Zwemmen met dolfijnen in Zuid-Australië

Dolphins

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7574
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Vimeo: Lodewijk van Eekhout

Gekoppelde categorieen
Lezersbrieven, Inspiratie, Australië, Geografisch, Bewustzijn

(Lodewijk van Eekhout | ingezonden) In 2008 maakte ik voor het eerst contact met deze groep dolfijnen in Zuid-Australie. Daarna had ik in 2009, 2010 en 2011 opnieuw de mogelijkheid om met deze groep te zwemmen. De dolfijnen komen naar deze baaitjes om te baren en hier veilig met hun jongen te kunnen zwemmen. In de diepere gedeeltes zwemmen namelijk haaien. Het gaat om een wilde groep dolfijnen. Als ze mijn aanwezigheid niet op prijs stellen, zijn ze zo weg.

Begin 2014 heb ik de groep een maand gevolgd en meerdere keren kunnen filmen met de GoPro 3+ black edition. De opnames zijn gemaakt zonder zuurstofflessen, gewoon door mijn adem in te houden, net als de dolfijnen. Overigens heb ik eerst toestemming gevraagd aan de plaatselijke aboriginal “caretaker” van die plek, en hebben we een soort welkomstritueel gedaan.

Deze ontmoetingen heb ik als zeer bijzonder positieve momenten ervaren en deze positieve vibes wil ik graag doorgeven. 

Bron: Vimeo Lodewijk van Eekhout


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Een menselijk wezen is deel van het geheel, dat wij 'universum' noemen, beperkt door tijd en ruimte. De mens ervaart zichzelf, zijn gedachten en gevoelens als iets wat van de rest is afgescheiden. Het is onze taak onszelf uit deze gevangenis te bevrijden door compassie en mededogen te vergroten en alle levende wezens en de gehele natuur in haar schoonheid te omhelzen.

Albert EinsteinBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.