Volkskrant bedrijft lezersbedrog met subsidie-lobbyisten Natuur & Milieu

windmill_196430

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4031
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Climate Gate

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Energie, Windenergie

(Climate Gate | Rypke Zeilmaker) Met wisselvallige windenergie kun je niet 1 op 1 stabiele basislast vervangen van kolencentrales. Het is dus lezersbedrog van de Volkskrant, wanneer hun milieuredactivist een bewering – dat wisselvallige wind kolenenergie vervangt- als feit presenteert. Joris Zwetsloot kiest als enige bron en nieuwsaanleiding een campagne-onderzoek van CE Delft in opdracht van de door belangenclub NWEA en Eneco betaalde windmolenlobbyist Natuur en Milieu.

Hij schrijft als een advertorial de beweringen letterlijk over van de potentiele ontvangers van honderden miljoenen euro’s extra subsidies ‘een windpark op zee biedt louter voordelen’ en ‘het levert 6000 banen op’.

Ideologie maakt kritische vragen Verboten
Er is niets groens aan windturbines. En ook niets duurzaams. Niet omdat ik dit zo nodig moet vinden vanuit een verkeerde jeugd of Freudiaanse behoeftes, en ander postmodern sociologen-gezwatel. Maar omdat hier gewoon iets niet klopt…

Vele windturbines worden al binnen tien jaar vervangen, om voor een nieuwe gunstiger subsidie-ronde (SDE+) zo weer een nieuwe te bouwen. Hoe duurzaam is tien jaar? Bij Egmond aan Zee moest een kwart van de turbines al binnen 3 jaren vervangen. Hoe duurzaam is 3 jaar? Hoe duurzaam is het +70 miljard euro subsidie kostende windmolen-schroot van het Energieakkoord dat over 15 jaar moet worden vervangen, omdat het is afgeschreven?

Het stellen van deze vragen maakt MIJ nu verdacht. Interessante tijden leven we in.

De Volkskrant brengt dit bericht op deze jubelwijze, omdat ze ideologisch sympathiseren met Natuur en Milieu. Als een klassenvijand de bron was (bij wijze van spreken: Pegida Energie), hadden ze dit de grond in geschreven. Omdat ze sympathiseren met de windustrie en milieuclubs is het nu dus jubel jubel wat een superplan lof zij de Heere, kijk overheid ga hier mee akkoord!

Of is er een richtingenstrijd gaande op de redactieburelen. Je hebt Volkskrant-redacteuren die WEL hun huiswerk doen, zoals over de oud ECN-directeur die met windsubsidies binnenloopt. En je hebt redacteuren die vanuit links-ideologische blindheid iedere reclameslogan van milieuclubs en windustrie overnemen als het evangelie.

Natuur en Milieu is geen ‘goed doel’ maar een ordinair lobbybedrijf voor bankiers, windlobbyist NWEA en energiebedrijven. Zij verdient haar ANBI-status niet. En al helemaal geen als neutraal nieuws gebrachte advertorial om hun belangen te verkopen.

Wanneer de groene gekte geluwd is door blackouts en torenhoge energiebelastingen, zal bovenstaande redacteur misschien erkennen dat ik niet helemaal ongelijk had. Het gros van de zelfbenoemde (politiek gekleurde) kwaliteitsjournalistiek heeft echter nog een groen bord voor het hoofd. Dus ben ik verdacht: gewoon vanuit kuddegevoel. Waarheid is wat iedereen vindt/waar wij autoriteit aan toekennen.

En wij zijn goed omdat wij dat vinden. Tot zover de journoslagerij die haar eigen vlees keurt. Terwijl niet meer dan middelbare school natuurkunde en een rekenmachine nodig is om de windlobby de grond in te schrijven.

Bron: Climate Gate | Rypke Zeilmaker

 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zet alles op het spel voor de liefde, als je een echt mens bent. Zo niet, verlaat dan deze bijeenkomst. Met halfslachtigheid bereik je niet het hoogste geluk. Je gaat op weg om God te zoeken, maar blijft voortdurend op slechte plaatsen steken. Wacht niet langer. Duik in de oceaan, laat alles achter, wordt een met de zee. Zwijgend, afwezig, volg je een lange weg, niets dan glorie.

Rumi, SoefidichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.