Je levenswiel in beweging

Je levenswiel in beweging

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10320
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Boeken, Bewustzijn, Media en agenda

Het Keltisch jaarwiel heeft een heel eigen ritme. In een even natuurlijk ritme kijk je met dit boek aan de hand van de Keltische jaarfeesten naar je eigen leven en levensvragen. Door middel van oefeningen, vragen, visualisaties (gedeeltelijk ook op de cd), schrijven en kunstzinnig uitwerken van wat je ervaart, word je je bewust van je leven op dit moment en breng je je levenswiel in beweging. Het biografisch werken en schrijven om steeds terugkerende patronen in je leven te ontdekken en hier verandering in te brengen, was nog niet eerder zo toegankelijk en zo inspirerend.

Het doel van dit boek is om je een handleiding te geven om je eigen biografie te schrijven zodat je inzicht krijgt in de verborgen boodschappen van je leven tot nu toe. Met de kaart die je zo schetst kun je de verdere reis uitstippelen. Dit boek hanteert een bijzondere methode om met de biografie aan de slag te gaan; het legt een verband met de symboliek uit het Keltisch jaarwiel.

Heel basaal gezegd is het Keltisch jaarwiel een symbool dat ons informatie verschaft over de cycli in de natuur. Aangezien de mens deel uitmaakt van deze natuur geeft het wiel ons dus ook handvatten over de cycli in ons eigen leven, waardoor het net zo goed het levenswiel genoemd zou kunnen worden. Het Keltisch jaarwiel bestaat uit acht spaken die elk een specifiek moment in het verstrijken van het jaar aanduiden. Om deze acht spaken, die een jaar op Aarde in acht perioden verdelen, te kunnen begrijpen, moeten we eerst uitzoeken waar ze vandaan komen. En dan kunnen we het beste beginnen met een heel simpele cyclus die we al vanaf onze kindertijd, zonder erover na te denken, elk jaar waarnemen: de vier seizoenen. Als de koude van de winter plaats maakt voor de eerste warmte, wordt het lente. Uiteindelijk wordt het zonlicht nog sterker en breekt de zomer aan, die ten slotte weer uitmondt in het langzaam kouder worden, wat de herfst aanduidt, en voor je het weet is het alweer winter.

Je kunt het Keltisch jaarwiel gebruiken om het ritme van het natuurlijke leven ‘bij te houden’ in de vorm van het vieren van acht jaarfeesten. Het is echter ook heel goed mogelijk het Keltisch jaarwiel meerdere jaren te laten overkoepelen om het zo te gebruiken om je persoonlijke levensverhaal mee te duiden. Het systeem van het Keltisch jaarwiel leent zich hier uitstekend voor omdat het met duidelijke metaforen komt, met beelden uit de natuur die ook terug te vinden zijn in de levenswandel waardoor je een groter inzicht krijgt in de levenscyclus van de natuur, maar meteen ook over hoe het in je eigen leven in elkaar steekt.

Ontdek je talenten en passies door te werken met het Keltisch jaarwiel.

Femke Bloem studeerde af als kunstzinnig therapeute. Naast haar werk als therapeute/trainster werkt zij als beeldend kunstenares, harpiste en yogalerares. Zij schrijft artikelen over esoterie en kunst en geeft workshops.

www.femkebloem.nl

ISBN 978 94 6015 036 4
208 pagina‘s
Met CD met visualisaties
21,90 euro

Uitgeverij Akasha


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Waardering is een belangrijke magneet; hoe groter je waardering, des te meer wordt je gegeven.

OnbekendBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.