Animatie: Coda

still video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4791
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Media en agenda, Films, Earth Matters | diversen, Inspiratie

(Earth Matters | Käthy Gritter) Een Coda, in muzikale termen is de sectie die een muziekstuk ten einde brengt. Dat kan bombastisch en dramatisch of rustig en bedachtzaam zijn.  Coda, de korte animatiefilm door Alan Holly, gebruikt van dit alles een beetje.

Deze winnaar van de Best Animated Short op SXSW is een vakkundige animatiefilm die naadloos het prachtige met het donkere en het kinderlijke met diepgang combineert. 

In de film, is onze held onverwacht gedood en worstelt vervolgens wanhopig  om de dood op alle mogelijke manieren te ontsnappen voordat hij leert om het te accepteren.

Verhalen over het aanvaarden van de dood, zelfs nadat het is opgetreden zijn niets nieuws. Het is een veel voorkomende fantasie dat als we sterven, we een moment 
zullen krijgen om op alles terug te kijken. En dan de ware betekenis te mogen ontdekken. 

Alan Holly's film combineert veel elementen op een unieke manier, de vlakke vorm en verfijnde kleurenpaletten met schilderkunstige en organische beweging. 

Bron: And maps and plans, Short of the week


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is het ultieme wapen van macht.

Charles de Gaulle, Frans staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.