Dinsdag 18 april: uitspraak Monsanto-zaak..

Stop glyfosaat

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3354
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Want to know nl

Gekoppelde categorieen
Land- en tuinbouw, Milieu, Aarde en milieu

(WantToKnow | Guido Jonkers) Er zijn inmiddels ook weer nieuwe onthullingen gekomen, via een rechtszaak tegen Monsanto in de VS. En op verschillende andere plaatsen in de wereld hebben slachtoffers van grootschalig gebruik van pesticiden en andere giftige producten van Monsanto zich verenigd. In het Monsanto Tribunaal zijn hun zaken bijeengebracht en is een overkoepelend beeld gevormd. Mensen die gerechtigheid willen en dat er een einde komt aan de giftige praktijken. Diverse van deze groepen zijn al verwikkeld in rechtszaken waarin Monsanto aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Zo loopt er in de VS een zaak van slachtoffers met non-Hodgkin lymfoom, waarin onlangs boeiende documenten (HIER) openbaar werden gemaakt.

Monsanto blijkt heel goed en al lang te weten dat glyfosaat potentieel kankerverwekkend is. Bovendien blijken er sterke banden tussen de voedselwaakhond die Monsanto zou moeten controleren en het bedrijf. Inmiddels zijn de plannen van de Duitse chemie-moloch Bayer, dat Monsanto wil overnemen, in een eindstadium aangekomen. Het wachten lijkt nu op het oordeel van de anti-kartel waakhonden in de VS, Europa en vele andere landen.

Een simpel bord dat de keiharde waarheid toont.. Waarom willen bedrijven als Monsanto niet dat GMO-voedsel als zodanig gelabeld wordt.. Het is ook daar duidelijk: RoundUp als kankerveroorzaker is niet bevorderlijk voor de verkoop van je voedsel natuurlijk..!!

Het organisatiecomité van het Monsanto Tribunaal vroeg deze organisaties in vele landen het oordeel van het Tribunaal te betrekken in hun afwegingen voor de keuring van deze fusie.. Verder zal het oordeel gepresenteerd worden aan de aandeelhouders van Bayer. Als milieu en gezondheidsschade deels of geheel verhaald kunnen worden op  het bedrijf dat de verantwoordelijke stoffen levert, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de waarde van dat bedrijf en dus op de waarde van de aandelen Bayer.. Zo komen de echte kosten (True Cost) van producten in beeld. Voor de aandeelhouders van Bayer is het dus de vraag of ze met Monsanto geen Paard van Troje binnenhalen..

Europees Burgerinitiatief tegen glyfosaat – al getekend?
In februari startte een Europees Burgerinitiatief tegen glyfosaat. Dit is het grootste werkzame bestanddeel in de sleutel van de GMO-tovenarij van Monsanto. Het bedrijf is in staat planten, via DNA-manipulatie, resistent te maken tegen dit UITERST GIFTIGE SPUL. Vervolgens kan de boer het middel glyfosaat lekker op zijn akkers en gewassen spuiten, want de planten zijn er weerbaar tegen. Maar de mens niet natuurlijk..!!

Als 1 miljoen mensen een geldige ondertekening zetten (met volledige gegevens voor deze formele procedure) én als het vereiste aantal in tenminste 7 EU landen wordt gehaald, moet de Europese Commissie het verzoek behandelen. De concrete vraag is glyfosaat te verbieden, de erkenningsprocedure voor pesticiden te hervormen en bindende EU-doelstellingen vast te leggen om het gebruik van pesticiden te verminderen. Al 650.000 mensen hebben getekend, dus we zijn op 2/3e. Maar Nederland en België hebben hun doel nog niet gehaald.

Help het initiatief breder bekend te maken en Teken hier!

Of steun het Tribunaal met een gift!

Een oproep van de penningmeester van de Stichting Monsanto Tribunaal:

Beste vrienden.

Het Monsanto was mede dankzij jullie financiële steun een groot succes. De organisatie is gelukt en het bescheiden restant zetten we in om de presentatie op 18  april te organiseren.

Half februari besloot het organiserend comité tijdens een bijeenkomst in het transitiestadje  Ungersheim in de Franse Elzas om ook na de uitspraak door te gaan met de strijd. Om te beginnen willen we de conclusies van de rechters wereldwijd bij een zo breed mogelijk publiek bekend maken. Om maximaal effect te hebben is dit van groot belang. Vervolgens is de belangrijkste prioriteit na het tribunaal om de getuigen zo veel mogelijk te helpen bij het vervolg. We hebben de eerste verzoeken voor logistieke, publicitaire, politieke en natuurlijk ook financiële steun al ontvangen. Daarvoor doen we een beroep op jullie. Elk bedrag is welkom en we hopen ook op enkele bijzondere donaties om een halt toe te kunnen roepen aan de giftige praktijken van Monsanto.

Hartelijke en solidaire groet,

René Lehnherr

Penningmeester van de Stichting Monsanto Tribunaal

(erkende ANBI instelling, giften aftrekbaar, Stichting Monsanto Tribunal, Triodos Bank, IBAN: NL48 TRIO 0390 9546 67 )

De presentatie van het vonnis/advies van de 5 rechters bijwonen? Dat kan ook in Den Haag, want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er wordt Engels gesproken. Belangstelling? Stuur een mail naar [email protected] er snel bij, want het is zolang de voorraad strekt.

Maar kan je er niet bij zijn, geen nood, want de bijeenkomst is ook per livestream te volgen in het Engels, Frans, Duits en Spaans. De link naar de uitzending in de verschillende talen komt op www.monsanto-tribunal.org

Bron: WantToKnow.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het proces van verlichting gaat er niet om dat je wordt wie je werkelijk bent, maar dat je ont-wordt wat je nooit was.

Jed McKenna, Amerikaans auteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.