De les van de vlinder

butterflies

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Inspiratie

(Earth Matters | Ninka Brand) Op een dag verscheen er een kleine opening in een cocon, hangend aan de tak van een boom. Een man zat een aantal uren naar de vlinder te kijken die zich met moeite door het kleine gaatje naar buiten aan het worstelen was. Op een gegeven moment leek er geen vooruitgang meer te zijn in de worsteling van de vlinder. Daarom besloot de man de vlinder te helpen.

Hij nam een schaar en opende de cocon. De vlinder kon toen makkelijk uit de cocon komen. Maar het had een verdord lichaam, het was klein en zijn vleugels waren verschrompeld. De man bleef kijken want hij verwachtte dat op elk moment de vlinder zijn vleugels zou openen. Om deze vervolgens te vergroten en uit te breiden en in staat te zijn om het lichaam van de vlinder te ondersteunen. Dit gebeurde niet.

De vlinder bleef de rest van zijn leven rondkruipen met een verdord lichaam en verschrompelde vleugels. Het was nooit in staat om te vliegen!

Wat de man, in zijn vriendelijkheid en zijn welwillendheid, niet begreep was dat de beperking van de cocon nodig was. De strijd van de vlinder om door de kleine opening naar buiten te kruipen, was de manier om vocht uit het lichaam in de vleugels van de vlinder te krijgen; zodat hij uit kon vliegen zodra hij uit de cocon bevrijd zou zijn. 

Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in ons leven. Zonder obstakels zijn we niet zo sterk als we hadden kunnen zijn. Ook zijn we dan nooit in staat om om onze vleugels te spreiden en te vliegen. 

Als je vraagt om kracht krijg je problemen om je sterk te maken. Wil je graag wijsheid ervaren, dan krijg je vragen om op te lossen. Wanneer je vraagt om voorspoed krijg je hersenen en spieren om aan het werk te gaan. 

Vraag om moed en je krijgt obstakels om te overwinnen. Als je vraagt om liefde krijg je mensen op je pad om te helpen en mee te verbinden. Vraag je om gunsten dan ontvang je kansen.

Je krijgt niet wat je denkt te willen, maar alles wat je nodig hebt.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Jij bent de wijsheid die je zoekt. Mijn ervaring is dat niemand meer of minder wijsheid heeft. We zijn allemaal even wijs. Dat is de vrijheid die ik geniet. Als je denkt dat je een probleem hebt ben je in de war.

Byron KatieBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.