11.08.2017 - 12.08.2017 | Iets DOEN voor depressieve tienermeiden

Campagnebeeld LEEF

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1325
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Bewust Ondernemende Vrouwen

Gekoppelde categorieen
Acties, Agenda, Media en agenda

(Bewust Ondernemende Vrouwen) Bewust Ondernemende Vrouwen organiseert tweedaagse voor tienermeiden met sombere en depressieve gevoelens.

Groningen, 04 augustus 2017 

Het vrouwennetwerk Bewust Ondernemende Vrouwen (BOV) organiseert 11 en 12 augustus een tweedaagse voor meiden tussen de 12 en 19 die last hebben van depressieve gevoelens, waarbij coaches en therapeuten zich belangeloos inzetten.

Zo’n 4 procent van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar geeft aan sombere of depressieve gevoelens te ervaren. Dat betekent dat er gemiddeld in iedere middelbare schoolklas een kind is dat erover nadenkt zijn of haar leven te beëindigen. Niet zonder gevolgen: tieners met een depressie hebben grote kans op een depressie of andere psychiatrische aandoening op latere leeftijd. Niet alleen de tieners lijden hier dus onder, maar het veroorzaakt ook een enorme druk op ons gezondheidsstelsel.

Onlangs deed de moeder van de suicidale Emma een oproep op Facebook: Emma heeft al lang last van depressieve klachten, stond op een wachtlijst voor de gespecialiseerde GGZ, en had in de tussentijd nog een zelfmoordpoging gedaan. Sigrid van Drunen, oprichter van Bewust Ondernemende Vrouwen, las dit en besloot in actie te komen voor deze sombere en depressieve tienermeiden door samen met de therapeuten en coaches in haar netwerk het project LEEF! op te zetten. Aan het project werkt onder anderen therapeut en life-coach Judith van Beers uit Groningen mee.  

Met dit project willen zij tienermeiden met sombere en depressieve gedachtes laten voelen dat ze waardevol zijn. “Wij willen deze meiden laten voelen dat ze ertoe doen, ook als dat in hun ogen nu niet zo lijkt te zijn. Vaak hebben deze meiden het idee dat ze de enigen zijn die zich zo voelen. Ons doel is om hen te laten inzien dat dit niet zo is. We geven deze meiden handvatten om zich staande te houden in deze wereld.” 

Diverse activiteiten

Bij LEEF! wordt iedere deelnemer gekoppeld aan een buddy, een vertrouwenspersoon. Deze buddy's zijn ervaren coaches en therapeuten die bovendien goed bekend zijn met de doelgroep en de problematiek. De deelnemers en de begeleiders verblijven twee dagen en een nachten op de locatie. De tweedaagse van 11 augustus vindt plaats in de Kaag (bij Leiden). Van 20 tot 22 oktober vindt er een LEEF! driedaagse plaats in Hattem (bij Zwolle).

LEEF! is erop gericht deze jongeren weer te laten voelen wat ze waard zijn door ze aandacht en een luisterend oor te bieden, maar ook door het contact te herstellen door middel van fysieke activiteiten. Zo maken meditatie en yoga onderdeel uit van het vaste programma. Daarnaast kunnen de deelnemers kiezen voor activiteiten, waaronder wandelen en stemexpressie. Ook gezonde voeding en de relatie tussen voeding en de geest is een speerpunt van het programma: tijdens het weekend zal ervaringsdeskundige en kok Joni Nelis van Joinjoni Catering biologische en vegetarische maaltijden verzorgen.

LEEF! Is hiermee geen standaard therapeutisch weekend, maar een weekend waarin tienermeiden met depressieve en sombere gevoelens aan het roer staan: zij kunnen aangeven wat ze willen ervaren, de begeleiders luisteren naar hen en reiken hen handvatten aan.

Donatiecampagne

Om dit te kunnen financieren heeft BOV een donatiecampagne gestart en is de locatie op de Kaag gesponsord aangeboden. In totaal is er nu nog 12.205 van de 17.000 euro nodig voor dit project, dat éénmaal twee dagen en éénmaal drie dagen in beslag neemt. Van dit bedrag betaalt BOV de huisvesting voor de locatie die niet gesponsord is, overnachting, eten/drinken en reiskosten van de deelnemers en hun vrijwillige begeleiders. Doneren kan via dreamordonate.com/dromen/leef/

Praktische informatie

Tijdens de tweedaagse die plaatsvindt op 11 en 12 augustus is nog plek voor 1 meisje tussen de 12 en 19 jaar. Inschrijven als deelnemer kan door een mail te sturen naar info@bewustondernemendevrouwen.nl, o.v.v. naam, geboortedatum, woonplaats en de voorkeur voor het weekend. Ook voor meer informatie over het weekend kan men contact opnemen via info@bewustondernemendevrouwen.nl of kijken op bewustondernemendevrouwen.nl/nl/leef

Bewust Ondernemende Vrouwen

Bewust Ondernemende Vrouwen is een netwerk van vrouwen door heel Nederland die elkaar inspireren op het gebied van ondernemerschap, gezondheid, bewustwording en persoonlijke groei. Zie voor meer informatie hierover www.bewustondernemendevrouwen.nl

Bron: Bewust Ondernemende Vrouwen


Geplaatst door Judith van Beers

Judith van Beers

Judith van Beers (1968) leert vrouwen goed voor zichzelf te zorgen op Fysiek, Emotioneel en Mentaal gebied. Zij is Natuurgeneeskundig LifeCoach, Opsteller, NLP-er, TA-er, Enneagram specialist, Doula, NEI- en celzoutentherapeut en werkte tot 2000 als A-verpleegkundige...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Judith van BeersLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

'Love is the answer. The question is unimportant.'

Jeff FosterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.