Voeding en fysieke degeneratie | Het basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten

bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:20017
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Boeken, Media en agenda, Voeding als medicijn, Voeding, Gezondheid, Editors choice

(Succesboeken) Het dikke onderzoeks- / reisverslag met honderden foto's, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price; tandarts, onderzoeker, kaakchirurg, maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna tien jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.

Advertorial

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen. Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten. 

Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel. Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek Voeding en fysieke degeneratie.


Enkele opzienbarende conclusies die dr. Price trok naar aanleiding van zijn onderzoek:

  • Hoewel de voeding van deze 14 natuurvolkeren zeer uiteenliep, bleek de voeding van deze natuurvolkeren zonder uitzondering minimaal tien keer zoveel vet te bevatten als de voeding van de gemiddelde Amerikaan van zijn tijd. Dit vet was zonder uitzondering dierlijk vet.
  • De verteringsketen verloopt volgens dr. Price als volgt: vetten - mineralen - vitamines. Vetten maken de opname van mineralen mogelijk en mineralen maken de opname van vitamines mogelijk.
  • De mineralen krijgt de mens hoofdzakelijk binnen in de vorm van zouten. Verzadigd vet en zout staan daarmee aan de basis van de voedselvertering, willen we de gezondheidsvoordelen kunnen genieten van een optimale vitamine-opname.
  • Dr. Price identificeerde drie dierlijke superfoods: rauwe melk, orgaanvlees en vis.

Dit is voeding die in onze cultuur teruggaat naar grootmoeders tijd. Net als de natuurvolkeren die dr. Weston Price onderzocht, zette ook zij een eeuwenoude traditie voort, die van generatie op generatie werd overgedragen. Dankzij de Nederlandse publicatie van Voeding en fysieke degeneratie kunnen we leren hoe belangrijk volledige en volwaardige voeding werkelijk is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Onder de titel Voeding en fysieke degeneratie heeft uitgeverij Succesboeken.nl in samenwerking met de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation een Nederlandse vertaling van dit tijdloze boek mogelijk gemaakt.

Overige boekinformatie:
560 pagina's
ISBN: 9789079872428
Uitvoering: Hardcover
Auteur: Weston A.Price
Prijs: €49,50
Klik hier om te bestellen

De redactie van Earth Matters maakt wekelijks een keuze uit pas uitgekomen boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt, ontvangt Earth Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth Matters en haar visie. Onze dank daarvoor!

Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Boeken - ik vind het leven beter.

Loesje, Nederlands postermeisjeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.