De receptenwijzer (samen met De maaltijdwijzer)

De receptenwijzer

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4074
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:aHealthylife.nl

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Boeken

(A healthy life) ‘In onverdorven natuurlijken toestand’, is volgens de dikke Van Dale uit 1864 de omschrijving van gezond. We zijn maar ietsje verder terug in de tijd gegaan om een goede omschrijving te krijgen. De huidige Van Dale geeft o.a. aan: ‘niet gekweld door ziekte, verkerend in een toestand van fysiek, psychisch en sociaal welbevinden’. 

Tevens vonden we enkele andere uitspraken en gezegden in de Van Dale waar je vandaag de dag je twijfels over kan hebben:

‘Gezond, maar arm (die is lastig met 14 miljoen mensen aan de me­di­cij­nen; het laatste klopt gezien het huidige ka­bi­net);

‘Zo gezond als een vis’, gaat helaas ook niet meer op: er is geen vis meer vrij van chemicaliën;

‘Een gezonde maag hebben’, is ook anno 2018 een lastige;

‘Een gezonde boterham’, kan je ook je vraag­te­kens bijzetten.

We zijn ontzettend blij met auteurs als Juglen De receptenwijzerZwaan, waar we afgelopen week zijn 3de boek van heb­ben uitgebracht. Voor degenen die Juglen Zwaan (1982) nog niet kennen: hij was al op jon­ge leeftijd geïnteresseerd in het fenomeen gezondheid. Om een lang verhaal kort te ma­ken: hij is inmiddels een zeer ge­res­pec­teerd voe­dings­des­kun­di­ge, die mo­der­ne wetenschap met eeuw­en­ou­de kennis com­bi­neert. Hij is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voe­dings­ge­loof aan, maar combineert vele visies, aldus de achterzijde van zijn boek.

In De receptenwijzer geeft hij o.a. 10 stappen om gezond te kunnen leven. We sommen ze hier kort op, maar lees het gehele verhaal in het boek en leer ze uit je hoofd - we zouden ze als de 10 geboden voor gezondheid kunnen bestempelen:

 1. Eet gezond; een open deur zullen de meeste lezers zeggen, maar de meeste mensen die zeg­gen dat ze gezond eten, eten helemaal niet gezond. Een blik in hun koelkast en keu­ken­kast­jes zegt vaak genoeg.

 2. Drink meer; Juglen bedoelt water, het liefst gefilterd om de medicijnen van de buurvrouw te ontlopen. De meeste mensen komen niet aan 1,5 à 2 liter water per dag (naast de koffie, thee, etc.)

 3. Beweeg meer; koop een hond en een stap­pen­tel­ler, is Juglen’s advies.

 4. Slaap voldoende; een uurtje eerder naar bed?

 5. Vermijd gifstoffen; dat is ook een lastige: ze zit­ten overal in, maar je kan een heel eind komen als je een beetje oplet.

 6. Doe vaak nieuwe dingen; geweldig, want we zijn al veel te veel gewoontedieren.

 7. Breng tijd door met gelijkgestemden; waar je mee omgaat word je mee besmet. Ga je om met mensen die energie uit je halen of met mensen waar je energie van krijgt?

 8. Volg je passies; vaak kunnen we bergen ver­zet­ten, als onze interessen er liggen, aldus Jug­len.

 9. Zit zo min mogelijk achter een scherm; dat is een moeilijke, maar hij heeft 100% gelijk.

 10. Ontspan elke dag voldoende; want stress is een grote bron van ziekte, aldus de auteur.

Geweldige inspirerende pagina’s in het boek.
Maar ook de meer dan 100 re­cep­ten inspireren je tot een gezonde lifestyle; en de bijgesloten Maal­tijd­wij­zer, een geniaal kaar­ten­sys­teem dat je duizenden maaltijden laat samenstellen. Kortom een top­boek, dat niet in je boe­ken­kast en/of keuken mag ont­bre­ken.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi herfstweekend, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

De receptenwijzer is een boek vol recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes, tussendoortjes, soepen, salades, groentespreads, sappen, ijsjes, dranken, sauzen, dressings en meer.
Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-nummers en geraffineerde suiker. Het receptenboek is te gebruiken voor iedereen die gezond en/of gezonder wil eten en drinken, en tevens door de meeste voedingsstromen te hanteren.

De maaltijdwijzer 
Bij dit boek hoort een aparte bijlage De maaltijdwijzer. Dit is een los boek waarmee een eigen, gezond en gebalanceerd menu op maat is samen te stellen. Met De maaltijdwijzer kies je eenvoudig op basis van koolhydraten, eiwitten en groenten je maaltijd. Hierdoor zijn er duizenden variaties te maken. Nog niet eerder is er een boek verschenen waarmee zoveel maaltijden samengesteld kunnen worden.

Uiteraard bevatten de 2 boeken meer dan alleen maar recepten en maaltijden combinaties; ze lopen over van de aanvullende informatie, hetgeen Juglen zijn doel is: informatie verschaffen en de lezer mag zelf kiezen en beslissen.

De receptenwijzer bevat o.a.:

 • Meer dan 120 kant-en-klare (glutenvrije) recepten om meer variatie in je voedingspatroon aan te brengen, ingedeeld in ontbijt, lunch, diner, dessert, tussendoortjes, soepen, salades, smoothies, juices, groentespreads, sauzen, dranken en ijs;

 • Betaalbare recepten die in minder dan 20 minuten zijn te maken;

 • Honderden tips voor gezondere keuzen;

 • Uitgeschreven weekmenu’s voor mensen die een specifiek dieet volgen zoals glutenvrij, low-carb, veganistisch, en mediterraan;

 • Recepten voor kruidenmixen om E-nummervrij te kunnen koken;

 • Een uitgewerkte lijst met tips voor vervanging van ongezonde voeding door gezonde voeding;

 • Recepten voor dressings die je gezondheid verder helpen in plaats van tegenwerken;

 • Een uiteenzetting over welke voedingsmiddelen er in de basis thuishoren in de gezonde keuken;

 • Uitleg over welke materialen een plek verdienen in de gezonde keuken, inclusief aankooptips;

 • Een bonus met fermentatierecepten en een handleiding kiemen kweken.

344 pagina's 
ISBN: 9789492665195 
Uitvoering: Hardcover 

Info over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid. Juglen combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Hij is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Bron: succesboeken.nl


Geplaatst door Juglen Zwaan

Juglen Zwaan

Juglen Zwaan is afgestudeerd docent. De laatste jaren is hij werkzaam geweest op een middelbare school en verzorgde daar de lessen over voeding. Nu publiceert hij veelal artikelen over gezondheid en welzijn op het internet.

Voeding heeft bij hem al sinds jonge leeftijd zijn belangstelling...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Juglen ZwaanLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Peace is not won by those who fiercely guard their differences, but by those who with open minds and hearts seek out connections.

-- Katherine PatersonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.