Henry Ford's van hennep gemaakte auto liep op hennepolie

Still - Hemp Car

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:17775
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:RevCannabis1

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen, Milieu, (Verborgen) nieuws, Economie, Bedrijven, Geografisch, Amerika, Technologie

Henry Ford's eerst T-Model was gebouwd om op hennepolie te lopen en de auto zelf was van hennep gemaakt! Op zijn immense landgoed is Ford gefotografeerd tussen zijn hennepvelden. De auto die 'uit de grond was gegroeid,' had plastic hennep panelen die 10 keer zo sterk waren dan staal, en veel lichter.

Popular Mechanics, 1941

Hennep is zonder meer de meest multifunctionele plant die er bestaat. Sommige mensen zeggen dat er wel 50.000 toepassingen voor hennep bedacht kunnen worden of al bestaan. Van vogelvoer tot biobrandstof, beton tot kleding, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een hennepalternatief van te maken. Op grote schaal hennep verbouwen is de volgende stap op weg naar een duurzame maatschappij. Hennep is in feite een wonderplant dat de potentie heeft om de wereld te redden. 

Source: RevCannabis1 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het meest wezenlijke dat je moet onthouden, is dat het leven dialectisch is. Het bestaat door dualiteit, het is een ritme tussen tegengestelden. Je kunt niet eeuwig gelukkig zijn, anders verliest geluk alle betekenis. Elk genoegen heeft zijn eigen leed, en elk leed heeft zijn eigen genoegen.

OshoBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.