Er komt een tsunami van ziekten op ons af | Esther van Fenema en Hanno Pijl

Ziekte

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:3724
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte

(Café Weltschmerz) Hoe kan je een tsunami aan welvaartsdoden voorkomen? Tussen de 40 en 50% van de welvaartziekten zijn volgens de Wereldgezondheidsraad (WHO) is vermijdbaar. We moeten volgens Pijl onze leefstijl verbeteren en deze inzetten tegen ziekten.

Hanno Pijl heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is hoogleraar Diabetologie in het LUMC, lid van de Gezondheidsraad in de commissie Voeding. Sinds 2014 is hij voorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland.

Een heleboel ziektes waar we in de samenleving mee worstelen, zoals kanker, darmziektes, diabetes, hart en vaatziekten, maar ook auto-immuunziekte zoals reuma hebben te maken met de manier waarop wij leven. Bij veel ziektes weten we dat de omgeving een belangrijke rol speelt. Bijna altijd in samenspraak met de aanleg, het erfelijke materiaal van mensen.

Voorbeeld; Churchill rookte als een ketter maar had blijkbaar een aanleg dat hij dat zonder schade kon doen. Niet iedereen wordt ziek van de manier waarop wij leven maar erg veel mensen wel. De soort ziekte wat je krijgt is afhankelijk van het erfelijke materiaal. Voeding speelt bij reuma een rol. Na onderzoek is gebleken dat als je een tijd weinig eet, reuma rustig wordt. De ontstekingen worden dan minder.

Pijl wil dat daar meer onderzoek naar gedaan wordt omdat het een fantastische en goedkope manier is om zonder bijwerkingen zo'n ziekte rustig te maken.
Hoe kan je de tsunami aan welvaartsdoden voorkomen? Volgens Pijl door vooral gezond te gaan leven, gericht op voeding en beweging. Er gaan nu enorm veel mensen dood aan de complicaties bij type 2 diabetes.


Bron: Café Weltschmerz


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Kunst is óf plagiaat, óf revolutie!

Paul Gauguin, Frans schilderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.