Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14455
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Boeken, Gezondheid

Colloïdaal zilver – zeer fijne zilverdeeltjes, ook zilverwater genoemd – is een effectief middel tegen bacteriën, virussen en schimmels en wordt wel een natuurlijk antibioticum genoemd. Het kan ingezet worden voor de behandeling van ziektes en aandoeningen bij mensen, dieren en planten. Naast inwendig en uitwendig gebruik vindt het bijvoorbeeld ook toepassing als schoonmaakmiddel of om groentes langer vers te houden.

Colloïdaal zilver is een universeel middel voor de behandeling van een scala van aandoeningen – en dat nagenoeg zonder bijwerkingen. In talloze publicaties is aangetoond dat het effectief is tegen bacteriën (bijvoorbeeld stafylokokken en streptokokken), virussen en schimmels (zoals candida albicans). Colloïdaal zilver doodt al deze ziekteverwekkers binnen enkele minuten.

Interessant genoeg blijven de voor het menselijk organisme belangrijke ‘nuttige’ bacteriën in de dikke darm normaal gesproken gespaard. Colloïdaal zilver wordt namelijk pas op zijn laatst in de dunne darm in de bloedbaan of het lymfestelsel opgenomen. In sommige gevallen is het echter wenselijk dat colloïdaal zilver ook in de dikke darm werkzaam is. Daarop komen we in een later hoofdstuk terug.

Colloïdaal zilver kan ook toegepast worden bij aandoeningen waarvan de oorzaken niet volledig bekend zijn. De succesvolle werking van colloïdaal zilver is inmiddels bij een reusachtig spectrum van klachten beschreven – bij niet minder dan enkele honderden verschillende ziektebeelden. Vooral begin deze eeuw hebben talrijke wetenschappers van naam intensief onderzoek verricht naar de werkzaamheid en hun bevindingen gepubliceerd in gerenommeerde medische tijdschriften als ‘Lancet’ en ‘Journal of the American Medical Association’.

Na een lange pauze, tijdens welke de belangstelling voor colloïdaal zilver sterk afgenomen was, wordt sinds enkele jaren weer volop onderzoek verricht. Op uiteenlopende terreinen houdt men zich weer wetenschappelijk bezig met de genezende kracht van zilver en staaft daarbij ook met nieuwe methoden de oude bevindingen en ervaringen.

Met colloïdaal zilver heeft men goede ervaringen opgedaan bij onder meer talloze aandoeningen aan ogen, luchtwegen, huid, bewegingsapparaat en zenuwstelsel. Bedenken we dat een breedspectrumantibioticum (tegen bacteriële infecties) of breedspectrumantimycoticum (tegen schimmelinfecties) altijd slechts een deel van de verwekkers kan doden en er zich gemakkelijk resistentie tegen ontwikkelt, dan is dat een geweldig voordeel. Een antibioticum is altijd slechts effectief tegen een klein aantal verschillende ziekteverwekkers en nooit tegen virussen. Bovendien geeft inname van colloïdaal zilver nagenoeg geen bijwerkingen, terwijl chemische stoffen meestal heel veel en sterke bijwerkingen (kunnen) hebben.

In de negentiende eeuw en zelfs nog begin twintigste eeuw was colloïdaal zilver van groot medisch belang, maar het raakte in de loop van de tijd steeds verder in vergetelheid. Toch is het in zekere zin ieders privékliniek, een onmisbaar ingrediënt van elke reisapotheek. Het wordt niet voor niets zelfs wel het ‘tweede immuunsysteem’ en een ‘natuurlijk antibioticum’ genoemd. In elk geval ondersteunt colloïdaal zilver zo nodig uitstekend ons natuurlijke immuunsysteem, zonder het daardoor overbodig te maken.

Dit boek geeft, gestaafd met talrijke ervaringsberichten, een overzicht van de werkzaamheid en toepassingsmogelijkheden van colloïdaal zilver. Het licht de plaats ervan in de moderne geneeskunde toe en informeert over de actuele stand van kennis. Vanzelfsprekend wordt daarbij ook dieper ingegaan op de scheikundige en natuurkundige aspecten van colloïdaal zilver.

Dit boek geeft antwoord op vragen als:

  • Wat is colloïdaal zilver?
  • Waartegen is colloïdaal zilver werkzaam?
  • Hoe wordt colloïdaal zilver toegediend en gedoseerd?
  • Hoe wordt colloïdaal zilver bereid?
  • Waar is colloïdaal zilver te verkrijgen?
  • Hoe kan colloïdaal zilver voor dieren en planten worden gebruikt?
  • Heeft colloïdaal zilver bijwerkingen?

 

Natuurwetenschapper dr. Josef Pies studeerde biologie en promoveerde in de cytologie (celbiologie). Na zijn studie werkte hij in de farmaceutische industrie. Hij heeft grote interesse in alternatieve behandelingsmogelijkheden.

 

ISBN 978 94 6015 024 1

128 pagina's

Uitgeverij Akasha


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Niets geeft autoriteit zoveel kracht als stilte.

Charles de Gaulle, Frans president en verzetsstrijderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.