Courgette pasta met champignons en avocadosaus

courgettepasta-met-champignons-en-avocadosaus

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7743
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Voedzaam & Snel

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Recepten

(Voedzaam & Snel) Afgelopen maart gebruikte ik voor het eerste de spirelli voor groentepasta van courgette. Ik heb de spirelli en de courgette er weer bijgehaald voor een tweede variant: courgette pasta met champignons en avocadosaus. Die avocadosaus is de kanjer van dit courgette pasta recept, het doet denken aan een romige carbonara saus die normaal gesproken wordt gemaakt van spek, kaas en ui. Dat kan voedzamer! 

Het is natuurlijk geen echte carbonara saus, want we gebruiken geen spek en ook geen kaas. Wat gaat er dan wel in deze courgette pasta saus: avocado (voor de romige structuur), limoen, pijnboompitten, verse munt, knoflook, olijfolie en een beetje zeezout. En de pasta, die is natuurlijk met de spirelli gemaakt van een courgette. Groentepasta dus! Daarnaast voegen we 200 gram kastanje champignons en 150 gram cherry tomaten toe. Wij vinden dit een heerlijk recept, bomvol groente. We hebben nu twee keer courgette gebruikt als ingrediënt voor groentepasta, maar we willen nog andere groenten uitproberen. Welke groente gebruik jij wel eens?

Ingrediënten

  • Courgette - 2
  • Cherrytomaatjes - 150 gram
  • Kastanje champignons - 200 gram
  • Avocado - 1
  • Limoensap - van 1/2 limoen
  • Pijnboompitten - 50 gram
  • Verse munt - 5 blaadjes
  • Olijfolie extra vergine - 2 eetlepels
  • Knoflook - 1 teentje
  • Zeezout - snufje
  • Roomboter - klontje

Bereidingswijze

1. Snijd de courgette in spaghetti sliertjes
2. Snijd de champignons in plakken en de cherry tomaatjes doormidden
3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen
4. Doe het vruchtvlees samen met de limoensap, pijnboompitten, munt, olijfolie, knoflook en het zeezout in een keukenmachine en vermaal dit tot een saus
5. Smelt een beetje roomboter in een pan en bak de champignons 3 minuten, voeg daarna de tomaatjes toe en bak ze 2 minuten mee
6. Blancheer ondertussen de courgette slierten kort
7. Giet de courgette slierten af, schep de saus er doorheen en voeg de champignons en de tomaatjes eraan toe.

Bron: Voedzaam & Snel


Geplaatst door Redactie Earth Matters




Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen





Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik dacht dat ik, als ik het maar vaak genoeg zei, de wereld ervan kon overtuigen dat ik werkelijk de grootste was.

Muhammad Ali, Amerikaans bokser











Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.