen met belastingen en allerlei soorten lasten? Ja. Maar ik denk dat de ontwikkelingen nu zo ver zijn dat ze van koers veranderd zijn. Ze hebben hun geo-engineering inspanningen verdubbeld en doen nu verwoede pogingen om te verbergen dat er een op hol geslagen broeikaseffect aan de gang is. Want als je naar de media kijkt, dan zie je dat ze hun opwarmingsagenda niet naar voren brengen. Weather Channel[10]: ze hebben duidelijk de opdracht gekregen om het zo koud mogelijk te laten lijken. Dus er is een verandering geweest in de sturing van de media. En zij hebben hun plannen inderdaad veranderd.

Nog een GISS kaart, algehele opwarming.

Dit is het uitdunnen van de ozonlaag, 1984-1997. De aardbol rechts laat de omvangrijke uitdunning zien. Er is een enorm ozongat boven het noordelijk halfrond. Dat is geen speculatie. Canadese wetenschappers zijn gedreigd met ontslag als ze hierover praten. Ze proberen het te verbergen en mensen voelen de zon op hun gezicht en denken dat ze misschien gewoon ouder worden. De UV-straling is exponentieel hoger dan ons wordt verteld.

UV-straling, dit is ook belangrijk. Er wordt ons door alle belangrijke meetstations verteld dat 95% van de UV-straling die ons bereikt UVA is. Dit is de eerste presentatie die ik geef waarbij we echt solide meetresultaten hebben die dit ondersteunen. Dat betekent dat 5% uit UVB bestaat, dat is het meer schadelijke bereik. Maar we weten nu dat ten minste 60% van alle UV-straling die ons bereikt UVB is, 60%. Dat is een toename van 1200%. Zoals ik zei, worden we nu zelfs blootgesteld aan UVC, de laatste trap vóór röntgenstraling. Alle belangrijke instanties vertellen ons dat UVC-straling niet verder doordringt in de atmosfeer dan een hoogte van 30 kilometer. Dat is niet meer zo.

Bomen bij Cosco zien er allemaal zo uit, de bast is verdwenen. Ze zien er vreselijk uit. Het lijkt niemand op te vallen, maar het zal ze snel genoeg gaan opvallen als er geen bomen meer over zijn.

Je ziet overal dode takken. Dit is een typische reactie op stress, als bomen teveel straling ontvangen. Dan vallen er takken en bladeren af. Je ziet dit overal in het bos. De droogte is maar één probleem. De extreme UV-straling is absoluut ook een factor.

Nog meer bomen in Cosco.

Dit is de weg die hier loopt. Veel van onze wegen zien er tegenwoordig zo uit. Toen ik hier tien jaar geleden kwam wonen, zag je ze niet veel. Het bos was groen en welig. Dat is niet meer zo. Ik woon in een bos, ik ben opgegroeid in een bos, ik heb mijn leven doorgebracht in het bos. Het is daar nu dodelijk stil.

Deze kaart is nog steeds van toepassing, ook al is het een oudere. Je ziet dat het westen van de VS in aanhoudende droogte verkeert, terwijl het oosten van de VS nu bovenmatig veel neerslag krijgt. Wanneer ze een kunstmatig wolkendek proberen te maken, verschuift het de vochtigheid. Dus de vochtigheid boven ons is gevuld met deeltjes. De stormen komen laat, als ze al komen, met bijna geen vocht. En ze verschuiven de vochtigheid meer naar het oosten, waar het soms in een stortvloed naar beneden komt. De ene helft van het land kampt met droogte, de andere helft met overmatige neerslag.

"Hoe klimaatverandering natuurbranden verergert." Dit is het soort artikel dat alweer de olifant in de porceleinkast volledig negeert. Hoe zit het met geo-engineering? De branden in 2008, kunt u zich die herinneren? We weten dat het NASA mobiele DC8-laboratorium gedurende die week bezig was met monitoren en testen. Wat voor tests zijn dat, die een land in brand zetten en talloze levens treffen? Is dit slechts een spel voor hen? Is het een spel om de atmosfeer als een natuurkundig laboratorium te gebruiken? Dat was een of andere test, in 2008. Dus hoe kunnen de klimaatwetenschappers zo totaal onbewust zijn wat deze razende olifant in de kamer betreft? En artikelen zoals dit erkennen dat niet.

"'Ongekende storm' wakkert Californische branden aan." Dit verwijst weer naar 2008, wat ik net behandeld heb.

"Zonnevlam zou nucleaire holocaust kunnen ontketenen op planeet Aarde, door bij honderden kerncentrales een totale kernsmelting te veroorzaken." Dit is ook heel belangrijk en verwijst weer naar de farmaceutische behandeling van de planeet. Hoe meer ze sproeien, hoe meer ze moeten sproeien. Naarmate ze de ozonlaag vernietigen, vernietigen ze de natuurlijke bescherming van de aarde. Als we dan een grote plasmawolk hebben of een grote zonnevlam, dan hebben we misschien Fukushima maal honderd op ons dak, of maal tweehonderd. Want zonnevlammen kunnen het elektriciteitsnet lamleggen. Geen elektriciteit, dan kunnen nucleaire reactors niet gekoeld worden en ontstaat er kernsmelting. Dus hoe meer ze sproeien, hoe meer ze, denk ik, denken dat ze moeten sproeien om bescherming te bieden. Waar we eerst een natuurlijke bescherming hadden, moeten we het nu doen met een giftige, kunstmatige bescherming van metalen. Dit is weer een manier waarop geo-engineering het leven op aarde zou kunnen vernietigen, door nucleaire meltdowns te veroorzaken.

"Beheersing van het weer en het HAARP complot." Geen complottheorie, HAARP bestaat, we weten wat het doet. Voor mensen die er niet mee bekend zijn: enorm krachtige zenders op het aardoppervlak van radiogolven. Het zijn geen ontvangers, ze zenden uit. Er is een enorme installatie in Alaska en er zijn ongeveer twee dozijn grote installaties wereldwijd. Deze installaties kunnen de straalstroom manipuleren en dat doen ze ook stelselmatig. En de straalstroomformaties die we de laatste tijd zien, om dit kunstmatige noodweer op te wekken, lijken daar het directe gevolg van te zijn. Er zijn HAARP-meetstations die aantonen waar deze frequenties zich voordoen. Het is een sommetje van 2+2=4.

Ik weet niet wie dit al gezien heeft? Dit heet een XBS radar. Dit komt neer op een HAARP-installatie op zee. Het ziet er niet eens echt uit, het lijkt op iets uit een science fiction film. En dit is wat er gebeurt als je onbeperkt kapitaal hebt en niets anders te doen dan te experimenteren met planeet Aarde. Dus nu heb je ook nog deze faciliteiten verspreid over de aardbol.

Dit is hoe HAARP zijn weerslag heeft op de wereldwijde ineenstorting, HAARP en geo-engineering. Dit zijn oceaanstromen. Er wordt warm water uit de Atlantische Oceaan naar de Noordpool vervoerd. Dit ontdooit het methaan in de zeebodem, dat methaan komt vrij, komt in de atmosfeer, bedekt de aarde als een laag van glas en begint de boel snel te verwarmen. Methaan is als broeikasgas over een periode van tien jaar honderd keer sterker dan CO2. Zoveel wegen leiden terug naar geo-engineering. Niet dat we anders geen probleem hebben of dat menselijke activiteit geen vorm van geo-engineering is, zoals ik zei. Maar geo-engineering is zoiets als een vuur proberen te blussen met een emmer gas. Dat werkt op geen enkele manier.

Straalstroomformatie. Dit is belangrijk om te bekijken. Je ziet die extreme bochten, die extreme dalingen. Het lijkt dat ze dit doen om de oostkust af te koelen. Ze creëren hogedrukgebieden, zoals we nu hebben, dat verdringt de buien ver naar het noorden. Ze zorgen dat die lucht afkoelt als deze via Alaska en Canada trekt en pompen het dan naar het oosten van de VS om de helft van het land af te koelen terwijl de andere helft letterlijk wordt geroosterd en uitgedroogd. Dat is precies de formatie die we nu meemaken.

Methaan die uit de zeebodem weglekt. Deze illustratie laat zien hoe het de aarde bedekt. Op zijn weg naar boven verzuurt het de oceaan en komt het dan in de atmosfeer, waar het begint de hele planeet te bedekken.

Dit is het belangrijkste nieuws van 2013 van wetenschappers in de voorhoede die erover durven te praten, het vrijkomen van methaan. Om je een idee te geven waarom methaan zo belangrijk is: er is genoeg methaan in het reservoir dat je hier ziet, in het poolgebied, de Laptevzee, om alle leven op aarde vele malen uit te roeien. Als dit methaan in de atmosfeer komt, is het einde verhaal. Zo simpel is het. En het is al begonnen. Als geo-engineering niet gestopt wordt en de planeet de kans krijgt om te reageren, denk ik dat we geen kans maken.

"Opwarming van de aarde en de Golfstroom - onze route via atmosfeervervuiling naar een door onderzees Arctisch methaan opgewekte klimaathel." Alweer een verhaal dat niet wordt opgepikt door de media, niet wordt opgepikt. Dit is een probleem dat onze collectieve werkelijkheid heel snel zal veranderen, je zult hier snel genoeg over horen.

Dit is ook methaan, kijk naar de grafiek, die gaat recht omhoog. Het is geen geheim dat het snel toeneemt. CH4 is methaan.

Dit is een belangrijke afbeelding die een goed beeld geeft. Links 1-11 januari 2013 en dezelfde periode in 2014 aan de rechterkant. Je ziet veel meer kleur op de kaart van 2014. Methaan komt enorm snel vrij. Om je een idee te geven, in ongeveer de laatste miljoen jaar was het aandeel methaan nooit hoger dan 700 delen per miljard. Ongeveer negen maanden geleden stond het op 1800 en we zien nu pieken van 2350-2500 delen per miljard. Dat is een radicale escalatie, niet te vergelijken met wat dan ook in de laatste ruim één miljoen jaar. Dit is een zeer relevant probleem.

"De geo-ingenieurs helpen om geo-engineering te verkopen." We weten niet wat er met het klimaat gebeurt, we laten ons leiden door wat krantenkoppen en we zien krantenkoppen als een bron van informatie. Dit is wat de geo-ingenieurs op dit moment lijken te willen.

"Waarom probeert de regering van de VS toezicht uit te oefenen op de inhoud van wetenschappelijke tijdschriften?" Ze willen wetenschappelijke tijdschriften in de hand houden omdat ze op die manier de wetenschappelijke gemeenschap in de hand houden. Ze creëren de illusie van instanties als de EPA[11] en dergelijke waarvan ons verteld wordt dat ze er zijn om ons te beschermen en waarvan wij aannemen dat zij het ons zouden vertellen als er iets mis was. Dit kan niet verder van de waarheid verwijderd zijn, absoluut niet. Ze beheersen de universiteiten, die ze nu vrijwel in de hand hebben, ze beheersen de vaktijdschriften. Dus heb je de situatie dat er overduidelijk dingen gebeuren in de lucht, die niet erkend worden door de wetenschappelijke gemeenschap. En als je ze probeert klem te zetten om het te erkennen… Ik deed mee aan een radioprogramma met Simon Donner, een van de meest gerenommeerde klimaatwetenschappers ter wereld. Toen hij in het nauw gedreven werd en ik hem vroeg naar deze programma's zei hij: "Hoezeer het ook lijkt alsof ze iets sproeien, ik weet dat dat niet zo is." En toen ik hem vroeg hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat hij als wetenschapper beweert dat hij weet dat er niet wordt gesproeid, klik, was ik uit de lucht, zo snel ging dat. Zo is de situatie. Het systeem wordt volledig onder controle gehouden en daarom gebeuren deze dingen zonder dat er enige melding van wordt gemaakt in de media en zonder enige erkenning door de wetenschap.

HAARP nogmaals. Ik wil het hebben over wat HAARP doet en nog wat andere scenario's. Dit is een ander plaatje van HAARP. Het is een zeer onheilspellende en zeer, zeer gevaarlijke installatie, die letterlijk gaten maakt in de atmosfeer.

Hier hebben we een HAARP-signaal, daarom liet ik dat plaatje weer zien. Dat grote heldere gebied boven de oostelijke VS, raad eens wat dat is? Een arctisch lagedrukgebied. Die grote krantenkoppen, die we allemaal moeten geloven, dat als je je huis uitstapt je meteen verandert in een ijslollie. Ja, het was koud, erg koud, maar hoelang duurde dat? En hoe historisch ongebruikelijk was dit en was het natuurlijk? Als je naar de vorm van de straalstroom kijkt en je ziet die HAARP-signalen die de straalstroom manipuleren, daar is niets natuurlijks aan, niets. Het was de bedoeling om een paar krantenkoppen te produceren en dat hebben ze flink uitgebuit. Kijkt iemand hier naar de Weather Channel? Het is echt ongelooflijk. Het is of je naar een groep clowns zit te kijken die duidelijk het bevel hebben gekregen om het meest ijzige plaatje te schilderen dat maar mogelijk is. Ze hebben het er niet over dat daags voor deze grote afkoeling vanuit het poolgebied New York zijn warmterecords heeft verbrijzeld met zo'n 5,5°C. Ruim 22°C in New York in januari. Dan implodeert het naar waarden van enkele cijfers en een paar dagen later is het weer 15°C met regen. Deze fluctuaties brengen ons terug naar de term "klimaatverandering". Daarom hebben ze deze term bedacht, zodat mensen geen vragen gaan stellen over deze enorme veranderingen, of dat wel natuurlijk is.

Waarom vallen er opeens duizenden dode vogels uit de lucht? Wel, als je de lucht bombardeert met enorme hoeveelheden radiogolven dan heeft dat de neiging om voor problemen te zorgen. Mensen realiseren zich niet. U heeft vast een paar jaar geleden gehoord dat er vogels uit de lucht vielen, dat is afgelopen januari weer gebeurd. Wat u niet weet van een paar jaar geleden, is dat dat gebeurde op 43 plaatsen op aarde. Een oud-medewerker van president Bush, John Wheeler, is buiten het Pentagon gezien. Volgens ooggetuigen dreigde hij deze programma's openbaar te maken. Hij werd twee dagen later op een afvalstortplaats gevonden. Dus dit is echt een spel van de grote jongens en als deze programma's openbaar zouden worden gemaakt, zou dat de zaken waar we mee zitten echt veranderen.

"Door geo-engineering opgewekte sneeuwstormen richten overal ter wereld ravages aan." Dit is belangrijk om te onthouden: er bestaat geen natuurlijk weer meer. Zelfs geo-engineering op kleine schaal heeft het vermogen om het hele systeem door de war te gooien, maar waar we in feite mee te maken hebben zijn programma's op wereldschaal. Dus het hele systeem is volledig onnatuurlijk.

Als je goed kijkt zie je de enorme sproeisporen voor de kust van Californië. Dit soort aërosolisatie kan als basis dienen voor het opzetten van sommige van deze geconstrueerde gebeurtenissen.

"Sneeuw op Mount Shasta bevat 1200 x de normale hoeveelheid aluminium vanwege chemtrails!" Chemtrails, geo-engineering. Velen van u die hier wonen weten dit. We hebben laboratoriumtesten van de bergwanden van Mount Shasta die 61.000 delen per miljard aangaven. Er zijn veel mensen aan de desinformatieverspreidingskant die zeggen dat dit normaal is: aluminium zit in aarde, het maakt 8% van de aardkorst uit, het is het derde meest voorkomende element op aarde, het is normaal dat het rondvliegt. Dat is absoluut onjuist. Aluminium komt niet in vrije vorm voor in het milieu. Het is altijd gebonden aan andere elementen. Het waait niet in de rondte, zit niet in de regendruppels en de sneeuw, tenzij het gedolven en geraffineerd is en rondgesproeid. Dus het zou niet in onze sneeuw moeten zitten en zeker niet in onze regen, maar dat is wel zo. Het is tevens het belangrijkste ingrediënt in patenten voor geo-engineering, aluminiumoxide. Dus dat zou geen verrassing moeten zijn.

"IJsregen in binnenland Alaska volgens meteorologen ongekend." Dit is slechts een voorbeeld. Als u het weer goed volgt, heeft u gezien dat ijsregen nu gewoon is. Bij die parade van winterse neerslag die we gehad hebben, alsof het een lopende band betreft, zie je dat er bijna altijd een afscheiding van ijsregen zit tussen de regen en de sneeuw. Nu vertellen de meteorologen van de Weather Channel ons dat het normaal is om een warme en een koude zijde te hebben aan een winters neerslaggebied. Sinds wanneer? Aan de ene kant heb je tornado's en onweersbuien en op een steenworp afstand zit je in de sneeuw? Daar is niets natuurlijks aan, absoluut niets. Dus tegenwoordig zijn de ijsregens de afscheiding tussen waar ze ijsnucleatie proberen te bewerkstelligen - we kunnen zien waar de aerosolprogramma's plaatsvinden op de radar - waar ze de lucht niet voldoende hebben afgekoeld om te kristalliseren als het al neerslaat, zodat het de grond heeft bereikt voordat dit voltooid is. Dus nu heb je dat zich op alle oppervlakken ijs vormt en vormen de ijsregens de scheiding tussen regen en sneeuw, daar waar ze proberen die kunstmatig opgewekte sneeuwbuien te vormen.

Hele theatrale namen. Dit is deel van het toneelstuk, ze hebben hun koers gewijzigd. Nu wil de Weather Channel ons overtuigen van die vreselijke kou, terwijl het over het geheel genomen helemaal niet koud is. Inderdaad, ze richten hun aandacht op een aantal gebieden, en daar hameren ze steeds op. Men creëert sneeuwval op dezelfde plaats, steeds opnieuw, terwijl de rest van de wereld zit te smelten. Hier zie je de dramatische namen die ze aan deze sneeuwstormen geven.

Nog nooit vertoonde bewegingen van de straalstroom. Deze vormen komen historisch niet voor, volledig onnatuurlijk. Ze duwen en trekken de luchtmassa's in het rond. Dit is typerend voor die optocht van sneeuwstormen in het oosten van het land. Zeer hoge luchtdruk in het westen, dat duwt de straalstroom over ons heen, wij zitten te bakken en op te drogen. Ze duwen wat koude lucht naar het zuiden en pompen lucht van de Golf naar het noorden, die twee komen samen en dan krijg je een ijsregenlaag in het midden en sneeuwval aan de bovenkant. En dit is belangrijk om te begrijpen wat betreft nucleatie[12] van ijs: hier bestaan patenten voor. Dit zijn geen vermoedens en geen verzinsels, NASA heeft zelfs een patent op "kunstmatige nucleatie van ijs ten behoeve van weermodificatie". IJsnucleatie is een hele interessante wetenschap, het heet een endotherm proces. Als je bijvoorbeeld bariumhydroxide - we weten dat er barium in het mengsel zit - vermengt met ammonium, dan gaat de temperatuur verschrikkelijk naar beneden. Tot 55°C in een bekerglas in een laboratorium. Wat ze met deze chemische nucleatie kunnen doen is echt ongelooflijk. En we weten dat ze in de bevroren neerslag voorkomen.

Dit is weer een onnatuurlijke straalstroom. Nogmaals, zo creëren ze die kunstmatige sneeuwstormen. Dit zijn onnatuurlijke vormen. Hoe ze dat doen, als ze de vochtigheid toestaan om over ons heen te stromen, over de Stille Oceaan, dan heb je te maken met warme vochtigheid. En dat belet hen te doen wat ze blijkbaar in het oosten proberen te doen. Ik zeg niet dat dit het enige doel is van deze programma's, maar het lijkt een van de doelstellingen te zijn.

Dit is een goed voorbeeld van een kunstmatige sneeuwstorm. Ik weet niet hoeveel van u hiervan gehoord hebben: "Vrees dat 100.000 stuks vee dood zijn na vroege sneeuwstorm in South Dakota", 4 oktober 2012. Zo'n 100.000 stuks vee kwamen om. Hoe is dat gebeurd, terwijl we temperaturen hadden van een paar graden boven nul? Hoe kan het dat vee in Zuid-Dakota sterft met temperaturen boven nul?

Als je een endotherm proces hebt, zoals ik net beschreven heb, hoe krijg je dan sneeuwval bij 13°C? Dit komt rechtstreeks van de weerberichtsite. Zijn de natuurkundige wetten veranderd? Nee, het is slechts geo-engineering en weermodificatie. Als je ruim een meter sneeuw hebt begin oktober bij een temperatuur van zo'n 7°C, daar gaat vee niet van dood.

Maar als het vee vastzit in de sneeuw en er is sprake van een endotherm proces en de temperatuur op hun huid misschien ─30°C is, dan overleven ze het niet. Deze gebeurtenis is door de media bijna onder het tapijt geveegd, er werd niet veel verslag van gedaan.

Hoe zit het met "Merkwaardige 'ijskeien' spoelen aan op Lake Michigan"? Dit is net gebeurd voor de derde keer in evenzovele jaren en dit is historisch niet eerder voorgekomen. IJskeien van 35 kilo die op het meer drijven, hoe kan dat? Ook dat gebeurt weer door kunstmatige nucleatie van ijs. Als die chemische reactie een ijskern vormt, dan gaat dat proces van bevriezing steeds verder, overal om die kern heen. En dan krijg je dit. En de Weather Channel zal proberen om dit weg te redeneren. Ze verzinnen termen die wat onnatuurlijk is natuurlijk doen lijken. Dit verschijnsel hebben we net een paar dagen geleden weer gezien.

Dit is een belangrijke kaart, want dit is de kaart van de sneeuwstorm in Zuid-Dakota die ik net genoemd heb, die 100.000 stuks vee doodde. Kijk eens goed naar die kaart. Je kunt dergelijke kaarten niet meer vinden, ik denk omdat het zo flagrant is dat ze dat proberen te voorkomen. De Weather Channel heeft al zijn grafische weergaven veranderd zodat ze geen kaarten meer hebben zoals deze. Hoe kunnen er 100.000 koeien omkomen in Zuid-Dakota als het in Chicago 29°C is? Dit is van dezelfde tijd, 31° in Kansas City, hoe kan er dan in godsnaam zoiets gebeuren? Hoe is dat mogelijk, als je sneeuw hebt bij 6, 7°C? Ze laten dit soort kaarten niet meer zien omdat ze beseffen dat het overduidelijk is en dat mensen opletten.

Nogmaals, terug naar Californië, terug naar u en ik en naar onze gezinnen. Deze kaart is zo onnatuurlijk als maar kan. Californië ziet eruit als een doelwit, want het lijkt erop dat het dat in feite ook is. Er zijn hier drie mogelijke scenario's: het klimaat in Californië wordt opgeofferd aan wat ze aan het doen zijn in het oosten van het land en wij worden aan de kant geschoven. Dat is één mogelijkheid. Twee: Californië is een doelwit. Misschien om de landbouw op de knieën te dwingen, de waterrechten in te pikken, er zijn een heleboel mogelijke aspecten. En drie, het meest waarschijnlijke scenario, is dat het om beide gaat. Dus we zien iets zo onnatuurlijks als dat we verbranden in het westen door een hogedrukgebied terwijl de rest van het land koeler is.

Hier weer hetzelfde. Dit is de kaart die de huidige situatie weergeeft, tot 23 januari. Ik heb nog nooit zo'n weerkaart gezien, in alle dertig jaar dat ik naar meteorologische kaarten kijk. Hoe kan het dat het halve land ongeveer geroosterd wordt terwijl het in de andere helft onder nul is? Hoe kan dat? Het is niet mogelijk als je kijkt naar de natuurlijke weerpatronen uit het verleden. Dit zou mensen moeten alarmeren, dat is zes niveaus boven normaal. Dit wijst op temperaturen in de helft van het land die 8 à 10°C hoger zijn dan normaal. Daar hoor je niet veel over in de media. Dit is een kaart van NOAA.

Terug naar de neerslag. Hoe zit het daarmee? Je ziet dat in het grootste deel van het land er meer neerslag dan normaal is en weer lijkt Californië op een doelwit. Een zone zonder neerslag. Die kleurschakering betekent toenemend gebrek aan neerslag. Hier lijkt het ook weer of er op Californië een groot doel is geschilderd: geen regen. Zelfs in Alaska is er neerslag en in de rest van het land, maar voor ons niets.

Aerosolvorming in de lucht voor de kust van Californië. Als iemand denkt dat dit normaal is, moet hij in therapie. Dit is zo onnatuurlijk als maar zijn kan en we zien dit bijna voortdurend, deeltjes in de lucht voor de kust. En dit verstoort de waterkringloop, het verstoort eenvoudig de regencyclus.

Dit illustreert nogmaals waar ik het over heb. Een aanzienlijk hogedrukgebied, ze pompen het vocht helemaal naar de poolcirkel, waar het afkoelt en dan duwen ze de lucht terug om delen van het land af te koelen, terwijl andere delen liggen te bakken. Californië is op zijn minst een gebied waar het klimaat wordt opgeofferd voor de experimenten die ze meer naar het oosten uitvoeren.

"Nieuwsbericht: bezorgdheid nu het IPCC zich sterk maakt voor geo-engineering." Als deze jongens niet weten dat dit aan de gang is, dan verdienen ze het niet om wetenschapper genoemd te worden. En dat ze een beeld schetsen dat geo-engineering ons gaat redden terwijl we na zestig jaar weten dat het letterlijk de nagels in onze doodkisten aan het slaan is, is absoluut belachelijk.

Dit is ook interessant: Carnegie Science Global Ecology. Dit is Caldeira Lab Research. Ken Caldeira, één van de meest prominente geo-technici ter wereld. Wat een verrassing, hij is van plan wat geld te verdienen met geo-engineering en dus brengt hij een rapport naar buiten, dat met geld van Carnegie Science, dat wil zeggen staatsgeld, is bekostigd, dat dankzij geo-engineering de oogsten groter zijn. Heeft iemand hier in de zaal een grotere oogst? Gaat het goed met uw tuin? Het lukt ons niet om ook maar iets te verbouwen. Ik ben zelfs overgestapt naar het kweken van cactussen, want dat is zo'n beetje het enige dat nog wil groeien. Hier zie je weer dat degenen die in het systeem zitten studies naar buiten brengen die volkomen onzinnig zijn, maar ze proberen een slaatje te slaan uit het systeem.

Dit is ook belangrijk. Naomi Klein, zij niet, maar het artikel: "Grote milieugroepen doen meer kwaad dan klimaatontkenners." Waar zijn de milieuactivisten, waar zijn ze? Ik ben nooit zo vol walging geweest als over mensen die in een groep zitten. Ik heb het hoofd van de Sierra Club ontmoet. Ik heb zoveel data rondgedeeld, die kennelijk in de prullenmand zijn verdwenen. En ik heb met nog meer milieumensen gesproken, waar zijn ze? Door wie worden ze betaald en waarom laten ze dit onderwerp links liggen? Want al het andere waar ze zich mee bezig houden, is irrelevant vergeleken met geo-engineering. Irrelevant, niets daarvan zal nog wat uitmaken. Dus waar zijn ze? Ik kan alleen maar hopen en bidden dat ze snel een beetje moed verzamelen, want het schip zinkt.

Hier hebben we klimaatwetenschappers, niet? Zo zien ze eruit. Dit klopt wel zo ongeveer. Het zou komischer zijn als het niet zo ontzettend tragisch was. Maar dit komt zo'n beetje overeen met de werkelijkheid, dat dit aan de gang is in onze lucht en dat mensen zich op de een of andere manier ervan overtuigen dat het normaal is.

Dit is belangrijk. We schakelen niet over naar Cartoon Hour, maar dit is een kinderfilm. Kijk eens goed, zie je dat spoor? Zo conditioneer je kinderen om te denken dat het allemaal oké is. Stop het maar in een animatiefilm en dan denken ze wel dat het allemaal gewoon is. Hoe verraderlijk kan het zijn.

Daar gaan we weer, zie je het spoor bovenin en eentje lager?

Nog één: twee op de achtergrond. Lager dan dit kunnen we niet zinken als maatschappij, wat mij betreft.

Hoe vind je dit? Van NASA: "Wolkenkaart voor schoolkinderen" NASA heeft nu zowaar een programma om kinderen te leren dat wat we in de lucht zien heilzaam voor ze is. Dus dit is wat NASA nu doet, dit is waar mensen die voor de regering werken mee bezig zijn. Wij proberen om deze mensen te ontmaskeren, om hun namen en e-mailadressen bekend te maken want dit klopt niet. Dat het je baan is om zoiets afschuwelijks te doen, maakt het niet goed. Zullen we ze leren dat het oké is om glas te eten, of zoiets? Wat zijn we onze kinderen aan het leren? En hoe kunnen mensen meewerken aan dit soort programma's alsof dat oké is? Dat is het beslist niet.

En dit is waar we mee te maken hebben. Het breekt mijn hart als ik aan het aantal kinderen denk dat een inhalator nodig heeft, die niet kunnen ademen, niet kunnen spelen, niet aan sport kunnen doen. En denk eens aan het ophopingseffect. Het is niet alleen maar een tijdelijk ongemak. Dit spul hoopt zich op in hun systeem, vooral bij kinderen, hun gestel is nog zwak. Zij kunnen deze dagelijkse aanslag niet aan.

Is dit wat velen van ons weerhoudt? Veel mensen zijn eenvoudig bang om belachelijk gemaakt te worden. We moeten die angst achter ons laten en doorzetten, want weet je wat?

"Nieuw onderzoek: 'complotdenkers' bij volle verstand, mensen die overheid slaafs volgen krankzinnig en vijandig." Dit is een feitelijke psycho-analyse van mensen die het officiële verhaal in twijfel trekken, die aantoont dat zij klinisch gezonder van geest zijn dan degenen die hardnekkig vasthouden aan het officiële verhaal. Raad eens wie er geestelijk gezond is? Denk er eens over na. Hoe we ons ook belachelijk gemaakt voelen, we zijn het niet.

"Dodenaantal microbiologen stijgt nu connecties met Dyncorp, Hadron, Promis Software & onderzoek naar ziekte naar voren komen." Dit wil ik benadrukken. Er is een groot aantal microbiologen vroegtijdig overleden de laatste jaren. We weten dat er veel biologische proeven worden gedaan. In het jaar 2000 waren er ongeveer veertig biologische laboratoria waar geëxperimenteerd werd met proeven in de VS. In 2010 waren dat er 400. Ze zijn iets aan het doen. En de mensen die daar werken en gedesillusioneerd raken en uit het systeem willen, krijgen klaarblijkelijk te maken met consequenties. Ik ken iemand in een lab dat gefinancierd wordt door Monsanto, bij een grote universiteit. Zij heeft me verteld dat als ze het wel eens over geo-engineering heeft. Ze is nu twee keer op het matje geroepen en gewaarschuwd dat als ze doorgaat met spreken over geo-engineering, er maatregelen genomen zullen worden. Wat betekent dat?

"Weather Channel helpt mee om geo-engineering aanslag te verbergen." Nogmaals, het bestaat niet dat deze jongens niet weten wat ze aan het doen zijn. Sterker nog, ze gingen vijf minuten lang hun verontschuldigingen aanbieden na hun grote toneelstuk over de polaire maalstroom. Een verontschuldiging van vijf minuten, in de uitzending, om te proberen zich met excuses uit deze opvoering te redden. Op dit moment zijn de Rothschilds eigenaar van Weather Channel, Weather Central en Weather Underground. Het is voor hen noodzaak om de berichtgeving onder controle te houden. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de weermodificatie moeten de berichtgeving beheersen. Raytheon verzorgt alle vormgeving wat betreft het weer voor NOAA en voor de National Weather Service. Raytheon zit tot over zijn oren in de weermodificatie. Zij moeten wel de berichtgeving in de hand houden. Zij moeten de weersverwachting, eigenlijk het geplande weer, brengen op een manier die mensen ervan overtuigt dat het natuurlijk is, wat het niet is.

De Daily Sheeple: "Massa-afleidingswapens: gangbare media en regering duwen Amerika verder in de richting van een totale politiestaat." Ik denk dat we allemaal wel weten dat we die kant uitgaan, ja. En als het zijn beslag krijgt, zal dat waarschijnlijk met ijzeren vuist gebeuren. Hoe zieker we zijn door het inademen van dit spul, hoe minder we in staat zijn om ons te verzetten.

"EPA[13] doofpotaffaire." Heel belangrijk hier. Ik weet dit uit de eerste hand. Ik ben op een vergadering geweest op hoog niveau van de EPA in Sacramento, de EPA van Californië, georganiseerd door een vertegenwoordiger van het Congres. Er waren vijf topmensen aanwezig. En er werd mij glashard met zoveel woorden gezegd dat het systeem van onder tot boven doorgestoken kaart is. Ik mocht geen opname maken, maar er werd mij verteld dat ze de opdracht hebben om fijnstof alleen te onderzoeken op verbrandingsdeeltjes, en de rest van het monster wordt afgedaan. Maakt niet uit wat erin zit, het kan ze niet schelen wat er in de regen zit. Het kan radioactief zijn, zoals dat nu soms het geval is. Het maakt ze niet uit. Nogmaals: het systeem is ontworpen om dit niet aan te tonen. PM10 en PM2.5[14], de deeltjes waar ze naar zoeken, we hebben het over deeltjes die exponentieel kleiner zijn, die kun je bijna niet aantonen, die blijven bijna onder de radar. En je hoort dit excuus veel van mensen: "Als dit echt gebeurde zouden we er wel over horen." Niet waar.

Laten we het over de lokale media hebben, de Record Searchlight: "Recorddroogte zal zeker veranderingen brengen." Dit is een recent artikel. Ik loop al acht of negen jaar ter plekke te roepen dat hoe meer deze programma's doorgaan, hoe droger het zal worden. En kijk waar we nu zijn. En nog lijken de lokale media hun best te doen om te verbergen wat er aan de hand is.

Nog een artikel van Searchlight, door mij geschreven, uit 2004. En tot op de dag van vandaag hebben ze nog niets geschreven over geo-engineering, klimaatengineering of iets van dien aard. Dus hoe komt het dat wij allemaal weten wat er aan de hand is, maar de media willen het niet verslaan?

"Methaandreiging onvoldoende belicht." Een ander artikel van mijn hand dat door Searchlight is gepubliceerd, over methaan. Heeft Searchlight verslag gedaan van het methaanprobleem, letterlijk een ramp die zich op dit moment voltrekt? Geen woord, geen woord.

"Bestuur Shasta gaat praten over metaaldumping door vliegtuigen", "Chemtrails", "Complottheorie." De man die dit geschreven heeft belde mij van tevoren op en ik zei tegen hem: "Gebruik alsjeblieft niet het woord 'chemtrails'. Ik gebruik de wetenschappelijke begrippen klimaatengineering en geo-engineering." Die termen heeft hij niet gebruikt, niet één. Want ze willen niet dat mensen op het spoor komen van wetenschappelijke bevindingen. Ze hebben hun eigen agenda en ze geven blijkbaar geen moer om wat er gaande is. En ik hoop dat iedereen in deze zaal zich afvraagt wat voor verhaal er naar buiten zal komen na de presentatie van vanavond, en wat voor soort draai daaraan gegeven zal worden. Want die mensen hebben deze ongelooflijk sinistere kwestie nog op geen enkele manier recht gedaan, tot nu toe. Dus het komt op ons neer om hen ter verantwoording te roepen, op ons allemaal. Ik kan het niet in mijn eentje. Je kunt niet in je eentje naar Searchlight gaan en eisen dat ze de waarheid vertellen. Het is nodig dat er honderden mensen staan, zodat ze ons niet meer kunnen negeren. Het vraagt van ons allemaal om ons te organiseren zodat we dit op de radar kunnen krijgen. Als we dit hier ter plaatse op de radar krijgen, dan zal het ook wereldwijd gebeuren. Ik verzeker je. Als we hier het ijs kunnen breken, dan zou die scheur zich voortzetten over de hele wereld.

Ook uit de Searchlight: "Waar komt dit droge weer vandaan? Het waanzinnig veerkrachtige Ridge-gebied." Alweer, het schreeuwend grote vraagstuk vlak voor onze neus volledig genegeerd, volledig genegeerd. Ondanks het feit dat we metingen hebben van de faciliteiten die de frequenties uitzenden die deze verschijnselen veroorzaken, zoals HAARP, blijft het nog steeds totaal onbesproken.

Verlies van soorten, ik wil dit punt nog een keer benadrukken. We zitten op dit moment in de zesde grote massa-extinctieperiode, nu, vandaag. Dit is geen theorie; je kunt alles wat ik hier vanavond gezegd heb verifiëren. Het extinctietempo is ongekend, we hebben dit nog nooit meegemaakt op aarde behalve bij een meteorietinslag, we zitten in een vrije val. Schrijven de media hierover? Nee, ze richten hun aandacht op een of ander klein drama dat ze uit de hoge hoed toveren.

"Zijn we ten dode opgeschreven? Waarom beschavingen zoals de onze ten onder gaan." Op de weg die we nu gaan? Ja. Als je rationeel naar de data kijkt van de weg die we bewandelen, dan maken we geen kans. En er zijn nu wetenschappers die zich hierover uitspreken. Guy McPherson is emiritus hoogleraar aan de Universiteit van Arizona. Ik heb veel respect voor deze man, hij is een vriend van me. Hij heeft uitgerekend dat met de decimering die ons nu wordt toegebracht door de klimaatmanipulatie er binnen korte tijd geen leven meer zal zijn op het noordelijk halfrond, misschien al binnen een paar decennia of korter. En dat betekent niet dat alles op rolletjes loopt tot dat moment. We hebben het over een heel andere planeet. En er zijn mainstream wetenschappers die dit zullen bestrijden, maar dat zijn dezelfde wetenschappers die ons keer op keer op keer hebben voorgelogen. Waar zullen we beginnen? Waar het op neerkomt is dat onze huidige route een doodlopende weg is waarvan geen terugkeer mogelijk is. We moeten van koers veranderen.

Dit is ook belangrijk om te onthouden. Dit is lesmateriaal dat we naar buiten brengen zodat mensen het kunnen begrijpen. Er zijn vele soorten "menselijke" engineering van onze planeet. Alle decimering die de mensheid heeft veroorzaakt, en dat is nogal wat, is in zekere zin een vorm van geo-engineering, die de dynamiek van de planeet verandert. Dus dat is van belang om te onthouden. Teveel mensen willen het in dit vakje stoppen of dat vakje, alsof als we ophouden met geo-engineering we allemaal in een camper kunnen gaan rondrijden. Zo ligt het niet. Ik zeg niet dat we niet in een exponentieel betere situatie zouden zitten zonder geo-engineering, want dat is wel zo. De planeet zou kunnen reageren en compenseren voor veel van de aangerichte schade. Maar het is belangrijk om te onthouden dat we de planeet op vele manieren schade toebrengen.

"Is Fukushima een gebeurtenis van extinctieformaat?" Ik ben bijna aan het eind van deze presentatie, dus geef me nog even tijd. Ja. Er is geen aandacht in de media voor Fukushima. Hoe kan dat? Hoe is dat mogelijk? Er zijn drie reactoren in Fukushima - en dit houdt verband met geo-engineering, ik zal de twee met elkaar verweven - drie reactoren met volledige kernsmelting in Fukushima. Ze zijn door de bodem van het reactorvat gebrand en branden nu de grond in. Er is niemand die redding kan brengen, er is geen technologie om hiermee om te gaan, geen enkele. Deze straling komt onze kant uit. Aan de oostkant van Lake Shasta was er een week geleden 300 CPM (counts per minute) aan straling, dat is ongeveer vijf keer de achtergrondstraling. Dat vind je overal aan de westkust. Er zijn vijftien tonijnen onderzocht anderhalf jaar lang. Die waren allemaal radioactief. Waarom doen de media daar geen verslag van? Dit zou een indringende waarschuwing moeten zijn, net als geo-engineering. Alles wat het publiek zich een beetje ongemakkelijk zou kunnen doen voelen, daarvan doen de media hun best om er een draai aan te geven of te verbergen.

Over menselijke waanzin gesproken, dit is een ander excuus dat je vaak hoort, dat mensen zeggen: "Waarom zouden ze dat zichzelf aandoen? Het kan niet dat dit gebeurt, dat zouden ze zichzelf niet aandoen." Waarom zouden ze dan dit tweeduizend keer uitvoeren? Tweeduizend kernbommen zijn er op deze planeet tot ontploffing gebracht en iedereen die nu leeft, is daardoor besmet. We hebben allemaal strontium 90 in onze botten door deze kernexplosies. Kon het die jongens wat schelen? Toen ze naar de Zuidzee gingen en praktisch elk eiland dat ze maar wilden gewoon inpikten, de bevolking eraf gooiden en grote demonstraties van hun macht opzetten, als kinderen in een zandbak, als geschifte kinderen in een zandbak? Hield dat ze tegen? Ze doen gewoon wat ze willen. Ze doen gewoon wat ze willen totdat iemand "nee" zegt. "Nee, we hebben er genoeg van." Dit zou daar een helder voorbeeld van moeten zijn: deze kernproeven overal ter wereld en het feit dat ze dit deden waar ze maar wilden en bijna ook wanneer ze maar wilden. Dat is niet anders dan geo-engineering. En nu, met Fukushima, omdat ze de oostelijke Stille Oceaan besproeien en omdat dit het vocht als deeltjes in de lucht houdt, trekt dit veel gemakkelijker naar ons toe. Ze kunnen letterlijk de straling overal naartoe verhuizen waar ze maar willen en het daar laten vallen. Er zijn deeltjes zoals fluoride, en we krijgen nu fluoride in onderzoeksresultaten, in Noorwegen is in zestig monsters fluoride gevonden. Als fluoridedeeltjes gebruikt worden om de neerslag te verplaatsen, of andere deeltjes met vergelijkbare eigenschappen, als die door een bepaalde frequentie geraakt worden dan gaan ze aan elkaar vastzitten en stollen, waardoor ze naar beneden vallen. Dus in theorie kunnen ze dat vocht in de lucht overal naartoe verhuizen, het met de juiste frequentie bestoken en dan valt het als neerslag naar beneden. Dus in het geval van de straling, in plaats van dat die via regen naar beneden valt in de Stille Oceaan - niet dat dat goed is, maar wel beter dan dat het op ons neerkomt - kan deze nu veel effectiever naar ons worden verplaatst.

"Fukushima, klimaatverandering, uitsterving op korte termijn: berusting versus overgave" Ziet de nabije toekomst er somber uit? Ja. Betekent dat dat we het opgeven? Nee. Betekent dat dat we geen kans maken? Nee, we maken zeker een kans om onze koers radicaal te wijzigen. Maar we moeten als mens ons erbij neerleggen dat een gelukkige afloop niet gegarandeerd is. Voor niemand. Is ook nooit zo geweest. Maar betekent dat dat we bij de pakken neer gaan zitten en niets doen? Elke keer dat mensen zich in een kwestie als deze verdiepen en dan naar huis gaan en de volgende dag gaan golfen en voetbal kijken en de zaak negeren tot de volgende keer dat ze weer aan het sproeien zijn… Er zijn veel zulke mensen die mij bellen. Ze bellen ongeveer één keer per maand, als het een zware sproeidag is, blazen wat stoom af en dan hoor ik weer een maand niets van ze. Ik ben nu zover dat ik zeg: "Bel me niet meer, ik wil het niet horen. Wat heb je in de afgelopen maand gedaan om te helpen?" Het vereist de inzet van ons allemaal. Dit probleem zal niet weggaan. Het zal niet weggaan. Sterker nog, ze hebben letterlijk hun handen om onze nek. Ze kunnen dat vocht weghouden zolang als ze willen. En ik sta niet te speculeren. We hebben onderzoek op onderzoek op onderzoek van instellingen als MIT[15], Scientific American, ik verzin dit niet. Ik daag iedereen uit om dit te onderzoeken. Als ze aerosolvorming bewerkstelligen in de atmosfeer, dan veroorzaakt dat droogte, punt uit. We hebben de satellietfoto's, we weten dat ze sproeien, stroomopwaarts van ons. Het kan niet anders dan dat er droogte bij ons is, vooral met de manipulatie van de straalstroom. Dit is een 2+2=4 sommetje. Zo eenvoudig is het. Als je deze mate van controle hebt over de bevolking, dan heb je ze bij de keel. En ze hebben ons ook bij de keel. Dat moeten we allemaal onthouden.

"Oorlog over hulpbronnen: geopolitiek in een wereld van afnemende energievoorraden." Over de hele wereld zijn er nu oorlogen over hulpbronnen. Dat is wat er in het Midden-Oost gebeurt. Het gaat niet over democratie, het gaat niet over vrijheid, niet over burgerrechten, het gaat over hulpbronnen, einde verhaal. Destabiliseer een land, dan is het veel makkelijker om naar binnen te gaan en de hulpbronnen in te pikken, en daar gaat het allemaal om. Puur en simpel. Het vergt momenteel één vat energie, één vat koolwaterstof, om er zeven uit de grond te halen. In 1900 kon je met één vat er honderd uit de grond halen. Dus niet alleen is er veel minder koolwaterstof, het is veel moeilijker uit de grond te halen. En het is een stuk moeilijker te verwerken. En nu is er een race gaande om deze hulpbronnen, terwijl tegelijkertijd de planeet in elkaar stort. We gaan onbekend gebied binnen, onbekend aan vele kanten.

Bevolkingsaanwas, ik weet dat het voor velen een gevoelig onderwerp is maar we moeten onder ogen zien dat de planeet al niet kan dragen wat we nu hebben. En de machthebbers weten dit. Ik wil hier hetzelfde argument aanvoeren: als er mensen weg moeten, dan zij als eersten. En al die tijd, in plaats dat ze de waarheid naar buiten hebben gebracht en mensen uitgelegd hebben met welke rekensom we in werkelijkheid geconfronteerd worden, zijn we gebombardeerd met media-afleiding. Massa-afleidingswapens, de media. Mensen moeten het totale sommetje onder ogen zien. En wat is dat? Gebrek aan hulpbronnen, decimering van onze natuurlijke systemen door geo-engineering. Ik kan niets meer verbouwen in mijn tuin, dus hoe ga ik mijn kinderen te eten geven? Hoe gaat ons gezin zichzelf voeden? Onze moestuin doet het niet meer. We teelden met gemak een bed van 45 meter, vorig jaar hadden we nog geen 3 meter. Hoe gaan we onszelf voeden?

Voor degenen die niet bekend zijn met het Paaseiland, een eiland in de Stille Oceaan dat een paradijs was. Er waren 16 miljoen unieke palmbomen op dat eiland, een hele specifieke soort en een voedselbron voor de eilandbewoners. Die palmbomen hebben ze omgehakt om hun beelden mee te vervoeren. En je moet je afvragen… Ze hebben letterlijk elke palmboom op het eiland gekapt. Het eiland ging ten onder, hun beschaving ging ten onder, ze gingen over op kannibalisme. Dat is het verhaal van Paaseiland. Wat dachten ze, toen ze zeg nog één miljoen palmbomen hadden, of misschien bij de laatste 100.000, of bij de allerlaatste? Begon het bij niemand te dagen dat dit een probleem vormde? En het lijkt erop dat wij in hetzelfde schuitje zitten. Waarom ik me tien jaar lang uitsluitend geconcentreerd heb op geo-engineering is eenvoudigweg dit: als we dit geen halt toeroepen, zorgen we ervoor dat de planeet ons niet meer kan voorzien en ons leven niet meer kan onderhouden. Dan zullen we niets meer overhouden om nog te redden en zal het met ons net zo aflopen als met de bewoners van Paaseiland.

"Doemdagkluis op Noordpool met enige zaden uitgebreid." Voor degenen die niet van deze Ark van Noach op de Noordpool hebben gehoord: Bill Gates is hierbij betrokken en ze hebben enige honderdduizenden soorten zaden opgeslagen om ze te behouden, want zij weten wat eraan zit te komen. Dat weten ze heel zeker. Dit is 'science fact'. Deze zadenbank bestaat. Als iemand dit niet weet, zoek het dan op. Dit doen ze niet voor niets. De machthebbers weten wat er gaat komen en het is veel dichterbij dan mensen denken.

"Waarom koopt het Departement Binnenlandse Veiligheid[16] zoveel kogels?" 2,2 miljard stuks is het laatste aantal dat ik hoorde noemen, 2,2 miljard hollow point-kogels van 40 kaliber. Hoe kunnen mensen hun leventje leven zonder dat ze weten wat er aan de gang is? Ze zijn gaten aan het graven, ze zijn voorbereidingen aan het treffen. Ik bedoel, dit zijn feiten. Deze aankoop valt niet te ontkennen, niemand ontkent het ook. Het heeft plaatsgevonden. Dus, nogmaals, we moeten hier allemaal aandacht aan schenken. En het punt wat geo-engineering betreft, de mensen die hierbij betrokken zijn, zijn militaire broeders en zusters. Er zitten geweldige mensen in het leger. Als we allemaal samenwerken, als we dit aan het licht brengen, als we deze kwestie blootleggen… Deze mensen zijn broeders en zusters in de krijgsmacht die dingen doen waarvan ze de gevolgen niet beseffen. Als we hen kunnen bereiken, dan geloof ik dat ze zullen weigeren om hieraan mee te doen. Ik geloof dat daar onze kans ligt om dit probleem een halt toe te roepen. Het is nodig dat ze aan onze kant staan. Het is nodig dat ze begrijpen wat ze hun medeburgers aandoen. In dit opzicht moeten we allemaal samenwerken om deze kwestie aan het licht te brengen.

Dit is duidelijk maar een voorstelling, maar ik wil dit punt benadrukken, want dit is precies waar we naar op weg zijn, en snel. Als we geen atmosfeer meer hebben om leven mogelijk te maken… De atmosfeer is zo dun als een verflaag op een basketbal. Dat is het enige dat ons leven staande houdt. Dat dit soort geëxperimenteer elke dag boven ons hoofd plaatsvindt terwijl die superdunne, kwetsbare laag het enige is dat ons beschermt tegen een zeer vijandige omgeving, dan zal dit het eindresultaat zijn, geen twijfel. Zullen we hierover gaan nadenken nadat het is gebeurd? Dan is het te laat, dan is het absoluut te laat. Op dit moment is elke dag van belang. Ik wil dit benadrukken: dit is een niet-lineaire vergelijking. Je kunt niet terugkijken en zeggen: het heeft zolang geduurd om hier te komen, dus we hebben nog zoveel tijd in de toekomst. Niet-lineair, exponentieel. De dingen voltrekken zich met een verbluffende snelheid.

Dit is de planeet onder geo-engineering. De aarde kan niet reageren, kan niet reageren. Hoeveel koolstof we ook in de atmosfeer hebben gebracht, en dat is een heleboel, de planeet heeft het heel goed gehouden met al die koolstof. Het zeeniveau is gestegen, dat is een probleem voor de beschaving, maar de planeet deed het goed. In het Plioceen, 5,2 miljoen jaar geleden, was er 25% meer koolstof dan vandaag de dag. Het westen van de VS was geen uitgedroogde woestijn zoals waar wij nu op afstevenen, het was er heel weelderig. Want als de temperatuur stijgt en de hoeveelheid koolstof, dan neemt ook de neerslag toe. De aarde reageert. Maar de neerslag kan nu niet toenemen vanwege geo-engineering. Het kan niet, de aarde kan niet reageren en dit is in zekere zin wat er aan de hand is. Dus in plaats van dat er meer neerslag ontstaat en onze bossen versterkt worden, met een zure regen, in grote hoeveelheden, worden ze nu letterlijk uitgedroogd en vergiftigd. Want de biobeschikbare metalen vergiftigen de bomen letterlijk, vergiftigen organismen. Dus de aarde moet bevrijd worden uit de dwangbuis van geo-engineering.

De laatste slides. Het Venussyndroom. Dit is een echt wetenschappelijk scenario, we zitten op deze route en dit is de planeet van de toekomst als we deze koers handhaven. De data hiervan zijn zo ijzingwekkend en zo van toepassing op waar we naar op weg zijn. Dit is een punt dat ik m.b.t. geo-engineering wil maken: hun doel, hun verklaarde doelstelling is dat ze meer albedo willen creëren voor de planeet. Meer weerkaatsingsvermogen, iets van het zonlicht afschermen zodat het minder opwarmt. Het albedo van Venus is 2,5 keer zo groot als dat van de aarde, daarom is Venus zo helder. 2,5 keer zo weerspiegelend als de aarde. Is Venus bewoonbaar? Duidelijk niet, het is 500°C aan het oppervlak. En toch heeft het 2,5 keer zoveel weerkaatsing. Dus blijkbaar gaat het bij leven op een planeet om iets meer dan het aanbrengen van een weerspiegelende laag van giftige metalen. Maar zo kortzichtig is het denken van geo-engineers. En afgezien van het gebruik van het weer als wapen e.d., is dit de weg die we aan het bewandelen zijn als we niet van koers veranderen. En daarom is het geo-engineering vraagstuk zo belangrijk.

Ik wil het illustreren met een weg. Soms lijkt de weg die nog voor je ligt heel erg lang, maar als er licht gloort aan het einde van die weg… en we hebben nog steeds een heel klein beetje licht aan het einde van deze weg. Maar we hebben niet veel tijd, de zon is al aan het ondergaan. Ik heb hulp nodig, ik kan dit niet alleen, geen sprake van. Ik doe alles wat ik kan, maar het is belangrijk dat mensen hier ter plaatse zich organiseren en dingen gaan doen die ons in de kijker plaatsen. Als er bijvoorbeeld driehonderd mensen zich zouden verzamelen voor The Record Searchlight[17] en van ze eisen dat ze verslag doen van klimaatengineering en van een vervuilingsprobleem dat buiten discussie staat in Shasta County, buiten discussie. Er is een gigantisch vervuilingsprobleem en het lijkt direct verband te houden met deze programma's. Het komt niet uit China, er zijn koolstofstudies die dat aantonen. California Resources Board, niet dat ik veel genegenheid voor ze heb, maar die hebben aangetoond dat deze stoffen niet overwaaien vanuit China. We hebben mensen nodig die bereid zijn een bepaalde hoeveelheid tijd te besteden, mensen die meehelpen om anderen te organiseren om op een bepaald tijdstip ergens samen te komen om ons te helpen dit bekend te maken. Want op deze weg, als ze het water afgesloten houden, draaien we deze zomer onze kraan open en komt er niets uit. En ze kunnen het net zolang afsluiten als ze willen. We zijn allemaal nodig in deze strijd.

Een werktuig dat je kunt gebruiken - en dit is de laatste slide - er is een filmmaker genaamd George Barnes, hij is hier eerder geweest, hij is een goede vriend van me en hij heeft een film gemaakt getiteld Look Up[18]. Dit is waarschijnlijk de allerbeste film die je kunt gebruiken om deze kwestie bij mensen te introduceren. En als je het proces verfijnt, het is heel makkelijk, om mensen uit te nodigen. Deze film heeft al vele prijzen gekregen. In februari spreek ik in Los Angeles op weer een filmfestival. Ik denk dat de film daar nog een prijs zal winnen. Hij duurt 45 minuten, is zeer professioneel gedaan en is ingesproken door William Baldwin. Als je mensen uitnodigt en ze deze film laat zien, ze wat data geeft, dvd's, folders, dan is dat veel geloofwaardiger dan dat je op straat tekeer gaat en naar de lucht wijst, want dat werkt niet zo goed. Als je betrouwbare informatie kunt doorgeven, dan werkt het wel. Als je jezelf werktuigen geeft, als mensen zich organiseren - en we hebben hier een aantal hele goede organisatoren, de Reposes en andere mensen in deze gemeenschap - dan moet deze strijd gewonnen worden. Hij moet gewonnen worden of alles is verloren. Zo simpel is het. En als we ons allemaal inzetten, vooral in deze gemeenschap, waar veel fundament is gelegd. De lokale functionarissen willen dat niet erkennen en hebben hun best gedaan om dit probleem met een schouderophalen af te doen en ik vind dat ze daar verantwoording voor moeten afleggen. Maar als we allemaal zij aan zij staan en hen ter verantwoording roepen en dit publiekelijk bekend maken, dan zal deze provincie wereldwijd het verschil kunnen maken. Ik vraag u allemaal om hulp wat betreft het vergroten van het bewustzijn hierover. Als we dit alleen maar in het volle daglicht kunnen brengen… Iedereen vraagt: wat moeten we doen, hoe kunnen we dit stoppen? Wetgeving, petities? Als wij ons organiseren en dit aan het licht brengen, zodat degenen die hieraan meewerken weten waar ze aan meewerken, en als iedereen, iedereen, van welke politieke kleur ook, weet dat ze een proefdier zijn zonder hun medeweten of toestemming, als we dat voor het voetlicht kunnen brengen, dan zou er een schokgolf door de wereld gaan over deze programma's. Er is geen grotere misdaad in de menselijke geschiedenis. Ik waardeer dat u allemaal gekomen bent vanavond. Ik hoop dat we ons allemaal zullen organiseren na deze bijeenkomst in plaats van dat we naar huis gaan en deze zaak naast ons neerleggen omdat we het hebben behandeld. Ik hoop dat mensen gaan samenwerken en dat we samen dit probleem aanpakken. Want als we dat niet doen, dan is er geen morgen meer, letterlijk niet. De tijd die ons nog rest is kort als we dit niet snel tegemoet treden. Dank u wel.[1] Aerosol: zeer fijne vaste deeltjes of vloeistofdruppels verspreid in de atmosfeer. Mist is bijvoorbeeld een aerosol van water in lucht. (Bron: http://www.vliz.be/vmdcdata/faq/keywords.php).
[2]
Unie van Bezorgde Wetenschappers.
[3]
Intergovernmental Panel on Climate Change.
[4]
Noot van de vertaler: ik heb alle temperaturen die hij noemt omgerekend van Fahrenheit naar Celsius.
[5]
1 biljoen = een miljoen maal miljoen = 1.000.000.000.000.
[6]
Chronic obstructive pulmonary disease, chronische longziekte.
[7]
NOAA = National Oceanic and Atmospheric Administration van de US Department of Commerce (Ministerie van Handel).
[8]
Amendement I van de Grondwet van de Verenigde Staten is een onderdeel van de Bill of Rights, die op 15 december 1791 aan de grondwet werd toegevoegd. Het artikel verbiedt het Congres om wetten aan te nemen die een staatsgodsdienst creëren of één godsdienst boven een andere plaatsen, het recht op vrijheid van godsdienst verbieden, de vrijheid van meningsuiting of de persvrijheid belemmeren of de vrijheid van vereniging hinderen. (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_amendement_van_de_grondwet_van_de_Verenigde_Staten).
[9]
GISS = Goddard Institute for Space Studies, een onderdeel van NASA.
[10]
The Weather Channel, op internet: www.weather.com.
[11]
Environmental Protection Agency.
[12]
Nucleatie is in de thermodynamica het ontstaan van een nieuwe fase in een andere fase. Dit gebeurt wanneer een kern van atomen of moleculen de nieuwe fase vormt en stabiel blijft. Een dergelijke kern wordt een nucleatiekern genoemd.
(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nucleatie) (Noot van de vertaler: een voorbeeld is ijs (de nieuwe fase) dat zich vormt in water (een andere fase).)
[13]
EPA = Environmental Protection Agency.
[14]
PM = de afkorting voor particulate matter of fijnstof; PM2,5 zijn deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 2,5 micrometer. Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fijnstof.
[15]
MIT = Massachusetts Institute of Technology, een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld gevestigd in Cambridge, MA, VS.
[16]
Department of Homeland Security.
[17]
Een krant in Redding, Californië.
[18]
Kijk omhoog!


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iedereen houdt de grenzen van zijn eigen gezichtsveld voor de grenzen van de wereld.

Arthur Schoppenhauer, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.