Onevenwichtigheid tussen dierenrijken

Insecten

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3225
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Dierenperspectief

Gekoppelde categorieen
Dierenwelzijn, Bewustzijn

Marieke de Vrij: “Ik vermoed dat dieren steeds meer spiegelend voor de mens gaan worden en dat ze ziektes creëren die ons gaan belasten. Wij worden straks ziek van hun leed. Dat is een terugwerkende kracht, omdat we te onbewust met hen overweg zijn gegaan. Op die manier worden wij daar dan bewust van gemaakt. We gaan herkennen wat het mensencollectief doet met het dierencollectief en hoe we ons te overmachtig gedragen.

Wanneer we dat werkelijk aangaan en dieren anders gaan behandelen, zijn we nog op tijd om een aantal dierenziektes in de kiem te smoren. Wanneer we dat niet doen, worden de indrukken van het dierenleed op ons menselijk lichaam straks onuitwisbaar. Dat is de waarschuwing die ik steeds voel.

Ook ten aanzien van het hele aardebewustzijn en de leefbaarheid op aarde, in relatie tot diersoorten en het mensenras, scheppen wij nu een eenzijdige overdaad. Wij ontwikkelen een passiviteit in de dierbeleving waardoor die zich inschikkelijk aan ons moet verhouden. Alleen het insectenrijk kunnen we niet afdoende controleren en daar gaat straks een enorme expansiekracht doorheen. Waarom? Omdat we de dierenrijken onderling helemaal niet in een natuurlijke afgestemdheid hebben kunnen houden. Dus wat zich in het groot niet kan weren, kan zich in het klein straks heel snel uitzetten, omdat we daar voorlopig minder grip op hebben. We beheersen weliswaar de grotere diersoorten, maar de kleine diersoorten kunnen we voorlopig niet mannen. Daardoor komt er een enorme onevenwichtigheid tussen de dierenrijken. Daar is veel te weinig kennis over.“

Bron: Dierenperspectief


Geplaatst door Marieke de Vrij

Marieke de Vrij

Marieke de Vrij (1953), spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe, heeft bijzondere heldere fijnzintuiglijke vermogens waaronder helder zien, weten, spreken en horen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Marieke de VrijLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

In 1970 hebben we in Amsterdam met anderhalve man en een stencilmachine de aanleg van een industriegebied kunnen voorkomen. Het kán dus wel!

Midas DekkersBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.