Fairtrade, goede doelen en dromen | Heilige Rudraksha zaden als sierraad

Ubud

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:27238
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Orongo

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Earth Company, Duurzaam in bedrijf, Aarde en milieu, Inspiratie, Kunst, Genezing

Sonja en Frank laten huis en haard achter en vinden innerlijke rust en een manier om een wezenlijke bijdrage te leveren aan meer balans in de wereld. Op Bali wordt hun droom werkelijkheid.

Vorig jaar augustus besloten zij voor onbepaalde tijd naar Indonesië te gaan, met Ubud - Bali als standplaats. Behalve het idee van een vrij leven lag alles nog open, erop vertrouwend dat het juiste tot hen zou komen.

“Tijdens een eerdere vakantie naar het mystieke Bali, voelden we ons echt thuis komen in Ubud, het artistieke en groene hart van Bali. Alles ademt daar yoga, rust en harmonie uit. We ontdekten dat we hier willen wonen om in vrijheid onze creativiteit en liefde te laten stromen.”

Het roer om
Terug in Nederland gaan ze weer aan de slag, vastbesloten binnen afzienbare tijd terug te keren naar Bali. Frank werkte in die periode als concept ontwikkelaar binnen de vastgoed branche en Sonja als coach/trainer voor de Hogeschool en als zelfstandige.
De economische crisis helpt Frank het roer totaal om te gooien. Hij verruilt zijn vastgoed carrière voor een periode waarin hij zich geestelijk volledig vrij kan maken van alle routines en verplichtingen. Sonja, die al eerder haar baan verruilde om lange tijd te kunnen reizen, stopt met haar eigen coachingspraktijk en neemt afscheid van haar collega’s en studenten.

“Na een intiem trouw- en afscheidsfeest vertrokken we naar Bali en brachten eerst een aantal maanden door in Ubud, intens samenlevend met elkaar. Veel lessen die we eerder hadden geleerd, doorleefden we nu opnieuw en met elkaar. Het bleek een leerzame periode. Toen ons eigen proces rustiger werd, gingen we op reis door het immense Indonesië. Na 3 maanden avonturieren kwamen we weer thuis in Ubud en waren blij en dankbaar voor alles wat we tot nu toe hadden beleefd. Onze hoofden waren geleegd en onze harten nog verder geopend. Graag zouden we iets doen om terug te geven en bij te dragen.”

Fairtrade Project
De zoektocht naar vrijwilligerswerk had nog geen vruchten afgeworpen. Tot Frank tijdens het ontbijt een krantje las met daarin een advertentie van Aum Rudraksha Designs. Hij herkende direct de spirituele sieraden van twee jaar geleden. Toen was het liefde op het eerste gezicht en ook nu sloeg de vonk weer over.

“We zochten op internet naar meer informatie en lazen over de filosofie van Aum Rudraksha Designs en over haar oprichtster, Soma Temple. We werden steeds enthousiaster en bespraken met elkaar hoe geweldig het zou zijn om deze krachtige, spirituele sieraden naar Nederland en België te brengen en daarmee bij te dragen aan een gezondere wereld. We belden Soma op en hadden met haar een afspraak op het Bali Spirit Festival. Het klikte meteen en Soma vertelde gepassioneerd haar verhaal.”

Soma Temple
Jaren geleden was Soma op retraite in India bij haar guru Papa Ji. Hij vertelde Soma dat ze dichtbij een rijke bron van Rudraksha zaden woonde en dat het haar taak was de heilige zaden richting het Westen te verspreiden. Rudraksha zaden worden in diverse culturen als zeer heilig beschouwd en staan bekend om de helende werking op lichaam en geest. Soma reisde heel Azië over op zoek naar de beste kwaliteit Rudraksha’s. Na een zoektocht van 5 jaar had ze de gewenste kwaliteit gevonden en begon er mala sieraden mee te maken. Met evenveel zorg als voor de Rudraksha zaden, zocht ze naar zuivere edelstenen om haar ontwerpen mee te verrijken. Het resultaat is een grote collectie, krachtige sieraden, die over de hele wereld wordt gedragen, zowel religieus als modieus, door bekende en minder bekende mensen, door mannen als vrouwen en door jong en oud.

“We bespraken met Soma onze ideeën en met haar goedkeuring werden we exclusief distributeur van deze fairtrade, spirituele sieraden voor Nederland en België. Een aantal dagen later bezochten we het productie atelier van Aum Rudraksha Designs in het zuiden van Bali. Daar zagen we de lokale mensen achter de schermen en dat was geweldig om te zien. Al zingend werden de mala’s geregen en geknoopt, met op de achtergrond een CD met mantra’s.
De sfeer is er sereen. De medewerkers hebben het helemaal naar hun zin, ze werken in een prettige omgeving en krijgen een eerlijk loon én delen mee in de winst van het bedrijf.”

Goede doelen en dromen vervullen
Inmiddels is een behoorlijk deel van het dorp betrokken bij het maken van deze sieraden en ontvangen steeds meer locale mensen een goed inkomen. Daarnaast wordt met een aanzienlijk bedrag van onze inkoop de stichting Bumi Sehat gesteund, een geboorte- en welnesscentrum op Bali. De stichting is opgezet door Robin Lim, CNN hero of the year 2011. Samen met haar team geeft zij gratis prenatale zorg aan duizenden Balinese vrouwen die niet draagkrachtig genoeg zijn om deze zorg op andere wijze te verkrijgen.

“Wij vinden het belangrijk om anderen te helpen en de locale bevolking te ondersteunen. Voor Nederland en België schenken wij verder een deel van onze winst aan Stichting ‘Doe een Wens’ (Make-a-Wish), die de hartewens vervult van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Wij weten uit eigen ervaring hoe krachtig het is als je droom werkelijkheid wordt. Zeker voor deze kinderen kan het een wereld van verschil maken voor hun toekomst.”

Mala Spirit is geboren
Na maanden van enthousiaste voorbereiding op Bali ging in juli 2012 hun webshop www.malaspirit.nl online en konden ze eindelijk echt naar buiten treden met de Mala Spirit sieraden. Sonja en Frank kwamen afgelopen zomer ruim drie maanden terug naar Nederland om fysieke verkooppunten te vinden en hun sieraden te presenteren op festivals en open dagen van spirituele centra.

“Vanaf dag één ontvingen we van klanten positieve reacties over het effect van de mala's. Inmiddels komen de klanten niet alleen uit Nederland maar ook uit België en zijn we aan het onderzoeken om verder de grens over te gaan. We zijn heel dankbaar dat we een eenvoudig leven mogen leiden waar we altijd van hebben gedroomd en tevens bij kunnen dragen aan een nieuwe wereld in balans.”

De prachtige en helende sieraden zijn ook te koop via Orongo (al vanaf € 14,-!).


Enkele sieraden van Mala Spirit

'Chakra Fantasy Bracelet'


De 'Chakra Fantasy Bracelet' is gemaakt van kleine Rudraksha's en diverse kleuren edelstenen van eenzelfde verfijnd formaat. Alle zeven chakra kleuren worden in deze armband driemaal vertegenwoordigd door: rode Aventurijn, Carneool, Serpentine, groene Aventurijn, Agaat, Amethist en Kristal kwarts. Eén maat. Geregen aan duurzaam elastiek. Grootte van Rudraksha's: 5 mm per stuk.

Klik hier voor meer informatie over deze armband.

 

´Heart Mala´

Deze zacht groene 'Heart Mala' wordt met gemak gedragen en is speciaal ontworpen voor zaken van het hart.

De mala bestaat uit Rudraksha's en kralen van Aventurijn. 108 kralen, handgeknoopt. Hanglengte circa 42 cm. Grootte rudraksha: 7 mm per stuk.

Klik hier voor meer informatie over deze mala.

Klik hier om meer producten van Mala Spirit op Orongo te bekijken.


Geplaatst door Orongo

Orongo

Als webshop met producten voor een bewust, gezond en (h)eerlijk leven is Orongo trotse sponsor van Earth Matters. 

www.orongo.nl


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van OrongoLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

In het leven van ieder mens komt een moment waarop het innerlijk vuur dooft. Het laait weer op als gevolg van een ontmoeting met een ander mens. We moeten dankbaar zijn voor die mensen die het vuur van de innerlijke geest weer ontsteken.

Albert Schweitzer, Duist arts en filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.