Resultaten voor Moniek van Pelt

Introductie van Moniek van Pelt

Moniek van Pelt

Ik ben Moniek, geboren op een winterse dag in 1972 in Rotterdam en wonende in de stad van het Delfste blauw. Vrijlieft, MO en mama; autodidact, vrije denker en spreker, met het vermogen tot kijken naar de wereld als naar een wonder. Zo schrijf, spreek, teken, dicht, zing, huil en lach ik het wilde ongerijmde dagelijks tot leven. Het voelt alsof ik ervoor geboren ben, mijn eigen weg hierin te gaan. Misschien heb ik daarom wel nooit veel interesse gehad in opleidingen, ik hou zo van het ‘nieuw en nu’. Het is voor mij een kunst om woorden en beelden uit de open lucht te plukken en ze een plek te geven in vandaag. En als dit moment alles is wat ik te ervaren heb, dan is mijn CV alles wat je op mijn website ziet.

mezelf zijn
Bovenal wil ik mijn vrije gevoel voor 'mezelf zijn' verbeelden en daarmee mensen inspireren zichzelf weer te ervaren als open en lichtvoetig. Manieren, methoden, concepten, oude verhalen en hologrammen zijn voor mij vooral bedoeld om mee samen te spelen. Het wezenlijk leren zien van leven binnen en buiten de aarde in al haar opbouw en afbraak; de manipulaties, de grote narcistische invloeden, de culturen vol ogenschijnlijke lagen van bewustzijn en de vergeten galactische verbondenheid, het is wat me drijft en inspireert. 

mooi
Kinderen, natuur en dieren nemen een bijzondere plek in in mijn leven. De verbinding tussen kind en volwassene, tussen mens, natuur en dier en tussen leven en dood; het- in kern zijn- boeit me mateloos. Ik zie en leef graag voorbij de vaste vormen der menselijke bedenksels en probeer 'het bronnig gevoel voor samen' dagelijks mijn vorm te geven in tekeningen, verhalen, gedichten, voordrachten en gesprekken. Eigenlijk spreek ik liever van onze vorm, omdat de oorspronkelijk verbonden dieren, natuur en kinderen een heel helder verhaal meegeven, die ik ontvang en de vrijheid geef om te stralen. Deze wezenrijkheid helpt mij bovendien, om mijn eigen gevoel voor stem weer te vinden.

website: moniekvanpelt.nl
Quote

Een mens is een mens omdat hij anderen als mensen ziet.

Desmond Tutu, Zuid-Afrikaans domineeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.