9 duistere geheimen uit de bio-industrie prijsgegeven

Groeihormonen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14247
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Natural News

Gekoppelde categorieen
Dierenwelzijn, Genetische manipulatie, Amerika, (Verborgen) nieuws

(NaturalNews | door PF Louis | Vertaling: Marieke Schoutens) Vorig jaar hebben 'Big Ag' en de voedselindustrie in het algemeen met succes de wetgeving in sommige Amerikaanse Staten veranderd met betrekking tot het undercover maken van foto's en video's van de intensieve veehouderij. Ze lobbyden voor een verbod op het maken en publiceren van zulke opnames.

Gelukkig werden deze "Animal Facility Interference" of "Ag Gag"-wetten snel ingetrokken dankzij protesten uit verschillende groeperingen, waaronder de media, het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet en consumentenactivisten. Toch "sluipen deze wetten er weer langzaam in", volgens een rapport op AlterNet.

Hieronder negen voorbeelden van wat de consument eigenlijk niet mag weten:

(1) Recombinant Bovine Groeihormoon (rBGH)

rBGH wordt bij koeien ingespoten om een hogere melkproductie te bevorderen. Het werd geproduceerd door Monsanto door DNA van koeien met E.coli te combineren (serieus). Nu is het in bezit van medicijnenfabrikant Eli Lilly.

Het infecteert de uiers van koeien waardoor deze misvormt raken en er een overvloed aan antibiotica-injecties nodig zijn die de aanmaak van antibiotica-resistente bacterieën weer bevorderen. rBGH laat ook kleine hoeveelheden pus in onze drinkmelk achter.

Een paar jaar lang werden boeren die hun melk "zonder BGH" labelden met "gerechterlijke stappen" bedreigd door Monsanto. Deze vrijheidsbeperking is een halt toegeroepen, maar de toevoeging van rBGH zelf aan melk hoeft nog niet op de verpakking vermeld te worden.

(2) Giftige medicatie in vlees

Het Amerikaanse overheidsorgaan The Office of the Inspector General (OIG) heeft bepaald dat vleesinspecteurs niet over de juiste middelen beschikken om residu's van bepaalde giftige medicijnen in vlees van de intensieve veeteelt te vinden. Parasieten en bacterieën kunnen uit het vlees worden gebakken - medicijnen en zware metalen echter niet.  

(3) 'Luxe' vleeswaren

Kalveren worden in kleine kisten gestopt zodat ze zich niet kunnen bewegen en worden daarna, voordat ze volgroeid zijn, geslacht. Hun spieren zijn dan niet ontwikkeld en hun zachte vlees wordt als kalfsvlees opgediend.

Ondanks beelden van ganzen en eenden met bloedende kelen die naar adem snakken en nauwelijk kunnen lopen, gaat het vetmesten van deze dieren voor de productie van foeie gras, een "delicatesse" gemaakt van hun opgezwollen lever, gewoon door.  

(4) Salmonella

Jack DeCoster, schuldig aan de meest recente grote salmonella-uitbraak in eieren, moest alleen een half miljard eieren terugvorderen nadat hij 1600 ziektegevallen had veroorzaakt. 

Zijn bedrijf werd niet gesloten en hij werd niet gearresteerd of beboet, ondanks de potentiële ernstig vervuilde toestand van zijn kippenhokken zoals vaak voorkomt onder eierproducenten, waaronder Tyson Foods. In plaats van betere voorwaarden te creeëren, wordt er gewoon meer antibiotica in de kippen geïnjecteerd.

(5) Antibiotica

Over antibiotica gesproken: 70 procent van alle bestaande antibiotica wordt gebruikt in de vee-industrie. Het consumeren van dit vlees zorgt ervoor dat de antibiotica in het menselijk lichaam terechtkomt. Voeg hier ons toch al overmatig gebruik van antibiotica aan toe. Het resultaat is nog meer antibiotica-resistente bacterieën zoals MRSA.

(6) Extreme groeihormonen

De EU verbiedt het gebruik van antibiotica of extreme groeihormonen in vee. De USDA is echter helemaal voor. Zelfs arsenicum wordt toegestaan om kippen sneller en groter te laten groeien.

Enjoy your chickenwings!

(7) HACCP

HACCP staat voor "Hazard Analysis and Critical Control Points", oftewel "Gevarenanalyse en kritische controlepunten". Het legt vleesinspecteurs beperkingen op door de hygiëne en veiligheid van het vlees aan de bedrijven zelf over te laten. De inspecteurs komen controleren of de bedrijven de voorgestelde kwaliteitscontroles uitvoeren, maar wenden uiteindelijk hun hoofd af wanneer de bedrijven besmet vlees produceren.  

(8) Gekke Koeienziekte

Het kwam, het ging, en het is nu weer terug, volgens het rapport op AlterNet. De EU verbood de rundvleesinvoer vanuit de V.S. toen de eerste uitbraak van BSE een feit was. De gekke koeienziekte is het gevolg van het mengen van delen van koeien met veevoer, wat Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) veroorzaakt, een ziekte die ook op mensen overgedragen kan worden.

(9) Gekloond vee

Volgens de FDA en de USDA is er geen verschil tussen gekloond en natuurlijk vee, dus hoeft gekloond vee niet als dusdanig gekenmerkt te worden. Deze redenatie wijkt niet veel af van het label-probleem van ggo- en rBGH-producten. In al deze gevallen heeft Monsanto de controle over de FDA en de USDA.


Geplaatst door Marieke Schoutens
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De meeste mensen zijn anderen.

Oscar Wilde, Brits auteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.