Vrij van allergie met EFT

Vrij van allergie met EFT

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:15702
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Boeken, Gezondheid, Genezing, Voeding

Branderige ogen, huiduitslag, jeuk, niesbuien, een loopneus, maagklachten – iedereen die aan allergie lijdt, weet hoe ellendig dat is. En dat terwijl het niet hoeft! Op verbazingwekkend gemakkelijke wijze kan EFT-klopacupressuur ervoor zorgen dat je klachten minder worden of dat je allergie zelfs helemaal verdwijnt.

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een effectieve methode waarbij de energiebanen in het lichaam de basis vormen. Door in een vaste volgorde op bepaalde plaatsen op het lichaam te kloppen kun je de energiebanen stimuleren. Zo hef je de energieblokkades op die je klachten veroorzaken. Met deze klopacupressuur kun je verbluffende resultaten bereiken, zeker omdat je hierbij ook nog gebruik maakt van positieve visualisatietechnieken.

In onze moderne westerse maatschappij zijn allergieën een serieus probleem geworden waar steeds meer mensen last van hebben. Uit onderzoek blijkt dat bijna een op de drie mensen ergens allergisch voor is, en dat aantal stijgt. Bijna iedereen kent dus wel iemand in de familie, kennissenkring of op het werk die allergisch is. Milieuvervuiling, de gestaag groeiende hoeveelheid nieuwe chemische stoffen die in onze voeding terechtkomt en onze moderne levensstijl eisen hun tol. We kunnen de tijd niet terugdraaien en niemand kan ontsnappen aan die ontwikkelingen; iedereen moet meegaan op de ‘golven van de vooruitgang’. Overigens zien we wat allergieën betreft slechts het topje van de ijsberg, want veel allergische reacties worden nog niet als zodanig herkend, of ze worden door de medische wetenschap genegeerd.

Dit boek wil laten zien dat je bij allergie niet alleen moet denken aan de bekende symptomen, zoals huiduitslag, jeuk, brandende en rode ogen, niesaanvallen, loopneus, ademnood en maagklachten, maar dat allergieën een veel groter scala van lichamelijke en emotionele klachten omvatten. Voorbeelden daarvan zijn hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn, gevoeligheid voor infecties, slaapproblemen, onrust, agressiviteit, leer- en concentratieproblemen, maar ook paniekaanvallen en depressies.

Gezien de ernst van deze klachten is het extra jammer dat de reguliere geneeskunde nauwelijks mogelijkheden biedt om deze uitdaging effectief te lijf te gaan. Mensen die aan deze klachten lijden, geven vaak de moed op en worden gefrustreerd en vertwijfeld overgeleverd aan hun ‘ziekte’.

Talloze mensen maken eindeloze omzwervingen langs artsen en psychotherapeuten of belanden zelfs bij een psychiater, zonder dat ze echt worden geholpen. Een groot aantal van hen moet leren leven met het onuitgesproken oordeel dat ze hypochonders of aanstellers zijn en dat hun klachten tussen ‘de oren zitten’. En dat terwijl de klachten een serieuze en ernstige oorzaak hebben.

Een even groot aantal mensen krijgt als de diagnose ‘allergie’ eenmaal gesteld is, het nuchtere en vaak praktisch onuitvoerbare advies om bepaalde stoffen en voeding gewoon maar te vermijden. Ze moeten een speciaal dieet volgen, zijn levenslang veroordeeld tot een slechtere kwaliteit van leven en zijn afhankelijk van medicijnen die soms ernstige bijwerkingen kunnen hebben. Dit leren leven met allergie heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving, want die moet zich net zo goed aanpassen aan de opgelegde beperkingen.

Is dat allemaal nodig? Daarop is maar één antwoord mogelijk: ‘Nee!’ De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energetische technieken wekken de terechte hoop dat voor allergiepatiënten en een grote groep mensen met ‘onbehandelbare ziekten’ onnodig lijden voorbij is. Dat geldt vooral voor klopacupressuur, die een omschakeling vereist in de benadering en behandeling van allergieën. Wereldwijde ervaringen, maar ook de ervaring uit mijn praktijk, laten zien dat klachten op verbazingwekkende en snelle wijze kunnen worden verholpen. Veel mensen zijn na een behandeling klachtenvrij, ook als ze weer in aanraking komen met de allergische prikkeling, of hebben aanzienlijk minder klachten, zowel lichamelijk als emotioneel.

Voor de meeste lezers zullen niet alleen het uitgangspunt en de methode compleet nieuw zijn, dat geldt zeker ook voor de eenvoud van de techniek. De meeste mensen zullen er dan ook nogal sceptisch tegenover staan. Dat gold ook voor mij. Uitvoerige theorieën en uitleg zullen die scepsis niet wegnemen, dat kan alleen door de methode te gebruiken en zelf positieve ervaringen op te doen. Zo ben ik tenslotte zelf ook overtuigd geraakt.

Dit boek is daarom vooral bedoeld als praktische leidraad, waarmee je in veel gevallen meteen zelf je negatieve reacties op bepaalde stoffen, voeding en energievelden in positieve zin kunt veranderen. Die ervaringen zullen je vast en zeker kunnen overtuigen, ook al is er dan nog geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van de methode. Ervaar het zelf! Ik weet zeker dat de EFT-klopacupressuur (Emotional Freedom Techniques™ = technieken voor emotionele bevrijding) die in dit boek wordt gebruikt om allerlei vormen van allergieën te bestrijden, je zal overtuigen.

Natuurlijk zal het niet elke keer lukken. Er kunnen allerlei ingewikkelde oorzaken zijn voor een allergische reactie, die medische of deskundige behandeling vereisen en die meer tijd en ervaring vragen. Maar de kans is groot dat je met de kennis uit dit boek aangename en verrassende ervaringen op zult doen. Je zult ontdekken dat allergieën in feite niets anders zijn dan een energetisch fenomeen.

Iedereen die aan allergische reacties of een onverklaarbare ziekte lijdt – baby’s, kinderen, volwassenen en ook dieren – kan baat hebben bij deze klopmethode, die gemakkelijk te leren is. Dit boek is vooral bedoeld voor alle allergiepatiënten en ‘ongeneeslijk’ zieken die geen genoegen willen nemen met het etiket ‘levenslang’. Het is ook bedoeld voor dokters, natuurgeneeskundigen, therapeuten en iedereen die werkzaam is in een geneeskundig of therapeutisch beroep en die met deze methode de klassieke allergieën eindelijk effectief wil bestrijden, evenals de allergische symptomen waar tot nu toe minder aandacht voor was.

Ik ben ervan overtuigd dat uitspraken als ‘allergie beheerst mijn leven’ of ‘dat kan ik niet omdat ik allergisch ben’ en dokters die dingen zeggen als ‘wij kunnen je niet verder helpen’ of ‘ik snap niet waarom de behandeling niet aanslaat’ steeds zeldzamer zullen worden. In de toekomst zullen we allerlei ziektebeelden en symptomen namelijk steeds vaker vanuit een energetische visie benaderen. Ik hoop dat dit boek hieraan een bijdrage kan leveren en dat je door het lezen de uitdaging aandurft om allergieproblemen op te lossen. De kans is groot dat ook jij weer van je leven kunt gaan genieten, zonder de beperkingen van een allergie. Je kunt je lot, letterlijk en figuurlijk, in eigen handen nemen.

Horst Benesch, ervaren EFT-therapeut en -trainer, legt uit hoe de methode werkt en laat zien hoe je stap voor stap allergievrij kunt worden. Het boek biedt foto’s die illustreren hoe je moet kloppen, legt uit hoe je de spiertests moet uitvoeren die je kunnen helpen de oorzaak van je allergie op te sporen, en geeft voorbeelden uit de praktijk.

Horst Benesch (1950) studeerde sport en psychologie en volgde opleidingen in diverse methoden van de humanistische psychologie. Hij werkt als psychotherapeut en gecertificeerd EFT-therapeut (EFT-ADV), EFT-trainer en Energy Coach.

Vrij van allergie met EFT

ISBN 978 94 6015 037 1
144 Pagina‘s
Met voorbeeldfoto’s 
17,90 euro

Uitgeverij Akasha


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Liefde en mededogen zijn noodzakelijk, geen luxe. Zonder deze twee kan de mensheid niet voortbestaan.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.