De volle maan van 20 juli 2016

volle maan juli 2016 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5193
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie

De volle maan staat even na middernacht (0:58 uur) in volle glorie aan de hemel (op andere plekken in de wereld kan dit dus nog 19 juli zijn). De volle Graanmaan valt altijd rond de graanoogst. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor alles wat de Aarde ons geeft. Het is ook een tijd om stil te staan bij jouw bestemming en eerste oogsten of successen. Zie wat wél is gelukt, wat goed is gegaan, wat jouw inzet je heeft opgeleverd. Wees dus ook dankbaar, positief en liefdevol naar jezelf!

De volle maan in Steenbok maakt ernstig en plichtsgetrouw. Het geeft de mogelijkheid om nuchter en vol verantwoording te werken aan jouw top. Structuur geeft je zekerheid nu en helpt je doelen te behalen. Let er wel op dat je de regels voor jezelf niet streng toepast – speel, voel en vraag ook eens hulp als tegenhanger! Die mogelijkheid is er zeker, want de Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Kreeft. Gevoelens liggen wellicht veilig binnen het harde schild opgeslagen zodat je niet kan worden gekwetst, maar je gevoel is ook je kompas. Zorg er dus minstens voor dat je zelf weet wat je gevoel te zeggen heeft.

Mars activeert zowel de Maan- als de Zonenergie. Dit kan wisselende stemmingen geven, prikkelbaar en licht ontvlambaar maken. Dit helpt wel om je bewust te worden van je gevoelsimpulsen en ernaar te luisteren. Als je een (fysieke) uitlaatklep hebt, kun je overtollige energie kwijt en toch veel gedaan krijgen. Oefenen in geduld hebben is een uitdaging onder deze volle maan.

De rebelse en tegendraadse planeet Uranus staat vierkant de Maan – dat kan de wisseling van stemmingen nog sneller doen gaan! Je vrijheidsdrang wordt gewekt, waardoor je de achterdeur uitstapt zodra er maar enige emotionele druk op je wordt uitgeoefend. Richt je niet op dat wat jou ontevreden maakt, maar op je successen en nieuwe uitdagingen.


Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.

Bron: Petra Stam


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik ben niet bang om dood te gaan, ik wil er alleen niet bij zijn als het gebeurt.

Woody Allen, Amerikaans acteur en filmmakerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.