De nieuwe maan van 28 januari 2017

ijsmaan EM Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5349
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Astrologie, Bewustzijn

(Petra Stam) De eerste helft van het winterseizoen is inmiddels achter de rug. De nieuwe maan valt in de periode van de IJsmaan. Dit is de koudste periode op het noordelijk halfrond. IJs en kou zorgen ervoor dat de natuur zichzelf zuivert: er heerst uiterlijke rust in de natuur en wat zwak of eenjarig was, is afgestorven of zelfs al voor een deel verteerd. In de buik van de Aarde ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op het juiste moment om naar buiten te treden. Ga voor jezelf na wat jij hebt achtergelaten, verwerkt of verteerd. En wat sluimert er in jou, wat wil geboren worden en wacht op het juiste moment om tevoorschijn te komen? Formuleer vervolgens duidelijk een plan of doel: wat wil je in de lente werkelijk vormgeven in de buitenwereld?

Het thema bij de nieuwe IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’. Dit is een goed moment om zuiverheid en helderheid te bewerkstelligen in en om je heen: zuiver je huis (wierook, opruimen), je lichaam (sapdag), je gedachten (bedenk een positieve affirmatie), etc. Vanuit zuiverheid kun je in de diepte van je hart ervaren wat je écht verlangt…

De nieuwe maan staat (net als de Zon) in het teken Waterman. Dit kan best grillig maken, want vrijheid wordt boven alles verlangd. Samen met vrienden of gelijkgestemden zijn is fijn, maar het hoeft niet uitgebreid over gevoelens te gaan. Verlangens delen en nieuwe (rationele) levenservaringen opdoen spreekt je meer aan. Saaiheid is taboe onder deze maan! Kijk echter uit dat je niet uit onrust of te rigoureus oude ideeën, wegen of mensen aan de kant zet.

Het enige aspect dat de Maan verder maakt, is met asteroïde Pallas Athena. Dit combineert het mentale creatieve principe (Pallas) met gevoelens (Maan). Intellect en emotie kunnen samenwerken, waardoor je intuïtief of vanuit helderwetendheid weet wat goed voor jou is. Je durft je vrouwelijke kwaliteiten te tonen en te gebruiken. Het opkomen voor zwakkeren of minderheden kan een rol (gaan) spelen.
De Maan staat precies tussen Venus en Saturnus in, maar deze twee planeten staan vierkant van elkaar wat duidt op spanning. Hierdoor spelen verantwoordelijkheid en plicht in plaats van spontane liefde al snel de hoofdrol in relaties. Dit komt wellicht door een achterliggende angst om te worden verlaten of afgewezen. Probeer spontaan te zijn. Laat het winterlandschap buiten en breng de zon binnen!

We zijn weer op weg naar een maansverduistering, die vindt plaats in de avond van 10 op 11 februari. Vlak daarvoor geef ik een passende workshop over dit fenomeen. De (deels geleide) meditaties worden muzikaal begeleid door Robert van Miltenburg. “Work your magic!”
10 februari om 19:30 uur te Ulvenhout (Brabant).  Info/opgave hier

Alles weten over de Maan? Abonneer je op de maan-nieuwsbrief. Deze keer extra:
- Venus en Saturnus, soberheid of bereidheid tot binden?
- Cheiron – Venus: lijden en helen in de liefde (Psyche en Eros)
- Praktisch: zuiveringswierook maken

Bron: petrastam.nl


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is het ultieme wapen van macht.

Charles de Gaulle, Frans staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.