De volle maan en maansverduistering van 18 augustus 2016

volle maan augustus 2016 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3774
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie

(Petra Stam)De periode van de Maan van het Hemelvuur (14 augustus – 12 september) is aangebroken. Deze naam houdt verband met het benauwde weer in de nazomer dat nogal eens tot onweer kan leiden. Bliksem is een ontlading die op vier of vijf kilometer hoogte ontstaat. Pas op twintig meter boven de Aarde zoekt de ontlading een goede geleider (bomen, gebouwen, of lager bij de grond). Psychologisch gezien staat bliksem voor een flits van inzicht. Bij deze maan hoort dan ook het thema ‘inzicht en waarheid’. Probeer oorzaken en gevolgen te zien in je leven. Waarom is iets juist wel of niet gelukt? Het geeft zicht op jouw oogst of resultaten en maakt duidelijk hoe je (nu of later) veranderingen kunt aanbrengen.

De volle maan staat op 18 augustus tot 18:34 uur in Waterman, daarna gaat ze naar Vissen. Dit brengt een grote behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid, geeft vindingrijkheid en versterkt broederschap of kameraadschap. Ook onrust of rebellie kan opspelen. Het uiten van gevoelens is lastiger onder deze maan, dus als je je eenzaam voelt of behoefte hebt aan een emotioneel contact, geef het dan aan - de buitenwereld ziet namelijk niet aan jouw buitenkant wat je werkelijk nodig hebt.

Ook Uranus, de heersende planeet van Waterman, staat in een harmonische verbinding met de Maan. Dat versterkt alle Maan-Watermaneigenschappen, maar maakt ook dat je probleemloos van het ene naar het andere kunt overschakelen en flexibel bent, tenzij iets jouw vrijheid belemmert! Je kunt je extra levendig voelen, plotse geniale invallen hebben of ervaren dat je intuïtie uitstekend is. Toch blijft je binden of écht ergens voor gaan lastig. Onderzoek dus in jezelf of je (onbewust) voor onbereikbare liefdes of doelen gaat, zodat je je niet echt hoeft te binden.

Van 11:24 tot 12:01 uur is de Maan korte tijd ook verduisterd. De Aarde staat dan tussen de Zon en de Maan waardoor een gedeelte van de Maan in de schaduw komt te liggen. Tijdens een maansverduistering kun je geconfronteerd worden met een wirwar aan gevoelens of emoties. Probeer inzicht te krijgen in wat je voelt, droomt of welke ingevingen je hebt – het kan je meer duidelijkheid geven over hoe je ergens over denkt, het brengt je naar jouw waarheid.

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Abonneer je dan op de MAAN-NIEUWSBRIEF
Dit keer:
- Uranus en Maan
- Maansverduistering
- Asteroïde Pallas Athena en Maan + Zon
- Praktisch: meer balans creëren tussen rechter- en linkerhersenhelft, mannelijk en vrouwelijk principe

Bron: Earth Matters


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Niets staat geluk meer in de weg dan de herinnering aan geluk.

André Gide, Frans schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.