CD: Didgeridoo Trance Dance

cd cover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5167
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Muziek, Media en agenda

(Afra Kortram) De hoes van deze CD spreekt me aan: rood is de kleur van het aardechakra en de gronding. Ik hou van aardende en in mindere mate van zweverige muziek.

Didgeridoo vind ik een mooi instument, maar ik kan er meestal niet langer dan enkele minuten naar luisteren. Het verbaasde me dan ook dat deze CD vol didgeridoo me zo bevalt. Het album bevat 10 nummers gemaakt door verschillende artiesten. De didgeridoo is de basisklank doorheen de muziek, aangevuld met etnische elementen en dansmuziek, in sommige nummers is een stem verwerkt. De lengte van de nummers varieert tussen de 3:21min en 7:42min, ideaal om een trancedans mee te beginnen of tussenin te verwerken! 

De eerste drie nummers spreken me het meest aan. Voor mij zijn dit zeker goede trancedans nummers, maar ik ben me er bewust van dat deze muziek voor sommige mensen 'te hevig' kan zijn. 

1 - "Gurrupurung" door Gondwana: didgeridoo, aboriginal klanken, drum en bas vormen samen een origineel aardegeluid. 2 - "Anyway I Tell Ya" door Ganga Giri: technomuziek (150 beats per minuut) met didgeridoo en originele Australische geluiden, ook goede muziek voor discotheken en clubs.3 - "Awowedas" door Lost At Last: Indiaanse gezangen met didgeridoo en synthesizers. 

Op de achterkant van de CD-hoes wordt vermeld dat het label Music Mosaic culturen en naties aanmoedigt om samen te leven en respectvol te zijn naar onze planeet toe. Wat fijn is om te weten! Music Mosaic heeft ook de CD's "Tribal Dreaming" en "Tribal Trancedance", zeker ook aanraders!

cd

Cd (album) | 1 disk | Silenzio | 04 januari 1980

Tracklist 

1. Gurrupurung by Gondwana (Charlie McMahon) 
2. Anyway I Tell Ya by Ganga Giri 
3. Awowedas by Lost At Last 
4. Night Owl by the Capitali$ts 
5. Blue Labyrinth by Axis 
6. Another Land by Sounds of the Outback 
7. Thunder by Andy Graham 
8. Factory Farm by Didjworks 
9. Kemetic Song by Hayan 
10. Entrance by Didge Si 

Beluister en download de tracks hier
Bestel deze CD hier


Geplaatst door Els Van Sonhoven

Els Van Sonhoven

Els studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en verdiepte zich in rituele vormen van theater en dans aan het Trinity College in Dublin. Ze deed de driejarige opleiding therapeut Interactionele Vormgeving en de jaaropleiding permacultuur, en kreeg les van verschillende leraars...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Els Van SonhovenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is de moeder der waarheid.

Benjamin Disraeli, Brits staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.