De nieuwe maan van 30 oktober 2016

Moon

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7489
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Astrologie, Bewustzijn, (Grens)wetenschap

(Petra Stam) Deze nieuwe maan valt zo goed als samen met Samhain (Halloween) en de wintertijd gaat in. Het thema van de Jachtmaan, ‘overleven en transformatie’, speelt nog mee. Vanaf deze tijd is het gemakkelijker om contact te maken met de Andere Wereld en zal het nog vroeger donker zijn. Dit is Schorpioentijd ten top!

De Maan, de Zon én Mercurius staan naast elkaar in het sterrenbeeld Schorpioen. Nieuwe manen hebben te maken met een nieuw begin, Schorpioen heeft te maken met het einde van iets. Sta stil bij wat je bent ontgroeid, welk stukje in jezelf mag ‘sterven’. Diep van binnen weet je welk gedrag, welke gedachte, persoon of situatie jou niet meer bijstaat in je groei, dus luister naar je innerlijke stem. Schorpioen draagt een hoger beeld in zich: de Adelaar die het lage deel kan overstijgen en bezien, waardoor ware transformatie kan plaatsvinden.
Mercurius is de planeet van het intellectuele vermogen, van begrip en het doorgeven van boodschappen. Het gaat over communicatie met anderen, maar met Mercurius in Schorpioen kun je ook berichten vertalen die je uit andere dimensies oppikt. Bedenk als het om geheimen van anderen gaat of het wel aan jou is om bepaalde zaken aan het licht te brengen.

Neptunus staat harmonieus ten opzichte van Maan, Zon en Mercurius, waardoor je voorgevoelens hebt, mediamiek en intuïtief bent en je geleid voelt. Tegelijk kun je ook verlangen naar eenheid én de angst hebben om verlaten te worden of alleen te zijn. Het ego laat niet zomaar los wat het vast heeft – probeer daar doorheen te zien! Vlucht niet weg in drank of een relatie, maar geef creatief uiting aan beelden, visioenen of inspiratie, start een (spiritueel) project, schrijf een sprookje of gedicht. Deze hemelse invloeden maken dat dit ook een goede tijd is om te orakelen – je pikt op wat je binnenwereld of de Andere Wereld je te zeggen heeft.

Workshops in november en december:
3 november: Maan(kaart) workshop in Aalten
13 november: Isis Mysterieschool workshop in Schipluiden
9 december: Midwinter workshop in Roosendaal – met muziek
10 december: Workshop Binnen-licht in Ulvenhout (Brabant) – met muziek
21 december: Isis en de geboorte van het licht’ in Harderwijk

In de Maan-nieuwsbrief dit keer alles over de Schorpio-tijd, Neptunus, Samhain en een divinatie-oefening.

Bron: A3boeken


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De grote gave van ons mensen is dat we empathisch kunnen zijn.

Meryl Streep, Amerikaans actriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.