De volle maan van 14 november 2016

volle maan 14 november 2016 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10947
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Bewustzijn, Astrologie

(Petra Stam) De volle Bloedmaan staat deze dag tijdens haar elliptische omloop het dichtst bij de Aarde en wordt daarom een supermaan genoemd – het is de grootste supermaan van de eeuw zelfs. Haar energie is extra krachtig, waardoor sluimerende emoties en gevoelens meer naar de oppervlakte worden getrokken. Het thema ‘wijsheid en offer’ hoort bij deze maanperiode.

Sta stil bij jouw eigen-wijsheid en ga na hoe je die in de loop der tijd hebt ontwikkeld. Leer je van jezelf of neem je over wat je omgeving je voorhoudt? Welke oppervlakkige bezigheid kun je opofferen om iets constructiefs, liefdevols of spiritueels vorm te geven? Juist in deze tijd van extremen is dit belangrijk. De Aarde, veel mensen, dieren, planten en de natuur hebben hulp nodig – niet van ego-gerichte politici, maar van betrokken mensen.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Stier. Dit geeft een koesterende, warme, beschermende energie. De behoefte aan bescherming en veiligheid neemt toe en veranderingen worden gevreesd. Je eigen plek met jouw vertrouwde spullen is belangrijk. Van daaruit kun je werken aan een hogere waarde, namelijk eigenwaarde! Welke talenten, sterke kanten en krachten herken je in jezelf? Hoe zou je die in de wereld kunnen en willen inzetten? De kracht van een Stiermaan is trouwheid. Door in eerste instantie trouw te zijn aan jezelf en te voelen wat ten diepste geleefd wil worden en daarvoor te gaan of dat uit te dragen, maak je je los uit een oud angstbeeld en draag je bij tot het grotere goed op Aarde. De invloed van Uranus helpt mee om werkelijk jezelf te (willen) zijn en jouw unieke bijdrage te leveren aan een mooiere, veiligere wereld.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Schorpioen. Dat kan aan de ene kant extra gevoelig maken voor kritiek, aan de andere kant groeit de behoefte aan diepgang (versus oppervlakkigheid) en transformatie (versus vasthouden aan het oude).

De Zwarte Maan staat tegenover de Maan. Je kunt zeggen dat je hierdoor de ego’s in de dualistische wereld gespiegeld krijgt. Het kan een gevoel van vervreemding geven, want het maakt je ervan bewust dat er juist zorgende, liefdevolle en voedende krachten (vrouwelijke kwaliteiten) nodig zijn in je leven en in de wereld. Observeer jezelf ook eerlijk: in hoeverre leef je vanuit je ziel (CREATIE) en wanneer leef je van buiten naar binnen (REACTIE)?
(De invloed van de Zwarte Maan, Priapus, supermaan, Pallas, Uranus en Ceres worden uitgebreid uitgelegd in mijn maan-nieuwsbrief)

Afbeelding: de volle Bloedmaan uit kaartenset ‘De Maan – 66 mystieke kaarten voor bewustwording’

TIP: Op-weg-naar-Midwinter-workshops in Brabant:
9 dec. in Roosendaal  (...Informatie, hemelse invloeden, doelen stellen. Je krijgt een ‘direction stone’ waarmee we gaan mediteren. De Keltische godin Arianrhod, koningin van het hemelse zilveren (sterren)wiel staat je bij...)
10 dec in Ulvenhout  (...Dit is hét moment om je eigen binnenwereld te onderzoeken, licht te schijnen op dat wat zich in de schaduw bevindt en het om te zetten in kracht. De Soemerische mythe van Inanna, een oefening en diepgaande meditatie gaan je daar persoonlijk bij helpen. Je krijgt de energetische edelsteen-remedie Labradoriet, waardoor je gemakkelijker contact kunt maken met je innerlijke kracht en je missie....)

Bron: A3boeken


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

It is dangerous to be right, when the government is wrong.

VoltaireBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.