Daantje het Haantje vraagt aandacht voor massale kuikenmoord

kuiken

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6708
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Dierenwelzijn, Media, Voeding, Acties

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) vraagt samen met Daantje het Haantje aandacht voor de miljoenen mannelijke kuikentjes die jaarlijks in Nederland gedood worden voor de eierproductie. Daantje het Haantje is op donderdag 28 maart tussen 13.00 uur en 17.00 uur te vinden in omgeving van de Varkensmarkt in Amersfoort om mensen te informeren en om te vertellen over hoe het anders en leuker kan. Op vrijdag 29 maart loopt Daantje met zijn helpers van 13.00 uur tot 17.00 uur rond in omgeving van de Grote Markt in Nijmegen.

Met deze actie wil de NVV bekendheid geven aan de massale en onnodige kuikenmoord. Woordvoerder Daphne Wessel: "Consumenten blijken vaak niet op de hoogte te zijn van een aantal zeer dieronvriendelijke standaardpraktijken in de eierindustrie. Zo worden in Nederland jaarlijks 30 miljoen pasgeboren kuikentjes levend versnipperd of vergast. Dit geldt voor alle eieren, dus zowel uit de bio-industrie als uit de biologische eiersector."

De NVV zal tijdens de actie voorbijgangers informeren over het leed achter de eieren en specifiek over de haantjes. De consument zal verwezen worden naar de campagnewebsite www.waardelozehaantjes.nl, waar ook praktische informatie te vinden is. Zo staan er op de site ei-vrije recepten, ‘ei-vervangers’ en ei-vrije producten.

Daantje het Haantje is de mascotte van de Waardeloze Haantjes campagne.

Pasen komt er aan. Tijd voor Daantje het haantje om weer de straat op te gaan en mensen bewust te maken van het leed achter eieren en de “waardeloze haantjes”.

Vorig jaar was Daantje in aanloop van Pasen ook te vinden op straat en werd Daantje gefilmd door Anita voor haar programma “De wereld van Anita”.

Je kunt het item hier bekijken:

Bron: waardelozehaantjes.nl 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"Handle them carefully, for words have more power than atom bombs."

Pearl Strachan HurdBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.