De volle maan van 16 oktober 2016

volle maan oktober 2016

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7067
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Bewustzijn, Astrologie, (Grens)wetenschap

(Petra Stam) En ineens was het herfst! Buiten is het koud en snel donker, de binnenwereld neemt een belangrijker plek in dan de buitenwereld. Het proces van verteren is op gang gekomen: bladeren vallen en vergaan, bepaalde paddenstoelen komen op - de tijd van verborgen ondergrondse activiteit komt op gang. Voor ons luidt de Jachtmaan de tijd in voor inkeer en introspectie, voor onderzoek in je eigen onderwereld (onderbewuste) naar wat je de komende tijd wilt wegjagen of najagen.

Wat wil je laten overleven? Welke gedachten, blokkades of angsten wil je juist transformeren? Misschien is er een diepgaande verandering nodig voordat je verder kunt of een nieuwe start kunt maken. Het thema bij deze volle Jachtmaan is ‘overleven en transformatie’.

De volle maan staat in het teken Ram, waardoor je meer kordaat, spontaan, onafhankelijk of ongeduldig kunt zijn. Je weet wat jij wilt en daar ga je voor. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Weegschaal. Dat brengt de behoefte aan harmonie en kan dus voor balans zorgen tussen jouw binnenwereld en de buitenwereld. Emoties kunnen sterk op en neer gaan, maar kijk uit dat je geen deuren intrapt tijdens een opwelling. Door uiting te geven aan je gevoelens of passie via creativiteit zorg je ervoor dat je dichter bij jezelf blijft en minder kans loopt om conflicten met anderen te krijgen.

De Maan staat naast Uranus, waardoor je plotse inzichten in emoties en (voor)gevoelens kunt hebben. Het maakt je bewust van jouw verlangens, maar ook juist van je (emotionele) onafhankelijkheid en vrijheid. Je emoties kunnen alle kanten opgaan en woorden zoals ‘altijd’ of ‘nooit’ vermijd je liever onder deze maan. Luister naar je intuïtie vóórdat je iets doet waardoor je alle aandacht opeist, je innerlijke rebel vrij spel geeft of aan plotse behoeften toegeeft!

De Maan staat onharmonisch ten opzichte van asteroïde Juno, wat kan duiden op conflicten tussen je eigen emotionele behoeften en die van een geliefde. Er is de neiging om onbewuste behoeften op een ander te projecteren. Dit kan leiden tot onzekerheid, afhankelijkheid of jaloezie. Natuurlijk ligt de oplossing in emotionele zekerheid en vervulling (eerst) bij jezelf vinden.

TIP
Op 3 november geef ik een MAAN(kaart)WORKSHOP in Aalten (Gelderland)! Over de invloed van de 13 manen en hun energie aan de hand van de Maankaarten. In het tweede deel wisselen meditatie en werken met de Maankaarten elkaar af. Zo doe je algemene én persoonlijke inzichten op.
OPGAVE

Bron: Earth Matters


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.